AZELOGLICINA 30ml

Neohodnoceno
 
Novinka Tip Efekt lupa
 

INCI : Potassium Azeloyl Diglycine

Derivát kyseliny azelainové rozpustný ve vodě.

Dostupnost Skladem
169 Kč    
Kód produktu 1745
Kategorie Aktivní látky
 

Azeloglicina (azeloyldiglycinát draselný) představuje sloučeninu kyseliny azelaové a aminokyseliny glycinu. Látka zachovává všechny vlastnosti kyseliny azelainové, slabé karboxylové kyseliny, vyskytující se v některých celozrnných potravinách a v stopovém množství též v lidském těle. Kyselina azelainová patří mezi základní látky v terapii akné, jelikož působí antimikrobiálně bez rizika vzniku rezistence, pozitivně ovlivňuje funkci mazových žláz, má schopnost normalizovat porušenou diferenciaci keratinocytů (komedolytický účinek), zmírňovat zánětlivou reakci a zarudnutí. Přítomnost glycinu v molekule přidává Azeloglicině navíc hydratační vlastnosti a rozpustnost ve vodě, což je obrovská výhoda proti kyselině azelainové. Ta je totiž obtížně rozpustná ve vodě, což velmi stěžuje její zapracování do přípravku v potřebných poměrně vysokých koncentracích (až 20 % v léčivých přípravcích), přítomnost nerozpuštěných částic pak může být důvodem pomalejšího účinku či podráždění pokožky.

Azeloglicina má velmi dobrou snášenlivost, je ještě méně dráždivá než kyselina azelainová. Ve zkouškách in vitro a in vivo (na lidských dobrovolnicích) byla prokázána schopnost snižovat tvorbu kožního mazu a zesvětlovat/projasňovat/vyrovnávat barvu pokožky včetně hyperpigmentací vzniklých v důsledku akné.

Vzhled: průzračná bezbarvá nebo slabě nažloutlá kapalina

Rozpustnost: ve vodě

Doporučená koncentrace: 3-10 %

Účinky:

  • regulace tvorby kožního mazu

  • antimikrobiální

  • komedolytický

  • antipigmentační

  • hydratační a změkčující

 

Doporučené použití:

  • přípravky pro mastnou a aknózní pleť

  • přípravky pro pleť s hyperpigmentací (v důsledku akné, pigmentační skvrny ve vyšším věku)

  • přípravky pro zralou pleť (anti-aging)

  • hydratační přípravky

 

Doporučení pro zapracování: rozpustí se ve vodě, lze zapracovávat jak při pokojové, tak i při zvýšené teplotě; optimální pH přípravku 5-11.