Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

Psyllium prášek 100g

Neohodnoceno
 
 

INCI:Psyllium  - osemení jitrocele indického (Plantago ovata)

Psyllium je přírodní rozpustná vláknina 98% čistoty, což je nejvyšší dostupná kvalita a zároveň ve velmi jemném provedení, které jednoduše rozmícháte ve vodě.

Použití: příprava konjak houbiček.

Dostupnost Skladem
55 Kč    
Kód produktu 3245
Kategorie Extrakty CO2, sušené extrakty
 

Psyllium má schopnost absorbovat vodu více než 40x vzhledem ke své hmotnosti. Po smíchání s vodou silně nabobtná a vznikne měkký gel.

Psyllium osemení a prášek jsou prospěšným zdrojem pro potravinářský, farmaceutický a kosmetický průmysl. Kosmetický průmysl má příznivé benefity jak ze slupky psyllium, tak z psyllium v prášku. Psyllium má účinné vlastnosti pro péči o pleť a je vhodný k použití v kosmetice pro všeobecné účely.

Plantago Ovata produkuje slupku psyllia, která se pěstuje v různých oblastech Indie a různých jiných zemích. Vyžaduje teplé počasí a vykazuje růst vystavením slunečnímu záření. Psyllium se získává ve dvou formách, práškové a suché. Je také k dispozici v granulích a kapslích.

Prášek ze slupky psyllia, obecně známý jako isabgol, obsahuje vlákninu a je bezlepkovým výrobkem. Má zásadní užitečné vlastnosti v každé oblasti průmyslových odvětví podle poptávky.

Psyllium a jeho prášek jsou také prospěšným zdrojem pro potravinářský, farmaceutický a kosmetický průmysl. Kosmetický průmysl čerpá příznivé výhody jak ze slupky psyllium, tak z psyllium v prášku. Psyllium má účinné vlastnosti pro péči o pleť a je vhodný k použití v kosmetice pro všeobecné účely.

Je stará známá tradiční víra, že stravovací návyky ovlivňují naši pokožku. Je opravdu zřejmé, že do určité míry spotřeba živin ovlivňuje vaše zdraví a pokožku. Příjem psyllia ve formě slupky nebo prášku může fungovat jako prostředek při vytlačování toxinů póry pokožky a je známo, že má vynikající exfoliační a čistící charakter.

Psyllium prášek se používá při výrobě peelingu na obličej a je známo, že poskytuje záři pokožce. Má vynikající schopnost vázat na sebe vodu. Semena psyllium mají schopnost rychle absorbovat vodu a mají tendenci být obklopeny jedinečným slizem - což je látka s vynikající schopností emulgace a semena jsou vysoce ceněna jako bylinné projímadlo - což je jejich hlavní role v bylinné medicíně. Řada pleťových masek a vlasových gelů zahrnuje použití psylliumového plevu a plevového prášku.

Problém s akné převažuje u každé druhé osoby. Vlákno ve slupce a prášku psyllium lze použít při výrobě produktů jako řešení problému s akné a může také pomoci zbavit se pupínků a zajistit tak bezchybný vzhled pokožky.