100% Organic sérum báze Hydro 50g

Neohodnoceno
 
 

Certifikát: Cosmos, VEGAN

Ingredients:Aqua,Aloe bardadensis Leaf Juice,Propylene Glycol,Betaine,Pentylene Glycol,Xanthan Gum,Sodium Phytate,LoniceraCaprifoliumExtract,Glycerin,Biosaccharide Gum-1,Lonicera Japonica Extract,Sodium Levulinate,Glyceryl Caprylate,Sodium Anisate,Caprylis,Retinyl Palmitate (Vitamin A),Cocoyl Proline,Lactic Acid

Dostupnost Skladem
150 Kč    
Kód produktu 2072
Kategorie Kosmetické suroviny
 

Toto vodné sérum je vyrobeno ze 100% přírodních ingrediencí, z 78,59% COSMOS certifikovaných organických složek. Tato sérová báze je fantastická pro výrobu denních sér a může být použita na vlasy a pokožku. Tato sérová báze poskytuje luxusní pocit při použití na pokožce a lze ji upravit pomocí dalších extraktů a aktivních složek pro zvýšení její účinnosti.

Poznámka: Certifikace této složky je na našich dodavatelích, nikoli na nás samotných.

Účinné látky v této sérum bázi prokazatelně podporují anti-aging efekt, zklidnění pokožky a mohou také pomoci při vypínání kůže. Přírodní minerály v této bázi také pomáhají zlepšit vzhled suchých vlasů nebo pokožky.

 

Složení:

- voda,

- propylenglycol (Alkohol, který na sebe váže vodu (přitahuje ji podobně jako glycerin), tím pokožku hydratuje a zvlhčuje. Usnadňuje vstřebávání dalších látek do hlubších vrstev pleti, zlepšuje tak její elasticitu, pružnost, zabraňuje jejímu vysušování a šupinatění. Pokožka je poté jemnější a působí zdravěji a mladistvě.),

- betaine (Betaine je aminokyselina, která se derivuje z rostlin (například z cukrové řepy). V kosmetických produktech funguje jako rozpouštědlo, pomáhá spojit a mísit ostatní složky přípravku, kontroluje viskozitu produktu. Přitahuje k sobě vlhkost, na pleť má tak zvlhčující účinky, uzamyká ji a podporuje její samohydratační schopnosti. Betaine je také zklidňující, protizánětlivý, mírní otoky a snižuje viditelnost vrásek. Pokožku chrání před podrážděním a je tak vhodný i na ty nejcitlivější typy pleti. Díky jeho vyhlazujícím schopnostem najdeme betaine také ve vlasové kosmetice, neboť je antistatický a vlasům dodává lesk a jemnost bez mastného nebo lepivého efektu.),

- pentylenglykol (Pentylen glykol je zvlhčující prostředek používaný v kosmetických prostředcích, který se také sekundárně používá jako rozpouštědlo a konzervační činidlo. Je rozpustný ve vodě i v oleji a může mít vazebné a antimikrobiální vlastnosti.),

- xantanová guma,

- šťáva z aloe vera,

- sodium fytát (Neboli fytát sodný je komplexní sůl kyseliny fytové. Toto komplexní činidlo je na bázi rostlin, odvozeno od otrub nejčastěji z rýže, pšenice či kukuřice. V kosmetice se používá jako chelatační činidlo, tzn., že na sebe váže kovové kationty (vápníku, hořčíku, železa) a deaktivuje je, čímž dochází ke zvýšení antimikrobiálních aktivit konzervačních látek a zlepšení trvanlivosti a celkové stability kosmetických přípravků. Kromě toho, že pomáhá zlepšovat konzervační účinky produktů, má také antioxidační účinky, takže pomáhá bojovat proti volným radikálům. Používá se v přípravcích zubní a vlasové péče, ale také v hydratačních přípravcích či přípravcích určených pro zralou pleť.),

- Lonicera Caprifolium Extrakt (Zimolez kozí list. Zimolez kozí list je opadavým keřem, který se u nás pěstuje poměrně často. Má drobné, sladce vonící kvítky, tvarem připomínají lilii. Výtažek z květů zimolezu je bohatým zdrojem flavonoidů, saponinů či látek s antioxidačními účinky. V kosmetických produktech má navíc zklidňující účinky. Mírní pocity pnutí či pálení a pomáhá předcházet začervenání. Extrakt z květu zimolezu se používá především pro jeho protizánětlivé, antibakteriální a uklidňující vlastnosti a jako přírodní konzervační prostředek.),

- Glycerin,

- Biosaccharide Gum-1 (Biosacharid. Polysacharid vyrobený fermentací rostlin. Má vyhlazující účinek na linie a vrásky. Získává se z kukuřice a sóji a může zvýšit úroveň hydratace pleti během třech hodin až na 79%. Hydratační a zklidňující složka pokožky. Funguje tak, že váže vodu k epidermis a vytváří na kůži film vázající vlhkost, který pokožce dodává hebký a hladký pocit. Kromě dlouhodobého zvlhčování působí tento polysacharid také jako anti-dráždivý. Najdete jej v různých kosmetických prostředcích, jako je krém na obličej, opalovací krém, oční krém a kondicionér.),

