Olej z černého rybízu Bio LZS 30ml

4 hodnocení
 
 

INCI: Ribes nigrum seed oil

- záněty a kožní onemocnění, antiseptický

- zánětlivá kůže, lupénka, dermatitida, ekzémy; slabé lámavé, suché a křehké nehty a vlasy; artritida, revma

Dostupnost Skladem
106 Kč    
Kód produktu 2192
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Za studena lisovaný bio olej z černého rybízu obsahuje ceněné omega-3 mastné kyseliny a antioxidanty. Ty chrání a posilují imunitní systém. Olej je také vhodný pro ošetření pokožky náchylné k ekzémům, lupénce a dermatitidě.

Obsahuje esenciální, pro člověka nepostradatelné, mastné kyseliny, které si lidské tělo nedokáže vyrobit samo. Je zdrojem kyseliny gama-linoleové, která je potřebná pro tvorbu prostaglandinů, ovlivňující rozšiřování cév a s tím spojenou regulaci tlaku v tepnách, s metabolismem cholesterolu, aktivací T-lymphocytů. Hraje důležitou úlohu při obnově pokožky, chrání krevní destičky a je vhodný pro starší lidi a děti významně ovlivňuje detoxikaci organismu, podporuje energii, stimuluje imunitní systém, proti chřipce a nachlazení,na trávicí trakt, proti infekcím, proti alergii, ekzému, na pokožku, vhodný na přechod, dodává energii, má močopudné účinky a podporuje pocení. Ovlivňuje při bolestivé menstruaci a bolesti na prsou, působí proti zánětlivě.

Olej obsahuje esenciální mastné kyseliny, rutin a další flavonoidy a antioxidanty. Esenciální mastné kyseliny se často doporučují ve formě kapslí rybího oleje jako přínos pro kardiovaskulární a imunitní systém. Olej je přírodním zdrojem gama-linolenové kyseliny (GLA), omega-6 tuků, které se mohou obtížně získávat stravou. Flavonoidy také ukazují výhody pro kardiovaskulární zdraví, flavonoidy a vitamin E jsou silné antioxidanty. Antioxidanty chrání před volnými radikály, které mohou způsobit poškození buněk a nemoci.

Olej z černého rybízu může být účinný při léčbě ekzémů, lupénky a dalších kožních onemocnění. Doporučujeme 100% přírodní olej pro tyto účely. Také se doporučuje pro slabé a lámavé a suché nehty, křehké, vypadávající a prořídlé vlasy.
•Artritida
•Studie zveřejněná v roce 2003 Vydání revmatologie našla mírnou podporu účinnosti GLA v léčbě revmatoidní artritidy. GLA vypadá slibně na snížení bolesti, ztuhlosti kloubů a svalů. Pacienti s revmatoidní artritidou si často hledají alternativy k léčívé terapii, jako léky předepsané k léčbě tohoto autoimunitního onemocnění, které mohou mít typicky toxické účinky.

Zaměření na omega-3 a 6: Omega-3 a omega-6 jsou klasifikovány jako esenciální mastné kyseliny, protože lidské tělo je nedokáže produkovat. Externí příspěvek je proto nezbytný. Omega-6, představovaný kyselinou linolovou, vstupuje do složení ceramidů. Podílejí se na rekonstituci epidermálních lipidů a zasahují do tekutosti membrány. Kyselina linolová umožňuje omezit ztrátu vody z pokožky a zároveň má změkčující a výživné vlastnosti. Omega-3 (kyselina alfa-linolenová) se kromě zachování pružnosti pokožky široce účastní protizánětlivých procesů: snižují zarudnutí a uklidňují podráždění.

 

Složení v mastných kyselinách :

  • Polynenasycené esenciální mastné kyseliny (PUFA nebo EFA) nebo vitamin F:  kyselina linolová (omega-6) (49,27%),  kyselina alfa-linolenová (omega-3) (14,74%), kyselina gama-linolenová (omega-6) (13,14%), kyselina stearidonová (omega-3) (2,55%)
  • Mononenasycené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (omega-9) (10,66%)
  • Nasycené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (6,28%)

Další aktivní složky :

 

  • Vitamin E: přírodní antioxidant

Pro krásnou pleť:

Olej díky svému cennému složení je využíván i v kosmetickém průmyslu. Vysoký obsah omega-3 mastných kyselin je více než přínosný pro naši pokožku. Díky svým antioxidačním vlastnostem minimalizuje známky stárnutí, přispívá k redukci vrásek a pigmentových skvrn. Je vhodný i pro problematickou pleť, urychluje hojení a zamezuje šíření infekce.

Olej ze semen černého rybízu , bohatý na antioxidanty a esenciální mastné kyseliny, je výhodou v boji proti známkám stárnutí pokožky .

Přináší pružnost na kůži a pomáhá udržovat její pružnost .

Zklidňující a uklidňující účinek na citlivou a podrážděnou pokožku díky přítomnosti omega-3 mastných kyselin, včetně kyseliny alfa-linolenové a kyseliny stearidonové.

Zklidňující : Omega-3, které obsahuje, působí na zánětlivý proces a dodávají tomuto oleji schopnost snižovat zarudnutí a uklidňovat pokožku náchylnou k podráždění.

Snadno se vstřebává , nezanechává na pokožce mastný film.

 

  • Prevence jemných linek a vrásek
  • Citlivá nebo problémová pokožka (náchylná k zarudnutí, svědění ...)
  • Křehká a poškozená kůže (popraskaná kůže atd.)

 

POUŽITÍ:

Použijte jako přísadu do svých přípravků:

  • Výživné krémy s jemným a lehkým dotekem
  • Ošetření proti stárnutí
  • Opravná a zklidňující péče o podrážděnou nebo poškozenou pokožku