Zinc ricinoleate 20 g

Neohodnoceno
 
 

INCI: Zinc Ricinoleate

Dávkováni: 1,5-3 %

Použití: deodorantová tyčinka, deodorant, deodorantová mléka

- lipofilní látka

- neutralizace zápachu, deodorační látka

Dostupnost Skladem
99 Kč    
Kód produktu 3976
Kategorie Aktivní látky
 

Účinná aktivní složka (pohlcovač pachů) bez baktericidního účinku a bez vlivu na vlastní mikrobiom pokožky.

Ricinoleát zinečnatý je zinečnatá sůl kyseliny ricinoleové a je známá jako velmi účinná látka vázající pachy.

V dnešní době, kdy hledáme přírodní alternativy k toxickým chemikáliím, je ricinoleát zinku řešením, protože je to derivát kyseliny ricinolejové, která se přirozeně vyskytuje v ricinovém oleji a je docela účinný při plnění své práce.

Ricinoleát zinku má vynikající vlastnosti pohlcující pachy, což znamená, že zachycuje pach a neumožňuje jej vnímat lidským nosem.

Zinc ricinoleate patří mezi deriváty přírodních látek, přesně se jedná o zinkovou sůl kyseliny ricinoleové. Jak už název napovídá, získává se z ricinového oleje.  Tato látka je nerozpustná ve vodě, a naopak je rozpustná v tucích za teploty kolem 70 °C. Její pH se uvádí kolem 6,6.

Přírodní kosmetika jej používá hlavně pro své deodorační účinky. Zinc Ricinoleate je vysoce účinný deodorant na bázi zinečnaté soli kyseliny ricinoleové.  Bývá použit v deodorantech a krémech na nohy. Napomáhá absorbovat nepříjemný zápach a zabraňuje tvorbě bakterií, které ho způsobují. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku. Pouze není vhodný k inhalaci ve velmi vysokých koncentracích, kdy může dráždit dýchací systém.

Nebrání přirozenému pocení. Nemá žádné baktericidní ani fungicidní vlastnosti, a proto neovlivňuje přirozenou kožní flóru. Díky svým dobrým deodoračním vlastnostem je ricinoleát zinku zvláště vhodný pro všechny typy deodorantových emulzí. Bývá součástí deodorantů či antiperspirantů, a to jak těch tekutých či krémových s kuličkovým aplikátorem, tak tuhých.

 

Lipofilní látka

Použití: deodorantová tyčinka, deodorant, deodorantová mléka

Dávkování: 1,5–3,0 %

Zapracování: při 80 stupních v olejové fázi