Farnesol 10ml

Neohodnoceno
 
Novinka Připravujeme Efekt lupa
 

INCI: Farnesol

Dávkování : 0,3-1%

Dostupnost Skladem
89 Kč    
Kód produktu 3702
Kategorie Aktivní látky
 

Farnesol se přirozeně vyskytuje v silicích mnoha rostlin (například v růži, ylang ylangu, jasmínu, pomerančových květech nebo citrónové trávě). V kosmetice se objevuje jako bezbarvá olejovitá kapalina a své využití nachází díky jeho sladce květinovému aroma (podobá se konvalince), které podporuje vůni jiných květinových silic.

Ve složení certifikované přírodní a bio kosmetiky se s touto látkou setkáte nejčastěji na konci INCI, kde figuruje jako přirozená součást některého esenciálního oleje. 

Farnesol má antibakteriální účinek, zejména proti bakteriím, které se podílejí na odbourávání potu. Ideální do domácích deodorantů, sprejů na nohy nebo dezodoračních mycích emulzí!

Hmotnost 0.05 kg