Kardamon CO2 extrakt Bio 5ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Elettaria Cardamomum (Cardamom) Seed Extract

- Podpora trávení

- Protikřečový

- Jemný kořenící olej

- Emocionálně povznášející

Použití: Aromaterapie / Přírodní parfémy. Vždy nařeďte.

Noty: Střední nota

Aroma rodina: Pikantní kořenité

Vůně: Velmi bohatá, teplá, aromatická sladko-kořeněná, zpočátku pronikavá, poněkud medicinální vůně s balzamicko-dřevitou a stále sladší suchostí; extrémně houževnatý.

Kontraindikace: Nedoporučuje se používat u dětí

Dostupnost Skladem
149 Kč    
Kód produktu 3368
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Extrakt z kardamomu CO2 (organický) je světle žlutá, čirá kapalina s charakteristickou vůní. Tento produkt se vyrábí superkritickou kapalinovou extrakcí přírodním oxidem uhličitým, bez zbytků rozpouštědel, bez anorganických solí, bez těžkých kovů a bez reprodukovatelných mikroorganismů. Ideální pro použití v parfémech, pekárnách, lihovarnictví.

Kardamom (Elettaria cardamomum) je známý jako „královna koření“. Starověcí Egypťané ho používali jako čistič zubů a v arabských zemích se žvýká jako ořechy, aby pomohl při trávení. Kardamom a přípravky z něj se tradičně používají jako karminační, žaludeční, zažívací a antiemetika při léčbě gastrointestinálních poruch. Kardamomový olej, který je členem rodiny Ginger, má velmi dlouhou historii použití v potravinářství, medicíně a parfumérii. Podle ajurvédy kardamom „rozdmýchává oheň trávení, stimuluje činnost srdce a osvěžuje mysl.“

Náš organický éterický olej Kardamom CO2 vykazuje nádherně bohatou, komplexní sladkou a kořeněnou vůni. Vůně čerstvě rozdrcených semen kardamonu. Myslíme si, že náš Kardamom CO2 je mnohem lepší než parnou destilovaný kardamomový éterický olej, který má tendenci být poměrně plochým aroma a matnější barvou. Tato exotická pochoutka pochází z celých plodů vysoké kvality.

Kardamom CO2 je dobře známý pro své použití ve směsích smyslných nebo afrodiziakálních. Kardamom je považován za prostředek k potírání nevolnosti, zažívacích potíží, větrů a pálení žáhy. Tento krásný extrakt CO2 lze použít jako přísadu do koupelového oleje a je obzvláště vhodný v zimě na nachlazení a zimnici nebo masírovaní na žaludek a horní část těla, když je smíchán s nosným olejem.

Výhody kardamomu v aromaterapii zahrnují antiseptické, antispasmodické, karminační, cefalické, zažívací, diuretické, expektorační, stimulační, žaludeční a tonikum. Poznámka: Kardamom má silné aroma a má se používat s mírou.

Tento příjemně slunečný jemný kořeněný olej je v limonenu mnohem vyšší než jeho destilovaný protějšek a mnohem nižší v 1,8-cineole. Zamilujete se do jeho lehké citrusové kořenité vůně.

Ve srovnání s destilovaným kardamomovým éterickým olejem bychom očekávali, že CO2 extrahovaný kardamom bude méně účinný jako respirační olej kvůli nižší hladině 1,8-cineolu. U problémů s trávením by to však mělo být přinejmenším stejně účinné a emocionálně si myslím, že bude zářit. Kardamomový olej extrahovaný CO2 bude mít díky své vyšší úrovni esterů vylepšené antispasmodické účinky. Díky tomu by měl zazářit v jakékoli zažívací směsi.

Složení: 65 - 75% éterický olej s 20 - 45% 1,8 cineolu, 35 - 55% terpinylacetátu, linalyl acetátu, dále pinen, sabinen, myrcen, limonen, linalool, alfa terpineol, citral.

Použití v aromaterapii: kolika, únava, zápach z úst, stres, stimulant, tonikum, oteplování, afrodiziakum, trávení, křeče, nervozita, duševní únava, nevolnost, povznášející, stimuluje chuť k jídlu. Kardamomový olej má afrodiziakální vlastnosti a je užitečný při léčbě stresu, obezity a ztráty chuti k jídlu.

