Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

Kojic Dipalmitate 10g

Neohodnoceno
 
 

INCI: Kojic Acid Dipalmitate

Dávkování : 2-5%

- ester kyseliny kojové, který nabízí vynikající stabilitu

Bílý prášek rozpustný v oleji! Zahřívá se 5-10 min

Kyselina kojová je inhibitorem tyrosinázy (podílí se na mnoha stupních tvorby melaninu) pocházející z různých druhů hub, jako je Aspergillus iPenicillum.

Dostupnost Skladem
149 Kč    
Kód produktu 3014
Kategorie Aktivní látky
 

Objevena byla kyselina kójová v endemitických japonských houbách a v asijské kultuře si udržuje svoji popularitu díky své schopnosti zesvětlit pleť. V kůži snižuje produkci melaninu a redukuje díky tomu nadměrnou pigmentaci.

Kyselina kojová dipalmitát je ester kyseliny kojové, který nabízí vynikající stabilitu. Samotná kyselina kojová může být náchylná k nestabilitě s barevnými změnami, ke kterým dochází v průběhu času, zatímco kyselina kojová Dipalmitate si zachovává svoji stabilitu po delší dobu. Dipalmitát kyseliny kojové je účinnější než kyselina kojová při inhibici aktivity tyrosinázy přítomné v lidské pokožce, aby inhiboval tvorbu melaninu a měl vynikající účinky na bělení pokožky a proti opalování. Používá se jako přísada k bělení pokožky a ke snížení výskytu stárnutí. Je rozpustný v oleji a ve srovnání s kyselinou kojovou se vstřebává do pokožky snáze. Kompatibilní s téměř všemi kosmetickými přísadami, zvláště výhodné pro použití v kombinaci s opalovacími krémy.
 
1. Zesvětlení pokožky: Kojic dipalmitát nabízí účinnější účinky zesvětlení pokožky. Ve srovnání s kyselinou kojovou kojic dipalmitát výrazně zvyšuje inhibiční účinky na aktivitu tyrosinázy, což zakazuje tvorbu melaninu. Jako prostředek na bělení pokožky rozpustný v oleji se pokožka vstřebává snadněji.
2.Stabilita světla a tepla. Dipalmitát kyseliny kojové je stabilní vůči světlu a teplu, zatímco kyselina kojová má tendenci v průběhu času oxidovat.
3. Stabilita pH: Dipalmitát kyseliny kojové je stabilní v širokém rozmezí pH 4–9, což poskytuje flexibilitu formulátorům.
4. Stabilita barev. Na rozdíl od kyseliny kojové dipalmitát v průběhu času nezhnědne ani nezežloutne ze dvou důvodů. Za prvé, kyselina kojová není stabilní vůči světlu a teplu a má tendenci oxidovat, což vede ke změně barvy (často žluté nebo hnědé). Za druhé, kyselina kojová má tendenci chelátovat s kovovými ionty (např. Železem), což často vede ke změně barvy. Naopak dipalmitát kyseliny kojové je stabilní vůči pH, světlu, teplu a oxidaci a nekomplexuje se s kovovými ionty, které vedou na stálost barev.
 
Použití: Přípravky proti stárnutí, bělení / zesvětlování pokožky, tonery pro péči o tělo / obličej, ochrana před sluncem, opalování a opalování, ošetření různých stavů nebo poruch hyperpigmentace pokožky, např. jizvy, pihy, věkový pigment a další místní hyperpigmentované oblasti pokožky
Dávkování: 2% - 5%. Je rozpustný v oleji, alkoholu a minerálním oleji.
Skladování: Uchovávejte obal těsně uzavřený. Skladujte na suchém a chladném místě.