Polyplant Marine extrakt 50ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Glycerin, Water, Fucus Vesiculosus Extract, Laminaria Digitata Extract, Spirulina Maxima Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Ascophyllum Nodosum Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Gluconolactone, Calcium Gluconate

Dávkování: 1-5%

Chaluha bublinatá,Kelp,Spirulína,Nori,Wakame

Vodorozpustný extrakt. Energizující. Tonizující. Oživující. Povzbuzující. Hydratační. Filmogenní. Uklidňující. Bez parabenů.

Dostupnost Skladem
129 Kč    
Kód produktu 3422
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Vodorozpustný extrakt. Energizující, tonizující, revitalizační, stimulační. Hydratační, uklidňující. Bez parabenů.

 

Skladba:

Fucus vesiculosus – Chaluha bublinatá. Chaluha bublinatá neboli kelp je mořská řasa z čeledi chaluhovitých (Fucaceae). Má zelenavě hnědé nebo žlutozelené zbarvení. Její barva je ovlivněna přítomností žlutohnědých barviv překrývajících klasický zelený chlorofyl, zejména fukoxanthinu. Je tvořena rozvětvenými pásy. Předmětem sběru je stélka. Chaluha bublinatá roste u pobřeží Severního a Baltského moře. Chaluha obsahuje algináty patřící k polysacharidům, které na sebe vážou vodu a mají výborný čisticí účinek. Dalšími látkami jsou minerály, vitaminy a stopové prvky, především jód a pak brom, vápník, draslík, sodík, železo, hořčík, měď, fosfor, chrom, mangan, zinek. V kelpu je též zastoupen křemík a selen, laminarin, fukoidin, polyfenoly, florotaniny, lipidy, steroly, barviva, betakaroten, skvalen a další látky. Chaluha při zevním použití zlepšuje stav pokožky. Poslední dobou se začíná kelp uplatňovat i v oblasti kosmetiky. Dá se sehnat ve formě gelu nebo masti, odvar se používá jako zjemňující pleťová voda nebo pro přípravu koupele. Chaluha činí pokožku měkkou, podporuje její elasticitu a napomáhá hydrataci.

Porphyra sp. - Řasa Nori – extrakt z červené řasy získávané z vod pobřeží Atlantiku. Zdroj proteinů, minerálních solí, vitamínu A, B12. Intenzivně hydratuje, hloubkově a trvale váže vodu. Vytváří na pokožce jemný ochranný film a předchází nadměrné dehydrataci. V kosmetice se považuje za vysoce účinnou při ochraně pokožky před slunečním zářením, protože produkuje látky, jejichž filtrační schopnost je podobná jako u syntetických UV-A opalovacích prostředků, a při stárnutí pokožky. Pomáhá proti ztrátě elasticity, suchosti a změnám pigmentace (pigmentové skvrny, pihy).  Má silné antioxidační vlastnosti.

Spirulina maxima - Spirulina je modrozelená vodní řasa (cyanobakterie), která má neuvěřitelně vysoký obsah bílkovin a živin. Získává se primárně ze dvou druhů řasy Arthrospira platensis a Arthrospira maxima. Roste jak ve sladké vodě, tak ve slané vodě ve volné přírodě, ale je také komerčně pěstována na farmách. Spirulina má široké zastoupení v kosmetice, přírodním léčitelství, farmacii a potravinářství, používá se v akvaristice jako doplněk potravy pro ryby a přidává se do drůbežích krmiv. Řadí se mezi tzv. superfoods. V kosmetice se spirulina používá jako kožní toner. Díky obsahu vitaminu A, B12, E, vápníku, železa a fosforu je schopná kvalitní buněčné obnovy a působí anti-agingově. Zlepšuje tonus pleti, udržuje její přirozenou hydrataci, umožňuje kvalitní obnovu kožních buněk. Pomáhá vylučovat z těla škodliviny, což má dobrý ozdravný vliv na kůži, vlasy a nehty. Jako silně protizánětlivý prostředek eliminuje projevy kožních infekcí. Je vhodná pro ty, kteří trpí potížemi s problematickou pokožkou. Posiluje odolnost nehtů proti poškození, činí je pevnými a zdravými a předchází jejich lámání a třepení. Spirulina vyživuje pokožku hlavy, zlepšuje kvalitu vlasů a pomáhá jejich zdravému růstu. Prášek spirulina je vhodný jako přísada do domácí kosmetiky, např. vlasových nebo pleťových masek.

Ascophyllum nodosum - Ascophyllum Nodosum je hnědá mořská řasa (v doplňcích stravy označovaná jako Kelpa). Říká se jí také norský kelp. Je úzce příbuzná s mořskou řasou fucus, patří do čeledi Fucaceae (chaluhovité). Roste na skalnatém pobřeží severního Atlantického oceánu. Sklízí se zejména u Islandu, ale také Norska a Irska. Je zbarvena do hněda s olivovými odlesky. Používá se k extrakci kyseliny alginové, polysacharidu používaného v potravinách a biotechnologiích. Obsahuje velké množství minerálů, vitaminů a stopových prvků jako vitaminy skupiny B (biotin, kyselina listová – vitamin B9, B3, B1, B2 a B12), dále provitamin beta karoten, vitaminy C, D, E a K. Z minerálních prvků v ní pak najdeme vápník, síru, hořčík, fosfor, draslík, železo, jód, křemík, zinek, měď a další minerály. Jako stopové prvky můžeme v této mořské řase nalézt mangan, bór, kobalt, selen, titan, vanadium, nikl a molybden. Obsahuje rovněž mimo jiné vlákninu a bílkoviny. V kosmetickém průmyslu se používá jako tonikum, kožní kondicionér, proti akné a do výrobků proti celulitidě a striím.

Laminaria digitata - Čepelatka prstnatá je druh chaluhy vyskytující se na pobřeží severního Atlantského oceánu od Grónska na severu po Francii a Massachusetts na jihu. Lze ji najít také v okolí Baltského moře. Má kožovitý hladký povrch a tmavě hnědé zabarvení. Čepelatka prstnatá stimuluje obnovu tkání a aktivuje buněčný metabolismus. Získává se z ní jód a uhličitan draselný. V Irsku je podávána jako zelenina. Působí stimulujícím efektem na procesy celkové látkové výměny – zesiluje osmotickou výměnu a příznivě působí na štítnou žlázu. Tato řasa má schopnost normalizovat minerální rovnováhu. Díky velkému obsahu jódu se často využívá na léčbu přebytečných místních usazenin a proti projevům celulitidy.

 

POLYPLANT MARINE EXTRAKT působí jako zklidňující, tonizující, revitalizační, filmotvorný a zvlhčující prostředek. Je bez parabenů. Doporučuje se formulovat kosmetické výrobky s tonizujícími, anticelulitidními, revitalizačními a stimulačními účinky.

POLYPLANT MARINE EXTRAKT se doporučuje pro výrobky pro péči o pleť.

 

Hmotnost 0.05 kg