LIPOCIRE™ A SG 100g

Neohodnoceno
 
 

INCI:C10-18 Triglycerides

Dávkování: 2-10% (olejové fáze)

COSMOS, ECOCERT

 

Dostupnost Skladem
119 Kč    
Kód produktu 4254
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

C10-18 Triglycerides jedná se o sloučeninu (triester) glycerinu a mastných kyselin (rostlinné i živočišné). V kosmetických přípravcích (pěstící i dekorativní kosmetiky) slouží tato látka jako změkčovadlo, zahušťovadlo, rozpouštědlo a antioxidant. Chrání pokožku před dehydratací a zajišťuje pleti pružnost a ochranu před oxidačním stresem.

Pozoruhodný ester, který je dodáván ve voskových peletách (na rozdíl od většiny esterů, které jsou tekuté). Tento ester, když je začleněn do krému, poskytuje nádherný pocit tání, když je krém aplikován na pokožku. Zahrnutí triglyceridů C10-18 nejen dodává tento krásný senzorický aspekt, ale dodává krému tělo a hustotu.

Pro zahuštění emulze je mnohem lepší použít mastné alkoholy (cetylalkohol) nebo pevné estery, jako je glykolpalmitát a C10-18 triglyceridy, než zvyšovat množství primárního emulgátoru – použití nadměrného množství emulgátorů má tendenci vést k mikropěnění ( bělící/mydlící účinek některé krémy vykazují při aplikaci na pokožku

Lipocire A SG je přírodní, udržitelný texturní prostředek a změkčovadlo, které do kosmetických přípravků přináší výrazné senzorické vlastnosti. Vzhledem k tomu, že taje při tělesné teplotě, přináší Lipocire A pocit tání, jemnost a roztíratelnost pro péči o obličej a tělo (krémy na obličej, tělová másla, krémy na ruce, linky na make-up (rtěnky, řasenky, oční linky, tužky, tvářenky...), bezvodý receptury (balzámy na rty, peelingy, tuhá kosmetika jako šampony) a opalovací krémy Certifikováno jako přírodní od COSMOS/ECOCERT, NPA a NSF LIPOCIRE A SG je certifikovaná třída RSPO SEGREGATED.