EO Yuzu 5ml

3 hodnocení
 
 

INCI : Citrus junos

Země: Japonsko

Získaní parní destilací 

- povznášející aroma

- antimikrobiální, protizánetlivý

- není fototoxický

Dostupnost Skladem
399 Kč    
Kód produktu 2639
Kategorie EO-esenciální oleje
 

Yuzu éterický olej se v japonské kultuře používá po staletí pro své terapeutické vlastnosti a vůni aroma. Je lisován za studena z ovocné kůry stromu Citrus Junos, který pochází z Japonska. Yuzu má jemnou, citrusovou vůni, která je směsí mandarinky a grapefruitu. Je ideální pro směsi, aromaterapii a podporuje zdraví dýchacích cest.

V Japonsku je koupání s Yuzu během zimního slunovratu starobylým rodinným zvykem, které se datuje do staletí. Plody Yuzu se vznášejí v horké vodní lázni a uvolňují jejich božskou vůni; svěžest podobná sadu inspiruje tělo a ducha během zimy. Tato aromaterapeutická lázeň se také těší jako změkčovač pokožky, aby zmírnila sezónní zdravotní problémy a produkovala uspokojivé teplo. Ovoce Yuzu roste na vzpřímeném keři nebo malém stromě, který má mnoho velkých trní. Ovoce vypadá poněkud jako grapefruit (i když obvykle menší) s nerovnou kůží a může být buď žluté nebo zelené v závislosti na stupni zralosti. Esenciální olej se destiluje z perikarpu (kůry) ovoce.


Nádherná vůně může vytvořit atmosféru, která je osvěžující, zejména v době starostí a napětí. Yuzu podporuje dýchací zdraví tím, že pomáhá v době přetížení způsobeného běžnými onemocněními.

Yuzu Esenciální olej je dobře známý pro použití v osobním vonných látkách. O použití Yuzu oleje v jiných specifických aplikacích však existují omezené spolehlivé informace. Příjemná vůně Yuzu oleje z něj činí dobrého kandidáta na povznášející difuzní směsi určené k pomoci s úzkostí, depresí a nervozitou.
Esenciální olej Yuzu není velmi pravděpodobně fototoxický.
 

Yuzu olej může pomoci rozjasnit a tónovat pokožku, takže je užitečným doplňkem produktů určených k revitalizaci pleti a boji proti známkám stárnutí.

Yuzu obsahuje velké množství vitamínu C, mnohem více než kterýkoli citron nebo pomeranč. Obsahuje také velké množství dalších důležitých vitamínů a minerálů a také mnoho antioxidantů. Je protizánětlivý a antimikrobiální.

Je to citrusová nota, která se často vyskytuje jako součást směsice pikantních živých kolínských. ... Kromě svých povznášejících vlastností je yuzu pro parfémy velmi užitečné, protože prodlužuje životnost jiných citrusových tónů, jejichž lahodná čerstvost nemá tendenci dlouho vydržet. Květové nóty poskytují mimořádnou složitost, což znamená, že šťáva z yuzu je zajímavou náhradou za vodu z pomerančového květu - dobře funguje vedle skořice, hřebíčku, pistácie a růže.

Dobře se mísí s: Amyris, Bazalka, Cedr virginský, Šalvěj, Koriandr semeno, Cypřiš, Davana, Elemi, Frankincense Carteri (Kadidlo), Ginger Root CO2 (Zázvor), Jasmín Absolute, Vavřín list, Levandule, Citron, Neroli, Patchouli, Petitgrain, Australský santal, Pomeranč sladký a Vetiver.

Využití éterického oleje Yuzu:
  • Křeče žaludku z nervového napětí
    Celulitida
    Neuralgie
    Chřipka
    Nachlazení
    Rekonvalescence
    Stresem vyvolané kožní stavy
    Devitalizovaná pokožka (bez života)
    Nervózní napětí
    Nervové vyčerpání
    Chronická únava
    Tonikum

 

Hlavní složky:

(+) - Limonen
Gama-Terpinene
B-Phellandrene
B-myrcen
Linalool
a-Pinene