Sucragel AOF 100ml

3 hodnocení
 
  • 1 z 2
 

INCI: Glycerine, Prunus Amygadlus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sucrose Laurate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water.

Dávkování: 6-99%

výsledný produkt musí mít pH: 4-8!!!

Sucragel AOF vám umožňuje vytvářet olejové gely, které se při kontaktu s vodou okamžitě změní na „mléko“.

- přidává se do smývatelné kosmetiky

Dostupnost Skladem
169 Kč    
Kód produktu 2303
Kategorie Emulgátory
 

Sucragel® AOF je 100% přírodní emulgátor a zahušťovač oleje schválený certifikací COSMOS. Je dodáván jako snadno použitelná tekutina a je ideální pro čiré čisticí prostředky na gel a mléko a mnoho dalších kosmetických přípravků.

Sucragel AOF vám umožňuje vytvářet olejové gely, které se při kontaktu s vodou okamžitě změní na „mléko“. Udržuje oleje na místě v mikroemulzi a po přidání vody se změní na krém nebo lehké mléko. Případně použijte jako olejový gel k formulaci, která při použití ve sprše nebo v koupelně okamžitě emulguje ve vodě.

Sucragel AOF je čirá, žlutá kapalina s mírnou vůní. 100% rostlinný původ kombinující organický glycerin získaný z palmových listů pocházející z ořechového oleje stromu Karanja, sladkého mandlového oleje, vody z organických pomerančů a esterů cukru.
Všechny rostlinné zdroje neobsahují GMO a neobsahují PEG.
Vytváří emulze typu olej ve vodě O / W jako emulgátor, ale také zahušťuje oleje a vytváří hustou gelovou strukturu.
Ačkoli tento emulgátor obsahuje vodu, nepotřebuje tento stav konzervační látky, protože poměr vody k glycerinu udržuje produkt chráněný, pokud se používá pouze s tuky.
Jakmile však přidáte vodu, musíte přidat konzervační látku.

Gely, krémy a pleťové vody vyrobené pomocí Sucragel® by měly být udržovány nad pH 4,5 a pod pH 8. Pokles pod nebo nad tuto hranici i po krátkou dobu, například při pufrování, způsobí rozpad emulze. Také si uvědomte, že Sucragel® emulguje pouze systém, nebude zvyšovat viskozitu nebo stabilitu vodné fáze. Proto je důležité přidat modifikátor reologie, aby se zajistila stabilizace vodní fáze.

Sucragel® lze použít k dispergování až 5% éterických olejů nebo vůní. Pomalu promíchejte vůni do Sucragel® pomocí vrtulového míchadla. Směs by se měla zahušťovat na gel/pastu, která se snadno rozptýlí do vaší vodné báze. Pro čirší produkt může být Sucragel® AP V2 používán v množství asi 2,5% na každých 0,1% vůně k vytvoření čirého nebo téměř čirého roztoku s vodou (různé vůně dávají různé příchutě). Toto funguje nejlépe u systémů, které neobsahují terpeny.

Použití: Koupelové oleje, čisticí přípravky, odličovače, SPA produkty, masky, peelingové gely, masážní oleje a gely, krémy a pleťové vody, balzámy na rty, dětské oleje.
 

Použití:

Při použití mezi 20% a 25% Sucragel AOF až 75% až 80% rostlinného oleje (doporučujeme sladký mandlový olej jako zkušební produkt) nalijte Sucragel AOF do mísy vhodné velikosti a bokem rostlinný olej do druhé nádoby (kádinky) a připravte k pomalému přidání do Sucragelu.
Za použití standardního ručního vrtulového elektrického mixéru na potraviny (nikoliv tyčového mixéru) nastaveného na SLOW rychlost, míchejte Sucragel mixérem za pomalého přikapávání rostlinného oleje do směsi. Uvidíte, že směs začne emulgovat a začne tvořit gelovitou látku. Je důležité nešlehat směs, nýbrž použít míchací mixér potravin k rychlému promíchání, jinak se do směsi zavede vzduch, který není žádoucí.
Jakmile se vytvoří olejový gel, můžete snadno přidat další přísady, jako je barva (mica), vůně a exfolienty (jednoduše je důkladně zamíchat do směsi), abyste vytvořili produkt, který je velmi univerzální. Například by se to dalo použít ve sprše nebo ve vaně jako hydratační tělový "gel“.
Případně můžete kombinovat Sucragel AOF s oleji bez rychlého míchání, aby se vytvořily koupelové oleje, které mohou mít přidanou vodu, aby se jednoduše vytvořily koupelová mléka a sprejová mléka.
 
Přípravek Sucragel AOF lze použít k přípravě široké škály produktů od lehkých postřikových vod a mléka po tělová másla. Může být formulován s vodou nebo přidán do vody. Může být použit za studena nebo při teplotě do 80 ° C, což je vhodné pro použití ve výrobcích, kde je ve formulaci vyžadováno teplo.