PCA Zinek 10g

2 hodnocení
 
 

 

Zinek PCA je multifunkční surovina součástí lidského MNF

Je vhodný jako přísada do krémů, tekutin, vody na obličej, šamponů (mastící se vlasy), vlasové vody, deodoranty a dalších produkty s deodorizačním účinkem

Dostupnost Skladem
120 Kč    
Kód produktu 699
Kategorie Aktivní látky
 

INCI: PCA Zink

Dávkování: 0,2-1% (při pH vyšším než 6,8 se sráží a tvoří vločky. Ideálně 5-6pH)

Emulse 0,3%,šampony 0,2-0,5%, tonery a vlasové vody 0,5-1%

Ecocert

Zinek PCA je multifunkční surovina součástí lidského MNF. Je vhodný jako přísada do krémů, tekutin, vody na obličej, šamponů (mastící se vlasy), vlasové vody, deodoranty a dalších produkty s deodorizačním účinkem

Hojně používaný na problematickou pleť,protože reguluje množství mazu v pokožce a léčí projevy akné.
Zinek-PCA je citlivý na alkalické složky. Jakmile se alkalická složka, jako je NaOH, přidá do roztoku PCA Zinku , dojde k viditelnému vločkování,proto zkontrolujte, zda je pH nižší než 7 před přidáním zinku-PCA jako čistého prášku nebo jako vodný roztok produktu.

Kromě vlastností vázání vlhkosti a  mazu-regulačního účinku zinku PCA také v kůži štěpí  testosteron, dihydrotestosteronu i tím stimuluje produkci mazu. Zinek inhibuje aktivitu enzymu 5-a-reduktázy, který způsobuje tvorbu DHT z testosteronu, a může tak účinně snížit tvorbu nadměrného kožního mazu.

Jeho antimikrobiální aktivita je výrazná a ovlivňuje gram-pozitivní, gramnegativní a kvasinky; Plísňové houby jsou také potlačeny. Obě vlastnosti - Maz regulující a antimikrobiální - předurčuje zinek PCA pro použití v produktech pro mastnou pleť, při přípravcích na akné, jakož i mastné pokožky hlavy a lupy.

Zajímavé je, že zinek PCA s mastnými kyselinami s krátkým řetězcem a mastnými kyselinami vytvářejícími zápachy vytváří soli bez zápachu v potu a kožním tuku lidského těla a tím snižuje vůni těla.Ideální použití do deodorantů.

Zinek PCA je vhodný jako přísada do krémů, tekutin, vody na obličej, šamponů, vody na vlasy, pro použití v deodoranty a dalších produktů s deodorizační funkcí.
zpracování

Na rozdíl od málo rozpustného oxidu zinku je zinkovou sůl obecně snadno rozpustná ve vodě. Není citlivá na teplotu a může být začleněn do horké vodní fáze i do teplého hotového výrobku.


Zajímavé je, že zinek PCA s mastnými kyselinami s krátkým řetězcem a mastnými kyselinami vytvářejícími zápachy vytváří soli bez zápachu v potu a kožním tuku lidského těla a tím snižuje vůni těla.

Zinek PCA je vhodný jako přísada do krémů, tekutin, vody na obličej, šamponů, vody na vlasy, pro použití v deodoranty a dalších produktů s deodorizační funkcí.
zpracování

Na rozdíl od málo rozpustného zinku je zinkovou sůl obecně snadno rozpustný ve vodě. Není citlivý na teplotu a může být začleněn do horké vodní fáze i do teplého ručního výrobku.


Pokud plánijete PCA Zinek přidat , musí být konečný produkt předem "vyrovnán" Například přidáním laktátu sodného a kyseliny mléčné. Přísady s kyselým pH lze snadno přidávat a kombinovat. Potom se přidá PCA zinku.Při pH 5-5,5 nejsou viditelné žádné sraženiny


V kombinaci s gelujícími látkami vykazuje PCA zinku více než 0,5% nekompatibility s některými polyakrylovými kyselinami kvůli jeho elektrolytovému charakteru při vyšších dávkách; totéž platí pro xanthan. Velmi vhodná je Natrosol ™ 250 HX, hydroxyethylcelulóz
Pokud jsou plánovány základní složky, musí být konečný produkt předem "vyrovnán" Například přidáním laktátu sodného a kyseliny mléčné. Přísady s kyselým pH lze snadno přidávat a kombinovat. Potom se přidá PCA zinku.


V kombinaci s gelujícími látkami vykazuje PCA zinku více než 0,5% nekompatibilitu např.Xantan. Velmi vhodný je Natrosol ™ 250 HX, hydroxyethylcelulóz