Lysolecithin fluid 100ml

Neohodnoceno
 
 

LYSOLECITHIN

INCI:Lecithin (E60)

100% GMO free

Dávkování: emulze V/O 1-5% , emulze O/V 5-10%

Použití za studena nebo max 70c

Dostupnost Skladem
110 Kč    
Kód produktu 76
Kategorie Emulgátory
 

Lysolecitin je modifikovaný lecitin: pomocí enzymu je fosfolipáza A2, mastná kyselina odštěpena a nahrazena skupinou OH, která zvyšuje hydrofilnost. Hodnotou HLB, která se blíží 9 mezi emulgátory O / W a W / O, lysolecitin v praxi pokrývá širokou škálu možných emulzí a může účinně vázat tukové složky.

Nejvýraznější rozdíl mezi lysolecitinem a jinými lecitiny je pocit  v kůži. Lyso vytváří pružnější, méně mastné, pružnější a dobře absorbované emulze.  Jeho yařayení do emulze umožňuje snížení emulgátoru pro lotiony a krémy, což mu dává velmi příjemnou strukturu a příjemnou haptiku.

V péči o vlasy se lysolecitin osvědčil jako výživný, kondicionující a kondicionující přísada do šamponů (1-3%), vlasových tekutin a výplachů (až do 5%), stejně jako do sprchových gelů. Při kyselém pH fosfolipidy působí jako kationtové lipidy a přitahují na negativně nabitý povrch vlasů poškozené části vlasů. Je důležité upravit pH na hodnotu 5, takže lecitin může mít kationtový efekt.

Nejvýraznější rozdíl mezi lysolecitinem a jinými lecitiny je pocit emocí v kůži. Objevují se "lehčí", pružnější, méně mastné, méně zastavení nebo vytvářející film, zvlhčují a absorbují rychleji. Včelí vosk ztrácí svou "voskost" v emulzích s lysolecithinem a produkuje zamatově jemnou měkkost, vlněný voskový alkohol a lanolin má "lepkavou těžkost" (zejména ta druhá) a má intenzivní zvlhčující a "nasycený" účinek. Jeho emulgační účinek snižující konzistenci předurčuje to jako emulgátor pro lotiony a tekutiny, což mu dává velmi příjemnou strukturu a příjemnou haptiku.

V péči o vlasy se lysolecitin osvědčil jako výživný, kondicionující a kondicionující přísada do šamponů (1-3%), vlasových tekutin a výplachů (až do 5%), stejně jako do sprchových gelů. Při kyselém pH fosfolipidy působí jako kationtové lipidy a přitahují na negativně nabitý povrch vlasů poškozené části vlasů. Je důležité upravit pH na hodnotu 5, takže lecitin může mít kationtový efekt.

zpracování

Lysolecitin je při zpracování nekomplikovaný a zřejmě není citlivý na pH; může být rozpuštěn ve teplé vodě stejně jako v tukové fázi. Použití jako studený emulgátor je také možné. Vzhledem k medové barvě jsou emulze světle až vanilkově žluté. Dlouhodobému zahřátí nad 70 ° C je třeba se vyhnout, stejně jako u všech lecithinů. Voda se snadno míchá krátce po varu a při normálním zpracování.

 

Dávkování lysolecithinu

V emulzích typu O / W působí výborně v koncentraci 3% (v kombinaci s gelujícím činidlem a dalšími konzistenčními faktory a koemulgačními lipidy, jako je například cetylalkohol). Jako co-emulgátor, 0,5-1%. V lázeňských výrobcích, jako jsou olejové koupele, sprchové nebo vanové čokolády, je 10% obecně dostačující