Lysolecithin fluid 100g
Popis
Lysolecitin je modifikovaný lecitin: pomocí enzymu je fosfolipáza A2, mastná kyselina odštěpena a nahrazena skupinou OH, která zvyšuje hydrofilnost. Hodnotou HLB, která se blíží 9 mezi emulgátory O / W a W / O, lysolecitin v praxi pokrývá širokou škálu možných emulzí a může účinně vázat tukové složky.
Nejvýraznější rozdíl mezi lysolecitinem a jinými lecitiny je pocit v kůži. Lyso vytváří pružnější, méně mastné, pružnější a dobře absorbované emulze. Jeho zařazení do emulze umožňuje snížení emulgátoru pro lotiony a krémy, což mu dává velmi příjemnou strukturu a haptiku.
V péči o vlasy se lysolecitin osvědčil jako výživný, kondicionující a kondicionující přísada do šamponů (1-3%), vlasových tekutin a výplachů (až do 5%), stejně jako do sprchových gelů. Při kyselém pH fosfolipidy působí jako kationtové lipidy a přitahují na negativně nabitý povrch vlasů poškozené části vlasů. Je důležité upravit pH na hodnotu 5, takže lecitin může mít kationtový efekt.
Nejvýraznější rozdíl mezi lysolecitinem a jinými lecitiny je pocit emocí v kůži. Objevují se "lehčí", pružnější, méně mastné, méně zastavení nebo vytvářející film, zvlhčují a absorbují rychleji. Včelí vosk ztrácí svou "voskost" v emulzích s lysolecithinem a produkuje zamatově jemnou měkkost, vlněný voskový alkohol a lanolin má "lepkavou těžkost" (zejména ta druhá) a má intenzivní zvlhčující a "nasycený" účinek. Jeho emulgační účinek snižující konzistenci předurčuje to jako emulgátor pro lotiony a tekutiny, což mu dává velmi příjemnou strukturu a příjemnou haptiku.
V péči o vlasy se lysolecitin osvědčil jako výživný, kondicionující a kondicionující přísada do šamponů (1-3%), vlasových tekutin a výplachů (až do 5%), stejně jako do sprchových gelů. Při kyselém pH fosfolipidy působí jako kationtové lipidy a přitahují na negativně nabitý povrch vlasů poškozené části vlasů. Je důležité upravit pH na hodnotu 5, takže lecitin může mít kationtový efekt.
zpracování
Lysolecitin je při zpracování nekomplikovaný a zřejmě není citlivý na pH; může být rozpuštěn ve teplé vodě stejně jako v tukové fázi. Použití jako studený emulgátor je také možné. Vzhledem k medové barvě jsou emulze světle až vanilkově žluté. Dlouhodobému zahřátí nad 70 ° C je třeba se vyhnout, stejně jako u všech lecithinů. Voda se snadno míchá krátce po varu a při normálním zpracování.
Dávkování lysolecithinu
V emulzích typu O / W působí výborně v koncentraci 3 % (v kombinaci s gelujícím činidlem a dalšími konzistenčními faktory a koemulgačními lipidy, jako je například cetylalkohol). Jako co-emulgátor, 0,5-1 %. V lázeňských výrobcích, jako jsou olejové koupele, sprchové nebo vanové čokolády, je 10 % obecně dostačující
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.