Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

Pentavitin

Neohodnoceno
 
 

INCI: Saccharide Isomerate

Pentavitin má hluboké, hydratační vlastnosti na pokožce

Kosmetická přísada schválená ECOCERT

od 79 Kč
Kategorie Aktivní látky
Zvolte variantu
Kód produktu 384/BAL 50ml: 50ml Skladem 350 Kč
   
Kód produktu 384/10M 10ml: 10ml Skladem 79 Kč
   
 

INCI: Saccharide Isomerate

Dávkování: 1-3% ECOCERT

Použité: krémy, séra, mléka, vlasové produkty ( water solubile) 

Pentavitin má hluboké, hydratační vlastnosti na pokožce - Pentavitin je vynikající produkt do kosmetiky.

Díky silnému antioxidačnímu účinku napomáhá rozjasnění a prozáření pokožky. Pentavitin snižuje tvorbu melaninu vyvolanou UV zářením (až o 81 %) a okolním znečištěním (až o 71 %) a zároveň zabraňuje přenosu melaninu pigmentovými synapsemi. Tím přispívá k sjednocení tónu pleti a redukci pigmentových skvrn.

Přirozeně odvozená kosmetická přísada schválená ECOCERT pro péči o pokožku, která účinně snižuje ztrátu vlhkosti a vysušení pokožky. Je ideální pro řadu různých druhů pokožky, které se dobře daří i té nejcitlivější pokožce. Bylo prokázáno, že účinně působí při snižování podráždění, od přísad, jako jsou alfa nebo beta hydroxykyseliny. Rovněž působí jako tenká ochranná bariéra, která pomáhá udržet pokožku v bezpečí před okolními prvky, jako jsou drsné větry nebo slunce. Může být zpracována až do 80 ° C ,ale muže být i začleněn do konečné fáze .

přesto, že se nám může zdát, že naší pleti stačí šetrná domácí péče na denním pořádku, faktory okolního prostředí bohužel ovlivnit nemůžeme. Znečištění může vyvolat zánět, který se podílí na aktivaci melanogeneze. To znamená, že se znečištění podílí na tvorbě zvyšování počtu pigmentových skvrn. Pentavitin je cukerný polymer s bezkonkurenční strukturou, který umožňuje dosáhnutí míst, kde dochází k tvorbě synapsí. 

Přenos melaninu z melanocytů do keratinocytů je fyzikálně možný díky vzájemnému rozpoznání mezi buňkami. K této reakci dochází fixací keratinoxytového receptoru melanocytů tak, že nedokáže komunikovat s keratinocyty, čímž preventivně zabraňuje tvorbu pigmentace. Laboratoře dokázali, že znečištění indikuje zvýšení protizánětlivého enzymu COX2 v epidermisu. Nicméně, COX2 aktivuje prostaglandiny, které jsou známé právě pro svou funkci stimulace melanogeneze. Pentavitin redukuje tvorbu těchto synapsí a pigmentace až o 35%. 

tip: Toto je první mořský exopolysacharid, ve kterém byly identifikovány dvě aminokyseliny - serin a alanin. Tyto dvě hydrofobní aminokyseliny indikují skládání molekuly ve formě mikrovezikul, čímž usnadňují pronikání látek do kůže.