Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

Amarant CO2 extrakt Bio 10ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Amaranthus Caudatus (Amaranth) Seed Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Extrakt CO2 z amarantového semene, organická kvalita stabilizovaná proti oxidaci 0,1% organickým antioxidačním extraktem z rozmarýnu.

Vůně: Lehké, jemné aroma rostlinného oleje s velmi jemnou ovocnou vůní

Působí jako anti-age, proti vráskám a hojivá aktivní látka.

  • Fixovaný olej
  • Hydratační
  • Rychle se vstřebává
  • Pomáhá zklidnit svědění
  • Podporuje zralou pleť
Dostupnost Skladem
99 Kč    
Kód produktu 3362
Kategorie Extrakty CO2, sušené extrakty
 

Extrakt Amarant CO2 je žlutý olej stabilizovaný extraktem z antioxidantu Rozmarýnu. Tento produkt lze aplikovat v kosmetických přípravcích, zejména na suchou a citlivou pokožku, ke zlepšení pružnosti pokožky, redukci vrásek a jako profylaxi proti stárnutí pokožky; má uklidňující a hojivé vlastnosti v případě poškozené alergické a svědění pokožky.

Amaranth má strhující a fascinující historii a jeho příběh může vysvětlit, proč dnes není tak známý, jak by snad měl být, pokud vezmete v úvahu, že je nabitý úžasnými živinami udržujícími život a zvyšující krásu.

Toto starodávné cenné obilí bylo poprvé pěstováno před mnoha stovkami let Aztéky, kteří ho používali nejen jako jídlo a lék, ale také při náboženských obřadech.

Bylo zaznamenáno, že Aztékové stavěli sochy svého božstva pomocí amarantového zrna a medu. Tyto sochy byly uctívány, poté rozbíjeny a distribuovány k jídlu a tato praxe je hlavním důvodem, proč amarant nepřežil jako základ, protože když španělští dobyvatelé dorazili do Jižní Ameriky pod vedením dobyvatele Corteze, zakázali pěstování obilí ve snaze prosadit Křesťanství na pohanských domorodcích. Ve snaze eliminovat posvátné zrno z aztécké kultury spálili Španělé všechna amarantová pole. Amaranth byl téměř úplně zničen a do značné míry unikl pozornosti až do 70. let, kdy byl představen v USA a začal se zakořeňovat jako respektované zrno.

 

Použití:

Tradiční použití:

Amaranth (Amaranthus caudatus) je extrémně výživný s vysokou koncentrací cenných bílkovin ve srovnání s jinými obilovinami. Byl po celou historii konzumován jako základní jídlo inkskými, mayskými a aztéckými civilizacemi. Amaranth je dobře vyvážená potravina s funkčními vlastnostmi, u nichž bylo prokázáno, že poskytují léčivé účinky, jako je snížení hladiny cholesterolu a glukózy v krvi.

V kosmetice:

Amarantový olej ze semen má vysokou koncentraci skvalenu, polynenasyceného triterpenového uhlovodíku. Skvalen je biochemický předchůdce syntézy steroidů, rychle se vstřebává kůží a je přírodní zvlhčovač. Skvalen, který je také součástí kožního mazu, je přímo vystaven vnějšímu prostředí a hraje klíčovou roli ve fyziologii kůže. Proto je obzvláště náchylný k fotooxidaci během expozice slunci. Amarantový olej ze semen vykazuje velmi dobrou ochranu před poškozením UV zářením. Mohlo by také být prokázáno, že peroxidace skvalenu během expozice slunečnímu záření byla způsobena hlavně singletovým kyslíkem a nikoli vlivem útoku volných radikálů.

Zatímco mnoho výzkumu rostlinných olejů je zaměřeno na účinky UVB záření, není mnoho studií o jejich účinku za podmínek UVA. Ve studii s různými koncentracemi amarantového oleje byly srovnávány pre- a post-UVA vlastnosti fibroblastů lidské kůže. Byly studovány cytotoxicita, kolagen a biosyntéza DNA za různých podmínek. Výzkum potvrzuje ochranný účinek oleje ze semen Amaranth, když dojde k expozici UVA. Výsledky výzkumu ukazují, že expozice fibroblastů lidské kůže působení UVA je méně škodlivá pro tvorbu kolagenu, pokud formulace obsahuje 0,1% amarantového oleje.

