Šalvěj CO2 extrakt 10ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Salvia Triloba (Sage) Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Antioxidant extrakt 35% (Obsah fenolových diterpenů cca 35%)

Dávkování: 0,02-0,2% jako antioxidant a 0,1-0,3% v bioaktivních produktech, jako jsou deodoranty.

Dostupnost Skladem
119 Kč    
Kód produktu 3392
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Extrakt ze šalvěje Triloba CO2 je hnědý extrakt pastovité konzistence. Tento produkt se vyrábí superkritickou kapalinovou extrakcí přírodním oxidem uhličitým, bez zbytků rozpouštědel, bez anorganických solí, bez těžkých kovů a bez reprodukovatelných mikroorganismů. Ideální pro použití v kosmetice a parfumérii, tj. ústní voda, zubní pasta, šampony, mýdla atd .; v potravinách a ve farmacii, stejně jako v aromaterapii.

Naše nová Sage Triloba CO2 je aromatický klenot. Je to rozmarýnová listová vůně propletená s kořeněnými a dřevitými tóny, které uklidňují a uvolňují smysly. Je to osvěžující svěží tón, který probouzí vaši cestu připomínající autentické lázně v tureckém stylu. Aromatičtější a houževnatější než esenciální olej Sage Triloba, Šalvěj Sage Triloba CO2 je volbou parfumérů při použití ve vůních, svíčkách a mýdlech.

Extrakt z listů Salvia Triloba v oleji ze semen slunečnice Helianthus Annuus. Působí jako anti-age a protizánětlivé aktivum. Je derivován z listů šalvěje a standardizován slunečnicovým olejem. Obsahuje 33-37% celkových antioxidačních fenolických diterpenů s> 17% kyseliny karnosové; éterický olej <3%, voda <2%, ethanol <3%, slunečnicový olej a kutikulární vosky. Pomáhá při stabilizaci mastných olejů, karotenoidů, éterických olejů proti oxidaci. Používá se ve formulacích péče o pleť.

Jedná se o CO2 extrakt z listů šalvěje. Šalvěj je známá svými antioxidačními, protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi. Tento extrakt je aktivní látkou v přírodních deodorantech, aby se zabránilo oxidaci potu (a výsledného zápachu).

Podle autorky a pedagožky Madeleine Kerkhof-Knapp Hayesové jsou Triloba i Sage officinalis užitečné pro problémy s koncentrací, kognitivní a paměťové problémy, jako je demence a Alzheimerova choroba; stejně jako pro zvýšení sebevědomí, duševní a emoční slabost a výkyvy nálady spojené s ženskými hormonálními systémy, jako je PMS.

Dávkování: 0,02-0,2% jako antioxidant a 0,1-0,3% v bioaktivních produktech, jako jsou deodoranty.

Tento lipofilní extrakt je použitelný ve všech formulacích deodorantů od balzámových až o rollony. Extrakt je rozpustný v oleji a pro použití v hydrofilních formulacích, jako jsou hydroalkoholické nebo hydroglycerické spreje a gely, by měl být předem dispergován v solubilizátoru.

Použití:

  • antioxidanty
  • protizánětlivé látky
  • prostředky proti stárnutí

 

Použití v aromaterapii: antimikrobiální, antibakteriální, protiplísňové, protizánětlivé, antioxidační, antispasmotické, stahující, dekongestivní, zažívací, diuretické, emmenagogové - stimuluje menstruaci, expektorans, proti horečce, duševní únava, vazodilatátor

Obecné použití: Aromatická difúze, parfémy, péče o pleť, koupel a tělo, oleje a krémy pro lázeňské ošetření, výroba mýdla, výroba svíček

Nóty parfému: Horní / Střední

Vůně: Bylinná, ostrá, kořeněná

Vhodné kombinace s: bergamot, krvavý pomeranč, cedr himálajský (Nepál), kadidlo boswellia sacra, kadidlo frankincense bílé, pelargónie (geranium) Bourbon, inula, jalovec, levandule, citron, mandarinka žlutá, neroli, rozmarýn verbenon, siam dřevo, tymián geraniol, yuzu

Kontraindikace: Nepoužívat u kojenců a malých dětí, během těhotenství, kojení nebo při stavech vysokého krevního tlaku nebo epilepsie.

Hmotnost 0.05 kg