Bambucké máslo BIO, divoký sběr

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

EXP: 6/2023

INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Bod tání: 36 °C 

BIO, divoký sběr, nerafinované, TOP kvalita v ČR, s jemnou oříškovou vůní

Doporučuji dávkovat do krému 2% a do šlehaných shí kombinovat s jinými másly.

Bambucké máslo (Karité) dokonale pečuje o vysušenou, suchou, popraskanou a citlivou pleť

Země původu: Ghana

 

od 99 Kč
Kategorie Rostlinné oleje a másla
Zvolte variantu
shea butter certified organic เชีย บัตเตอร์ ออร์แกนิค Kód produktu 40/100 Balení: 100 g Vyprodáno 99 Kč
shea butter certified organic เชีย บัตเตอร์ ออร์แกนิค Kód produktu 40/250 Balení: 250 g Vyprodáno 200 Kč
shea butter certified organic เชีย บัตเตอร์ ออร์แกนิค Kód produktu 40/500 Balení: 500 g Vyprodáno 330 Kč
shea butter certified organic เชีย บัตเตอร์ ออร์แกนิค Kód produktu 40/501 Balení: 1000 g Vyprodáno 420 Kč
 

Bambucké máslo nebo také karité či „ší“ se získává z jader ořechů posvátného afrického stromu máslovníku afrického jinak také Shea tree, rostoucího v oblasti Ghany. Plody se netrhají, sbírají se, až samy opadají na zem, poté se suší, praží a melou. Z každého kilogramu ovoce se získá přibližně 400 gramů suchých semen, která obsahují 45 % – 55 % tuku.  Účinky bambuckého másla a jeho přínosy v péči o pleť znají domorodí lidé v Africe po staletí.

Bambucké máslo je vhodné pro péči o jakoukoliv pleť, i u malých dětí. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin, vosků a vitamínů patří mezi nejluxusnější kosmetické suroviny. Velice rychle se vstřebává a pokožku dokonale hydratuje, vyživuje, zvyšuje pružnost a vláčnost, zpomaluje proces stárnutí. Pokožka je po ošetření jemná a elastická. Pomáhá tlumit kožní projevy různých forem ekzémů. Díky své hutné konzistenci je mimořádné vhodné k péči o pleť v zimě, a kdykoliv při nepřízni počasí, kdy na pleti vytváří ochrannou bariéru před nepříznivými vlivy počasí, jako je mráz, vítr, déšť atd.

Bambucké máslo (Karité) dokonale pečuje o vysušenou, suchou, popraskanou,  citlivou a stárnoucí pleť. Výborně se hodí k použití na pokožku celého těla, k výrobě mastí či k ochraně pokožky při slunění nebo koupání ve slané mořské vodě. Je ideálním základem pro nejrozmanitější masti od ošetření popraskaných bradavek při kojení, přes neutrální balzám na suché rty nebo odřený nos při rýmě až po zjemnňující mast na ztvrdlou pokožku loktů, kolen či chodidel. Taje při teplotě lidského těla. Obsahuje vitamíny A, E a F. Vysoký obsah Allantoinu.