Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

Glycerin 99%

Neohodnoceno
 
 

INCI: Glycerol
GLYCERIN rostlinný, Pharma kvalita, potravinová kvalita

Není z palmového oleje!

Dávkováni: 1-10% 

Konzervace od 30%

od 55 Kč
Kategorie Aktivní látky
Zvolte variantu
Kód produktu 100/BAL2 100ml: 100ml Skladem 55 Kč
   
Kód produktu 100/BAL3 500ml: 500ml Skladem 190 Kč
   
 

Glycerin (= glycerol, propan-1,2,3-triol) je trojsytný alkoholobjeven v roce 1779. Je to bezbarvá, sladká, viskózní kapalina. Díky třem hydroxylovým skupinám –OH se jedná o polární sloučeninu, která se mísí s vodou a má silnou hygroskopickou schopnost (dokáže na sebe navázat velké množství vody), které je využíváno v kosmetice. Vyrábí se z rostlinných olejů, ale může se získávat i synteticky.

Glycerin se zcela přirozeně vyskytuje ve vrstvách kůže a napomáhá například udržovat tekutost lipidové membrány. V kosmetice je využíván zejména jako surovina podporující hydrataci pleti (zvlhčovač), proto bývá součástí nejrůznějších hydratačních produktů. Dále zlepšuje funkci kožní bariéry, mechanické vlastnosti kůže a urychluje procesy hojení.Přirozeně se tvoří i jako vedlejší produkt při výrobě mýdel.

Glycerin je naprosto úžasná hygroskopická surovina, ale má svá úskalí. Do 5-10 % obsahu produktu dokáže pleti udělat velmi dobře, ale je zcela známo, že při vyšším množství ve výrobku ji dokáže dehydratovat. Zvládne vytáhnout i hluboko schovanou vodu ve vrstvách kůže, která se následně může odpařovat z pleti. Nejčastěji se v produktech kombinuje s okluzivními surovinami.