- Lonicera Japonica Extrakt (Lonicera japonská, zimolez. Výtažek z rostlin, které fungují jako látka uklidňující pokožku. Je to velmi dobrý zdroj flavonoidů a saponinů, složek, které se vyskytují v mnoha rostlinách a přinášejí antioxidační výhody. Moderní výzkum potvrzuje, že rostlina má super komplexní chemické složení s více než 140 sloučeninami identifikovanými s možnými protizánětlivými, antibakteriálními, antivirovými, antioxidačními a hepatoprotektivními účinky. Pokud jde o extrakt květin Lonicera Japonica v péči o pleť, může mít dvě hlavní role. První z nich je protizánětlivá a uklidňující složka, pravděpodobně kvůli kyselině chlorogenové , což je polyfenol považovaný za hlavní bioaktivní složku květu. Druhou možnou úlohou je přírodní konzervační látka. Pokud tomu tak je, je spojen se svým italským bratrancem zimolezu /Lonicera Caprifolium/ za vzniku širokospektrální antimikrobiální konzervační směsi.),

- Sodium Levulinate/Levulinát sodný (Sodná sůl kyseliny levulové, často odvozená z kukuřice. Má antimikrobiální účinky, udržuje přirozené pH pokožky.  Používá se jako konzervační a kondicionační činidlo v kosmetických prostředcích a výrobcích pro osobní péči. Používá se jako přísada, která zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje pružnost. Používá se do hydratačních přípravků, přípravků pro zralou pleť, atd.),

- Glyceryl Caprylate/glyceryl kaprylát (Glyceryl caprylate je jedna z nejpoužívanějších složek v kosmetice. Látka se získává z rostlinných i živočišných zdrojů, nebo se vyrábí synteticky. Hlavní funkcí je lepší roztíratelnost krémů a jiných produktů. Pomáhá také vytvářet emulzi z vody a olejů, zlepšuje ochranu pokožky. Může také zvyšovat schopnost pokožky vstřebávat do sebe další látky. Glyceryl caprylate najdete v pleťových krémech, ve vlasové kosmetice nebo v pečující tělové kosmetice. Má antimikrobiální vlastnosti. Multifunkční rostlinná složka pro různé kosmetické aplikace, s antimikrobiální účinností, aktivitou proti akné, kondicionováním pokožky, změkčováním a hydratací.),

- Sodium Anisate (Sodium anisate je sodná sůl kyseliny anýzové, která je odvozována z fenyklu nebo bazalky. Přídomek anisate má kvůli tomu, že má jemnou anýzovou vůni, ale z anýzu nemusí nutně pocházet. Má nespočet výhod, působí proti mikrobiálnímu množení, zabraňuje vzniku choroboplodných zárodků, proto je oblíbenou součástí přírodní kosmetiky. Používá se jako vonná látka a zároveň konzervant. Její další výhodou na kosmetickém poli je to, že udržuje vyrovnané pH pokožky a uklidňuje pleť, která je náchylná k podráždění. Je vhodná při projevech akné, umí hloubkově čistit kůži, napomáhá dobrému stavu vlasů (fenykl je bohatý na vitaminy A a C, které prospívají vlasové pokožce). Pro své stahující účinky je hojně využívána v anti-age řadách.),

- Mica,

- Titanium Dioxide/oxid titaničitý (Titanum dioxide je anorganická sloučenina (titanu s kyslíkem), která má formu bílého amorfního prášku, rozpustného v roztoku silných kyselin. V přírodě se nachází v minerálech. V kosmetice slouží jako ochrana před UV zářením (minerální UV filtr), který je součástí hlavně opalovacích příravků a dekorativní kosmetiky. Je to extrémně stabilní látka, která poskytuje ochranu před UVA i UVB  zářením (UV záření pohlcuje a přeměnuje ho na neškodné teplo). Všeobecně se oxid titaničitý považuje za bezpečnou, nekomedogenní látku, která je vhodná pro osoby s citlivou pokožkou (i pro kojence). Nevstřebává se do pokožky a nedráždí ji. Je povolenou látkou pro přírodní certifikovanou kosmetiku.),

- Cocoyl Proline (Cocoyl Proline je lipoaminokyselina rostlinného původu, získaná acylací kokosových mastných kyselin s prolinem (proteinová aminokyselina). Může být vyroben i čistě synteticky. Účinně nahrazuje ethoxylované povrchově aktivní látky používané v komerčních kosmetických prostředích. Funguje jako rozpouštědlo pro silice a vonné komponenty, je součástí parfémů a toaletních potřeb jako micerální vody a výrobky osobní péče. Ve vlasových přípravcích hraje roli kondicionéru a zvyšuje lesk a dodává objem. Funguje v kosmetice jako hydratační a kondicionér.)

- Lactic Acid/kyselina mléčná (Vzniká fermentací bakterií, které se nacházejí v ovoci, zelenině nebo mléce. Kyselina mléčná se v kosmetice používá především pro své exfoliační schopnosti (rozpouští látky, které drží odumřelé kožní buňky pohromadě, tím se odhaluje jemnější a mladě vypadající vrstva pokožky). Redukuje první známky stárnutí jako vrásky i pigmentové skvrny a sjednocuje barevný tón pleti. Mimo jiné upravuje pH produktu, pleti i vlasů. Také má hydratující a zvlhčující účinky.).

Hmotnost 0.05 kg