Energeticky a emocionálně extrakt z kardamomu CO2 je stabilizující pro emocionální a duševní těla. Protože je extrahován ze semene, nabízí úroveň péče a ochrany při použití ve směsích esenciálních olejů. Je také známo, že je to úžasné afrodiziakum. Kardamom dodává depresivní situaci sladkost a naději. V tomto extraktu je úplnost a jemnost. Protože tento extrakt vám nabízí „celé semeno“, chcete-li přidat jakýkoli druh „celistvosti“ do jakékoli směsi, zkuste použít extrakt CO2 Kardamom. Pomáhá lidem, kteří jsou zatíženi starostmi a událostmi, které testují naši schopnost vydržet. Podle Madelien Hayesové může kardamom pomoci lidem, kteří jsou „chladní ve svém jádru“.

Použití v kosmetice: Esenciální olej z kardamomu extrahovaný CO2 se používá v kosmetických přípravcích díky své charakteristické a příjemné vůni a antimikrobiální aktivitě proti řadě bakterií.

Na modelu kůže in vitro by mohlo být prokázáno, že kardamomový éterický olej významně inhibuje produkci molekuly buněčné adheze 1 (VCAM-1) a faktoru stimulujícího kolonie makrofágů (M-CSF). Rovněž vykazuje významnou antiproliferativní aktivitu proti kožním buňkám a silně ovlivňuje různé důležité geny a signální dráhy. Tyto výsledky podporují protizánětlivý a imunomodulační potenciál kardamomového éterického oleje.

Obecné použití: Olejové difuzéry, potpourri, jako přísada pro přidání esence esenciálního oleje do masážního oleje, do parfému, koupelového oleje, koupelové soli, koupelových a sprchových gelů, olejů a krémů pro lázeňskou léčbu, výroby mýdla, svíček

Nóty: Střední

Vůně: Teplá aromatická s výraznou silnou, sladkou, kořeněnou, mírně balzámovou vůní.  Velmi bohatá, teplá, aromatická sladko-kořeněná, zpočátku pronikavá, poněkud medicinální vůně s balzamicko-dřevitou a stále sladší suchostí; extrémně houževnatý.

Stejně jako esenciální olej, by se měl dobře hodit, kromě jiných olejů, také k citrusovým olejům, jehličnanům a kadidlu a růži.

V parfumérii dodává kořenitost a teplou sladkou střední notu květinovým a orientálním základům, chypre a pudrovým parfémům.

Vhodné kombinace s: „afrodiziakálními éterickými oleji“, jako je himalájský Cedr, Rose Otto nebo pačuli. Harmonické také s černým pepřem, bergamotem, skořicovým listem, hřebíčkem, koriandrem, davanou, elemi, jedlí sibiřskou, kadidlem, pomerančem sladkým, zázvorem, grapefruitem růžovým, jasmínem sambac, citronovou trávou, limetkou, santalovým dřevem, Ylang Ylang, neroli, labdanum, Agarwood, Ambrette Musk, Amyris, Angelika, Anýz (Star) a další oleje z koření, benzoin, kmín, cedrové dřevo, skořice, cistus, šalvěj Clary, hřebíček, kakao, káva, koriandr, galbanum, pelargónie geranium, Jalovec, Levandule, Citron, Mandarinka, Mimosa, Myrta, Nagarmotha, Pomerančový květ, Osmanthus, Palo Santo, Borovice, Růže, Verbena. V parfumérii kardamom… „dodává kořenitost, ale také hřejivou a sladkou notu, která zapadá do květinových základů, jako jsou muguet a růže.“ Také „koriandrový olej je extrémně jemným modifikátorem kardamomového oleje v parfumérii.“

Dávkování: Doporučujeme aplikační dávku mezi 0,05-0,2%.

 

Tento zářivý extrakt z kardamomu CO2 je jednou z našich oblíbených ingrediencí pro míchání směsí éterických olejů! Vyzkoušejte tento recept na směs do difuzéru Chai Spice:

3 kapky kardamomu CO2

1 kapka zázvoru CO2

1 kapka skořicového éterického oleje

1 kapka citronového esenciálního oleje

Hmotnost 0.05 kg