Divoký Yam pudr 100g

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 

INCI: Dioscorea Villosa

- vyrovnává hladinu hormonů, obsahuje vit. C, anti-ag, obnova kolagenu

Dostupnost Skladem
199 Kč    
Kód produktu 2924
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Smldinec chlupatý je bylinná trvalka původem z Číny, odkud se již ve středověku rozšířila do Ameriky. Česky smldinec chlupatý, latinsky Dioscorea villosa, byl přední bylinou na ženské obtíže už v době Mayů a Aztéků. Ženy ho užívaly i v době klimakteria, aby zmírnil nepříjemné příznaky a lépe jim pomohl toto období překonat. V Americe se pro smldinec ujalo označení Wild Yam. Z rostliny se užívá kořen s oddenky, které se vysuší na slunci. Jeho chuť je mdlá, často se tedy dochucuje kořením. Hlavní účinnou látku je diosgenin, který má podobnou strukturu jako estrogen, slouží pro výrobu progesteronu a dalších léků zahrnující i antikoncepci. Smldinec dále obsahuje fytosteroly, třísloviny, škrob, vápník, měď, železo a vitamin C. 

Divoký Yam Extrakt: neuvěřitelná složka péče o pleť proti stárnutí:

Naše pokožka není tak odolná vůči času, jak bychom si přáli. Jak roky plynou, ztrácíme část ‚odolnosti 'z naší kůže. Schopnost ustoupit a vypadat svěží a zářící po dlouhé noci není jediná věc, která klesá. Se stárnutím bohužel přichází nevyhnutelné vrásky, jemné linky a hyperpigmentace. Zkombinujte to s jakýmkoli dalším poškozením sluncem, které máme, a náš věk je často zrazen na našich tvářích.

Pokud čtete etikety a vidíte Dioscorea villosa, vězte, že toto je jednoduše vědecký termín pro divokou yam. Ano, je to tak. Bratranec, který není ve skutečnosti příbuzný bramboru (divoký jam se nesmí zaměňovat se sladkými bramborami), vám možná pomůže dosáhnout lépe vypadající pokožky.

Je plný steroidních saponinů - což jsou v podstatě přirozeně se vyskytující molekuly v rostlinách. Jsou strukturálně a funkčně různorodé, což umožňuje jejich použití pro řadu použití.

Má se za to, že saponiny mají širokou škálu terapeutických vlastností, včetně protizánětlivých, antimikrobiálních a antioxidačních vlastností. Kromě toho jsou schopny snadno kopat do buněčných membrán, což hraje obrovskou roli v tom, že umožňuje molekule skutečně fungovat.

Divoký jam je také známý pro sloučeninu známou jako diosgenin, specifický steroidní saponin. Diosgenin se používá jako protizánětlivý prostředek. Předpokládá se také, že zvýšuje syntézu DNA v lidské pokožce a obnovuje buňky pokožky.

Diosgenin je také považován za účinný prostředek k depigmentaci pokožky, který pomáhá chránit před vážnými zdravotními problémy, které mohou nastat při poškození sluncem.

Co to pro nás znamená?

To znamená, že extrakt z divokého jamu může potenciálně uklidnit, ošetřit a dokonce podpořit zdravější pokožku.

Výhody divokého Yamu na pokožku:

Divoký yam se používá v kosmetických přípravcích, které pomáhají udržovat pokožku zdravou a svěží. Zde je jen několik způsobů, jak může extrakt z divokého yamu ovlivnit pokožku:

- Vrásky a povislá kůže

Vrásky na nás mohou růst doslova, ale nikdy ne obrazně. Kdybychom je mohli vymazat, udělali bychom. Extrakt z divokého jamu by mohl fungovat jako druh přírodní gumy.

Superstar saponin diosgenin se používá v kosmetice pro svou schopnost bojovat proti ztrátě kolagenu v pokožce. Kolagen napumpuje pokožku, pomáhá jí udržovat její mladistvý vzhled a svěží vzhled, zatímco drží vše pohromadě.

Protože je diosgenin přátelský ke kolagenu, používá se také při léčbě určitých zdravotních problémů pokožky, které by mohly způsobit degenerativní příznaky.

- Hyperpigmentace

Tmavé skvrny nebo hyperpigmentace se přirozeně vyskytují s věkem a v důsledku vystavení UV záření (tj. Poškození sluncem). Diosgenin působí jako depigmentační látka, potenciálně pomáhá snižovat výskyt nežádoucích tmavých skvrn a potlačuje výskyt nové hyperpigmentace.

- Podráždění a citlivá pokožka

Podrážděná a citlivá pokožka může těžit z účinků diosgeninu zvyšujících kolagen.

Zde také vstupují do hry jeho protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které zklidňují pokožku a zároveň jí dodávají potřebné zdravé živiny.

- Radiance - přirozené prozáření pokožky

Divoké yamové saponiny mají kombinované antioxidační, protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti. Diosgenin bojuje s kolagenem a obnovuje kožní buňky. Všechny tyto faktory by mohly pomoci pokožce lépe zvlhčit, zdravější a zářit.

Péče o pleť je populární pro extrakt z divokého yamu, z dobrého důvodu.

U jeho saponinů se nachází spousta výhod, od reprodukce kolagenu po ochranu kožních buněk před dalším poškozením. Schopnost diosgeninu snadno pronikat buněčnými membránami je dalším klíčovým důvodem, proč se používá v kosmetice.

Péče o pleť však není jedinou oblastí, kde je divoký yam prospěšný.

Použití: V kosmetice a výrobcích pro osobní péči se Divoký Yam Pudr používá při přípravě tělových krémů a krémů na ruce, krémů, pudrů a sprejů a také zvlhčovačů pokožky.
Výhody: Divoký Yam Pudr se používá ke zlepšení vzhledu suché nebo poškozené pokožky snížením odlupování a obnovením pružnosti.