Kyselina Salicylová 30g

Neohodnoceno
 
 

INCI : Acidum salicylicum

Farmaceutická kvalita !!

Dávkování :0,5-2%

Je těžce rozpustná ve vodě, snadno rozpustná v lihu 96%a mírně rozpustná v ricinovém oleji max.12%

 

 

Dostupnost Skladem
49 Kč    
Kód produktu 312
Kategorie Aktivní látky
 

Kyselina salicylová je bezbarvá organická kyselina, která má velký význam v oboru kožního lékařství, a která představuje osvědčený prostředek na různé dermatologické problémy včetně akné, a to pro její vynikající hojivé účinky. Jedná se o čistě přírodní lék, který se získává z kůry bílé vrby (latinsky salix), z čehož je také odvozený její název.      

Kyselina salicylová na akné

Kyselina salicylová, která je výtažkem z kůry vrby bílé (nebo tužebníku, ale vyrábí se také chemicky z kyseliny acetylsalicylové), patří mezi přírodní přípravky používané na léčbu akné, a to nejen pro její vynikající hojivé účinky, ale také proto, že čistí póry, odstraňuje zánět, a pomáhá předcházet opětovného vzniku zánětlivých projevů. Dále pomáhá odstraňovat hormonální nerovnováhu, která je především u teenagerů a těhotných žen hlavní příčinou vzniku akné. Protože pomáhá snižovat nadměrnou aktivitu mazových žláz, doporučuje se její použití na mastnou pleť, která je nejčastěji postižena projevy akné. Kyselinu salicylovou lze používat také k desinfekci po vymačkání pupínků. Přestože se amatérské zásahy do pleti se obecně nedoporučují, neboť po nich často zůstávají jizvy a hrozí zvýšené riziko infekce, většina pacientů trpících akné nedokáže nechat pupínky bez těchto „svépomocných zásahů“, a právě v těchto případech je doporučována kyselina salicylová jako desinfekční přípravek.

Další možnosti využití

Kyselina salicylová se mimo jiné používá také jako prostředek k omezení tvorby lupů. Dále se používá k odstranění bradavic nebo léčbě lupénky. V potravinářském průmyslu pak slouží ke konzervaci potravin.