Kyselina Ferulová 10g

Neohodnoceno
 
 

INCI :Ferulic acid

Dávkování :1% , rozpustnost v  ethanolu, Pentylenu

Dostupnost Skladem
189 Kč    
Kód produktu 3017
Kategorie Aktivní látky
 

Kyselina ferulová se využívá zejména v topicky aplikovaných přípravcích péče o pleť, především v produktech denní péče o pleť, produktech proti vráskám (hydratační přípravky, séra) a ochranných přípravcích určených před sluněním a po něm.

Tento antioxidant se přirozeně vyskytuje v buněčných stěnách rostlin jako je pšenice, rýže, arašídy, pomeranče a jablka, hojná je také v kávě a amarantu. Působí proti poškozením volnými radikály. Ačkoliv má ve svém názvu slovo „kyselina“, po její aplikaci nehrozí podráždění jako v případě jiných kyselin, jedná se skutečně spíše o antioxidant.

Je silným antioxidantem, má také dezinfekční, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Reguluje mastnotu pokožky, omezuje tvorbu černých teček a spolu s vitaminem C se přidává do sér, která mají zpomalit stárnutí pleti.
Je perfektní, když vaše pokožka trpí následky znečištěného prostředí, je unavená a matná. Vůbec nejlepší výsledky má, když ji zkombinujete s vitaminy C a E. V případě, že chcete zároveň bojovat proti vráskám, pořiďte si podobně namixované sérum a na něj naneste krém s retinolem, který podpoří tvorbu kolagenu.

Trojí síla proti volným radikálům

Pro ještě větší antioxidační působení se často kyselina ferulová kombinuje v produktech s vitamíny C a E. Pleť je po aplikaci rozzářená a barevně sjednocená. Antioxidanty je možné vrstvit pod retinol pro navýšení produkce kolagenu.

Je silnějším antioxidantem než vitamín E, betakaroten a vitamín C (kyselina askorbová). V kombinaci s vitamínem C a E pak vzniká silný rostlinný antioxidant díky synergickému působení všech tří antioxidantů.

Skvěle přitom v této kombinaci působí jako prevence poškození pleti slunečním zářením, osvícení UV navíc naopak zvyšuje antioxidační potenciál kyseliny ferulové. Tento antioxidant však působí vedle prevenci vzniku vrásek i proti rakovině, napomáhá při diabetu a ulevuje od návalů horka.

 

Výhody kyseliny ferulové pro pokožku:

Kyselina ferulová pracuje na zastavení všech škod způsobených vnějším stárnutím. Provádí také následující:

- Snižuje tvorbu jemných vrásek a linií: Kyselina ferulová chrání pokožku před znečištěním a zářením, které může vést k vráskám.
- Snižuje potenciál ochablé pokožky: Volné radikály mohou také způsobit ztrátu pevnosti pokožky a kyselina ferulová působí jako štít, který chrání pokožku před tímto poškozením.
- Snižuje zánět: Oxidační poškození může způsobit zánět kůže, který blokuje póry a může vést k vyrážkám. Antioxidanty, jako je kyselina ferulová, mají protizánětlivé vlastnosti.
- Snižuje tvorbu hnědých skvrn: Znečištění a záření způsobují zvýšení pigmentových změn - jako sluneční skvrny - a kyselina ferulová chrání pokožku před tímto účinkem.
- Snižuje nerovnoměrný tón pleti zarudnutím: Znečištění a záření způsobují zvýšení tvorby krevních cév v pokožce (což vede k zarudnutí) a kyselina ferulová působí na její ochranu.
- Minimalizuje tmavé skvrny od pupínků: Pokud používáte antioxidanty důsledně, protizánětlivé vlastnosti mohou minimalizovat poškození nebo následné změny pokožky po pupínku, jako jsou přetrvávající tmavé skvrny.
- Snižuje pigmentaci související s melasmatem: Melasma je komplexní chronické pigmentové onemocnění, při kterém vaše melanocyty reagují na sluneční světlo a infračervené záření (teplo). Levin říká, že jedinou věcí, kterou v současné době máme chránit před infračerveným zářením, jsou antioxidanty (například kyselina ferulová).
- Zvyšuje účinky vitamínu C a vitaminu E: Při použití ve spojení s jinými antioxidanty má kyselina ferulová schopnost je potencovat a zvyšovat jejich stabilitu.

 Jak používat:

Pro dosažení nejlepších výsledků naneste každé ráno dvě až tři kapky séra nebo krému s kyselinou ferulovou na čistou a suchou pokožku a prsty rovnoměrně rozetřete produkt po tváři. Následujte svůj zvlhčovač a opalovací krém. Také doporučujeme aplikovat několik kapek na krk a hrudník, aby byla chráněna i tato oblast.
 
Pokud používáte exfoliační kyseliny, dělejte to v noci a ne současně s vašimi produkty, které mají neutralizovat poškození volnými radikály a jsou velmi jemné. Když používáte určité kyseliny, jako je kyselina glykolová nebo kyselina salicylová, může to změnit pH vaší pokožky. Takže nechcete kombinovat vrstvy a vrstvy kyselin na pokožce, protože mohou změnit pH, což pak změní účinnost antioxidantů.