Pomerančový vosk 10g

Neohodnoceno
 
 

INCI: Citrus Aurantium Dulcis Peel Wax, Rhus Verniciflua Peel Wax

Dávkováná : 0,5-5%

 - Změkčovadlo
- Kondiciování pokožky

Dostupnost Skladem
59 Kč    
Kód produktu 3077
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Tento vosk se vyrábí bezchemickým hydrogenačním procesem a poté se do hydrogenovaného rostlinného oleje přimíchá oranžový éterický olej. S přibližnou teplotou tání 65 ° C nabízí tento produkt stabilitu ve vašem složení. Pokud hledáte stabilní voskový produkt, který dodává slušnou dávku citrusů, pak už nehledejte. Vosk je spolehlivou přísadou a běžně se používá k péči o rty, vosky na vlasy, svíčky a pleťové masky. Můžete jej použít samostatně nebo smíchat s jinými oleji.

Stabilní zvláčňující vosk.
Dobrý stabilizátor v roztocích olej-voda.
Působí jako silný ochranný prostředek. Velmi dobrý nosný vosk vhodný ke smíchání s jinými oleji.

Použití: K aromatizaci a barvení mýdel a svíček (nepřesahujte 5%), na ochranné a zvlhčující krémy, krémy, šampony, oplachy, balzámy atd.

Vlastnosti: Změkčovadlo (jeho struktura je podobná lanolinu), zvlhčující, hojivé a antimikrobiální. Přestože tento vosk obsahuje fytosteroly, které působí jako koemulgátory ke stabilizaci emulzí, nestačí jej použít jako jediný emulgátor v receptu na krémy.

Chemicky je velmi podobný lanolinu a jako takový na něj lze pohlížet jako na rostlinnou verzi tohoto živočišného vosku. V mnoha formulacích může nahradit lanolin.

Pomerančový vosk se skládá ze složité směsi speciálních esterů, volných mastných kyselin, uhlovodíků, volných sterolů a volných alkoholů. Kromě toho obsahuje pomerančový vosk malé množství flavonoidů, karotenoidů, glykolipidů a fosfolipidů, které jsou dobře známé svými antioxidačními, protizánětlivými, antimikrobiálními a opalovacími účinky.

Tento zvláčňující vosk zlepšuje pocit z produktu a přispívá k bariérové ​​funkci a regulaci vlhkosti.

Formulátoři kosmetiky nacházejí v přírodním pomerančovém vosku vynikající zvláčňující vlastnosti. Obsahuje fytosteroly, které působí jako koemulgátory napomáhající při stabilizaci emulzních formulací. Pomerančový vosk je také považován za produkt s antimikrobiálními vlastnostmi a lze jej použít v mastech a balzámech. Může být také použit v krémech, balzámech na rty, šamponech, kondicionérech nebo jiných formulacích, které vyžadují přirozenou barvu a vůni.