Heřmánek modrý Essential Oil Dilution 10ml

Neohodnoceno
 
 
INCI: Matricaria chamomilla

Obsahuje 3% absolutního oleje v jojobě.

Původ: Nepál

Část destilované rostliny: Květinové hlavy
Metoda extrakce: Destilace parou

Dostupnost Skladem
119 Kč    
Kód produktu 2258
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Heřmánek je kvetoucí rostlina v rodině sedmikrásky. Rostlina heřmánku, která pochází z Evropy a Asie, může růst až do výšky 90–125 cm s velmi chlupatými listy a trubkovitými žlutými květy, obklopenými bílými ligulety.

Heřmánek se široce pěstuje po celém světě. Pro Egypťany to byla bylina zasvěcená slunci, léčila horečky, a měsíci pro jeho chladicí schopnost.

Heřmánek německý je účinný jako analgetikum, antialergenikum, protizánětlivě, antispasmotikum, antibakteriální, fungicidní, nervové sedativum, stimulátor produkce leukocytů, žaludeční, sudorózní, atd. Tento olej je vynikajícím prostředkem pro péči o pleť a poskytuje uklidňující a čistící účinky užitečné pro popáleniny, puchýře, zanícené rány, dermatitidu, ekzém, vyrážky a rány.

Nóty: Střední
Konzistence: Střední
Aromatická síla: Silná
Dobře se mísí s: Bergamot, Šalvěj, Levandule, Geranium, Jasmín, Neroli, Patchouli, Tea Tree, Růže, Citron a Ylang-ylang.