Pupalka CO2 extrakt Bio 10ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Extract (and) rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract

- Působí jako zvlhčující a protivráskový aktivní prostředek

- suchá kůže, proti vráskám, doporučeno v případě znečištěné pokožky, akné, neurodermitidy, šupinaté a popraskané kůže, také v krému na ruce, laku na nehty, balzámu na rty atd.

 Dávkování: 0,5-5,0%

Dostupnost Skladem
99 Kč    
Kód produktu 3374
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 
Extrakt CO2 z pupalkového semene (organický) je čirý žlutozelený olej s charakteristickou vůní, stabilizovaný přírodním rozmarýnovým antioxidantem. Tento produkt je vyráběn superkritickou kapalinovou extrakcí přírodním oxidem uhličitým, takže neobsahuje žádné zbytky rozpouštědel, žádné anorganické soli, žádné těžké kovy ani žádné reprodukovatelné mikroorganismy.

Tento produkt lze aplikovat v kosmetickém průmyslu včetně zvlhčovacích krémů proti suché pokožce, proti vráskám, doporučených v případě znečištěné pokožky, akné, neurodermitidy, šupinaté a popraskané pokožky, také v krému na ruce, laku na nehty, balzámu na rty atd. Také se používá jako doplněk výživy ve formě tobolek pro vnitřní použití.

Extrakt Pupalka CO2 má mnohem delší trvanlivost než za studena lisovaný olej Pupalky a lze jej použít stejným způsobem, díky čemuž je s extraktem Co2 výhodné pracovat. Pupalka s vysokým obsahem kyseliny linolenové a kyseliny gama linolenové (GLA) (75%, respektive 13%) je prospěšná pro suchou a stárnoucí pokožku. Uklidňuje zanícené kožní onemocnění způsobené psoriázou, ekzémy nebo dermatitidou a je často obsažen ve vzorcích proti stárnutí.

Pupalka CO2 extrakt je cenným doplňkem režimů péče o pleť, který podporuje zdravou pokožku, bojuje proti známkám stárnutí a omlazuje pokožku pro hedvábně hladký vzhled.

Má vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin, včetně 65-80% kyseliny linolové (C18: 2, omega 6), 8-13% kyseliny gama-linolenové (C18: 3, omega 6), navíc kyseliny olejové (C18: 1, Omega 9), kyselina palmitová (cca 6%) a kyselina stearová (okolo 2%). V kosmetickém průmyslu se používá ve zvlhčovacích krémech proti suché pokožce, proti vráskám, doporučeno pro nečistou pleť, akné, neurodermitidu, šupinatou a popraskanou pokožku, také v krémech na ruce, lacích na nehty, balzámech na rty atd.

 

Výhody a aktuální použití oleje z pupalky dvouleté:

  •      Pomáhá hojení ran a jizev
  •      Psoriáza
  •      Ekzém
  •      Směsi proti stárnutí, jemné linie a vrásky
  •      Suchá kůže
  •      Dermatitida
  •      Protizánětlivé
  •      Uklidňuje, vyhlazuje a obnovuje unavenou pokožku
  •      Masážní olej na obličej
  •      Pomáhá na kruhy pod očima

 

Pupalkový olej a extrakt CO2 jsou chváleny za své protizánětlivé vlastnosti a používají se ve všech přípravcích proti stárnutí i v přípravcích pro citlivou pokožku. Je velmi užitečný ve formulacích péče o nehty.

Dávkování: 0,5-5,0%

Hmotnost 0.05 kg