Polyglyceryl-10 Laurate 100ml

2 hodnocení
 
 

INCI: Polyglyceryl-10 Laurate

HLB: 11-12

Dávkování : 1-20%

PEG Free, bez palmy, Cosmos

Klíčové výhody: Emulgátor. Čistič. Změkčovač pokožky.
Dostupnost Skladem
180 Kč    
Kód produktu 2549
Kategorie Emulgátory
 

Polyglyceryl-10 Laurate je esterem kyseliny laurové a Polyglycerinu-10. Může být rostlinného nebo syntetického původu. Tato látka slouží jako zahušťovadlo, používá se pro zlepšení konzistence kosmetických produktů a přidává se také do prostředků určených k mytí (povrchově aktivní látka). Funguje jako emulgátor a jemný tenzid, umí smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky (plní tedy také funkci solubilizátoru), jako je voda a olej, vytváří krémové konzistence. Napomáhá produktu na sebe vázat nečistoty a snáze je odstranit z pokožky. Napomáhá i k lepší roztíratelnosti přípravku. Také funguje jako pleťový změkčovač a kondicionér. Vlasy i pokožku hydratuje a vyhlazuje. Polyglyceryl-10 Laurate se do kosmetiky přidává také z toho důvodu, že působí příznivě na pokožku. Pomáhá ji změkčovat a zjemňovat, udržuje její přirozenou pevnost a pružnost a zlepšuje její ochranu před vysušením. Nemá žádné negativní účinky na lidské zdraví ani na životní prostředí.

Náš solubilizátor je vyráběn výhradně z rostlinných surovin. Je bez PEG, biologicky rozložitelný, kompatibilní s Cosmos certifikátem.
Může být kombinován se všemi běžnými emulgátory, může být použit v základním i v kyselém rozsahu a je nezávislý na teplotě (až do 80 stupňů Celsia).
Jako solubilizátor je ideální pro včlenění malého množství olejů do vodných formulací (například do tonerů).