Brusinkový olej LZS 30ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Vaccinium Macrocarpon Seed Oil

-  anti-age péče, ochrana, hojení, antioxidanty, léčba a hojení akné

- protizánětlivý, změkčující

- olej obsahuje výjimečné množství esenciálních mastných kyselin a má jeden z nejvyšších obsahů antioxidantů a fytosterolů v jakémkoli ovocném oleji

Dostupnost Skladem
109 Kč    
Kód produktu 3161
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Žlutozelený olej pocházející ze semen brusinek. Podobně jako jiné zvláčňující rostlinné oleje je nabitý příjemnými mastnými kyselinami. Obsahuje velmi vyvážený poměr protizánětlivých omega-3 (aka kyselina linolenová) v poměru 1: 1 a omega-6 (aka kyselina linolová) chránící bariéru (30-38%) a také slušné množství omega-výživných látek pro pokožku. 9, aka kyselina olejová. Má také vysoký obsah vitaminu E a významné antioxidační vlastnosti.

Kromě toho, že je příjemným zvláčňujícím rostlinným olejem, je také prokázáno, že brusinkový olej má potenciál hojení ran.

Co je olej ze semen Vaccinium macrocarpon (Brusinka)?

Rostlina brusinky roste buď při zemi nebo jako vinná réva a pochází z východního pobřeží v Americe a jižní Kanadě. Pro získání brusinkového oleje jsou semena lisována za studena. Olej má tmavě zlatožlutou barvu někdy až jemně nazelenalou s ořechovou vůní. Obsahuje jedinečnou rovnováhu omega 3,6 a 9 mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová, kyselina linolenová, kyselina olejová), vitamín A, tokoferoly, fytosteroly, tokotrienoly a fosfolipidy.

Použití a výhody:

Vitamin A a tokoferol jsou antioxidanty, a proto brusinkový olej slouží také ke stejnému účelu. Antioxidační kvalita brusinkového oleje chrání pokožku před vzešlými škodami ze znečištěného životního prostředí, zejména produkovanými volnými radikály. Což jinak způsobí, že pokožka bude vypadat zestárlá, matná a zvrásněná a začne se prominentně objevovat jemná linie vrásek. Zabraňuje oxidačnímu stresu na pokožce a zlepšuje její vzhled. Omega mastné kyseliny se snadno vstřebávají do pokožky, vyživují ji, protože s věkem ztrácí z pokožky určitý důležitý obsah mastných kyselin. Obsah tuku, stejně jako tokoferol a tokotrienol, funguje také jako zvlhčovač a zvlhčuje a vyhlazuje pokožku. Chrání také pokožku před škodlivým slunečním zářením. Brusinkový olej tedy slouží téměř všem účelům jako ideální prostředek pro péči o pleť. Používá se do krémů, krémů, mastí, produktů na líčení, koupelových olejů, ochranných krémů, produktů na opalování a produktů pro péči o dítě.

Tento olej má opravdu mnoho benefitů pro naši pleť a její zdraví.

  • Zlepšuje elasticitu a zpevňuje pokožku – olej z brusinek je bohatý na antioxidanty, jako je vitamin A a E a přírodní mastné kyseliny, které mohou pomoci zlepšit pružnost pokožky, povzbuzují tvorbu kolagenu a obecně udržují pevnou pokožku.
  • Na stařecké skvrny a pigmentaci pokožky – Antioxidační aktivita a UV protektivní vlastnosti, které má brusinkový olej, bojují se stresovými faktory životního prostředí a mohou pomoci snížit produkci melatoninu v kůži – což má za následek snížený výskyt stařeckých skvrn / pigmentace.
  • Pozitivní vliv při hydrataci kůže – Omega mastné kyseliny dodávají pokožce hlubokou hydrataci a zadržují vlhkost – zajišťují dlouhodobou hydrataci a hebkost pleti.
  • Krásně se vstřebává do pokožky – vyvážený poměr omega 3 k omega 6 esenciálním mastným kyselinám v brusinkovém oleji je fantastický. To znamená, že brusinkový olej se rychle vstřebává do pokožky, čímž přináší vitamín E a další fantastické složky přímo do pokožky.
  • Zklidňuje citlivou a zanícenou pleť – organické kyseliny, jako je kyselina benzoová přítomná v brusinkovém oleji, bojují s podrážděním a zánětem kůže. Omega 3 a 6 mastné kyseliny pomáhají posilovat ochrannou bariéru pleti, což znamená, že je perfektní složkou pro uklidnění zanícené pokožky – třeba při ekzému, psoriáze a růžovce.
  • Zdravá pokožka hlavy – vysoký obsah vitamínu E vyživuje pokožku hlavy, zatímco esenciální mastné kyseliny bojují proti suché pokožce hlavy.

 

Tento olej obsahuje dobrou oxidační stabilitu. Brusinkový olej snadno proniká do pokožky a je velmi doporučován pro kožní onemocnění, jako je lupénka a ekzémy. V péči o vlasy se říká, že posiluje vlasy a zvlhčuje pokožku hlavy. Skvělé pro použití v balzámech na rty, krémech, krémech, mýdle a péči o vlasy. Poskytuje také velkou úlevu při šupinaté, svědivé a podrážděné pokožce.