Amarantový olej ze semen s vysokou koncentrací fytosterolů pozitivně ovlivňuje kožní bariéru, zánětlivý stav, antioxidační reakci a proliferaci společně se skvalenem. Steroly jsou nejen nezbytné pro tvorbu struktury pokožky, ale jsou také prekurzory hormonů s řadou pozitivních účinků. Stabilizují buněčné membrány a zabraňují dehydrataci. Pokožka se přirozeně revitalizuje a stává se měkkou a hladkou. Fytosteroly stimulují syntézu kolagenu a pomáhají tak chránit pokožku před škodlivým stresem z prostředí. V nedávné studii byl popsán fotoprotektivní účinek fytosterolů. In-vitro testy s lidskými keratinocyty prokázaly, že fytosteroly inhibují UV-indukovanou expresi MMP-1 a downregulaci genů COL1A1 a COL1A2 odpovědných za syntézu kolagenu. Zjištění byla nedávno potvrzena ve studii na lidech. Obecně snížený obsah sterolů v keratinocytech zvyšuje náchylnost k UV-stresu a výskyt škodlivých kožních poruch. Fytosteroly mají podobnou ochrannou účinnost na buněčné membrány jako cholesterol.

Amarantový olej má uklidňující, hojivé a protizánětlivé vlastnosti. Používá se zejména na suchou, citlivou a atopickou pokožku, přispívá ke zdravým buněčným membránám a působí proti stárnutí pokožky.

 

V doplňcích stravy:

Několik studií in vitro a in vivo poskytuje důkaz, že amarantový olej ze semen s jeho bioaktivními složkami má antioxidační, hypocholesterolemickou a játrovou aktivitu.

 

Amarantový olej obsahuje velmi vysokou koncentraci skvalenu (aktuální šarže má 7,7%), což je jeden z nejběžnějších lipidů produkovaných naší vlastní kůží a přírodním zvlhčovačem. Po mnoho let Evropané, kteří žijí v obzvláště chladných drsných zimních oblastech, používali tento olej k udržení pokožky ve špičkové kondici, která brání vysychání a odlupování pokožky při vystavení mrazu. Říká se, že tento olej zpomaluje účinky stárnutí pokožky a tvorby vrásek, aniž by pokožku vůbec dráždil. Tento olej lze přidat bez zahřívání do mnoha produktů pro péči o pokožku a vlasy.

Amarantový olej obsahuje vzácnou aminokyselinu lysin, kterou lidské tělo přirozeně neprodukuje, a při aplikaci na vlasy ochrání jejich integritu a vzhled zvýšením účinnosti absorpce vápníku, čímž zabrání nadměrnému vylučování, posiluje vlasové folikuly a také pomáhá předcházet mužskému plešatění.

Amarant se v minulosti používal k zastavení / zpomalení toku krve z řezných ranek a odřenin a má antibakteriální účinky a zklidňující účinky na záněty.

 

Ve vzhledu má Amarant světle žlutou barvu se zemitým, přesto nevýrazným rostlinným olejem, mírně ovocnou vůní a je známo, že pomáhá zmírnit stres a stimulovat smysly.

Je bohatý na polynenasycené tuky a je vynikajícím preventivním prostředkem pro ochablou, stárnoucí a zralou pleť, stejně jako pro suchou, podrážděnou a svědící pokožku způsobenou drsným zimním počasím. (Možná proto je v Rusku tak oblíbený, s jejich dlouhými, extrémně chladnými zimami.) Může být přidán bez zahřívání k jakémukoli léku či prostředku na péči o pleť, jako jsou pleťové vody nebo krémy na ruce, tekuté kastilské mýdlo nebo neparfémovaný sprchový gel.

Amarantový extrakt je žlutý olej a obsahuje všechny lipohilické složky rozpustné v CO2:

Extrakt obsahuje:

cca 20% kyseliny palmitové

cca 25-35 % kyseliny olejové

cca 40-55 % kyselina linolová

a přibližně 11% nezmýdelnitelných látek, mezi nimi cca 7,0% skvalenu, 2% celkových sterolů a přibližně 900 ppm celkových tokoferolů.

 

Amarantový olej je vynikající výživný olej pro všechny výrobky pro péči o vlasy a pokožku. Vysoké koncentrace skvalenu a fytosterolů jsou mimořádně užitečné pro suchou, poškozenou a citlivou pokožku a vlasy, zlepšují pružnost pokožky a vlasy a texturu pokožky.

Mísitelný se všemi oleji a esterovými oleji.

 

Používá se na suchou a citlivou pokožku, ke zlepšení pružnosti pokožky, redukci vrásek a jako profylaxe proti stárnutí pokožky; uklidňující a hojivé vlastnosti v případě poškozené alergické a svědivé pokožky.

 

Dávkování aplikace: 1,0-10,0%

Tento produkt by měl být skladován v chladu. Při nízkých teplotách se může objevit zmatnění a zakalení, ale to by nemělo mít žádný negativní dopad na kvalitu. Krátce před použitím zahřejte na pokojovou teplotu.

Uchovávejte mezi 5 až 15 stupni Celsia.