Laktát sodný 60% 50ml

Neohodnoceno
 
 

Laktát sodný  je sodná sůl kyseliny mléčné

Spolu s kyselinou mléčnou slouží k chemické stabilizaci emulzí, úpravě pH a má výrazné hydratační účinky

Dostupnost Skladem
32 Kč    
Kód produktu 483
Kategorie Aktivní látky
 

INCI: Sodium Lactate

ECOCERT, COSMOS

Dávkování:1-3%

Použití: mýdla, krémy, opalovací přípravky, šampony, BB

Laktát sodný  je sodná sůl kyseliny mléčné. Spolu s kyselinou mléčnou slouží k chemické stabilizaci emulzí, úpravě pH a má výrazné hydratační účinky. 

Je přírodní zvlhčovadlo. Laktát sodný, vykazuje také silné antibakteriální vlastnosti. Zvláště užitečné při výrobě mýdel při horkém procesu, protože pomáhá udržovat tekutost vařeného mýdla a vytvrzovat finální produkt

Používá se také účinně v přípravcích pro péči o pokožku, které doplňují vlastní přirozeně se vyskytující laktát sodný a zvyšují retenci vlhkosti. Často se přidává ve vodní fázi kosmetické formulace.