EO Palo Santo 5ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Bulnesia Sarmientoi Wood Oil

Destilace vodní parou

Země: Ekvádor

Divoce sklizeno v Ekvádoru ze stromu Palo Santo. Palo Santo znamená „svaté dřevo“.

Dřevitá, balzámová, sladká vůně.

Tonický a stimulující, jeho éterický olej je úžasný svou sladkou a dřevitou vůní.

Dostupnost Skladem
159 Kč    
Kód produktu 3444
Kategorie EO-esenciální oleje
 

Tento éterický olej je parou destilovaný z divokého dřeva / kůry zvaného Palo Santo ze stromu Bulnesia Sarmientoi. Vyrábí se v Ekvádoru a dřevo se získává ze spodních částí pralesa. Samotný strom, ze kterého dřevo pochází, má délku života 90 let. Palo Santo ve skutečnosti znamená „svaté dřevo“, proto se v Jižní Americe běžně používá pro spirituální praktiky. Samotný olej je dřevitý, balzámově sladký s vůní.

***

Palo Santo Bulnesia sarmientoi:

Také známý jako: gaiacwood, bois de gaic, guajakhoz, guajaco, guajakholz, guayacan, palo balsamo, pravý guaiac, verawood, argentinský lignum vitae, Paraguay lignum vitae, ibiocai, guaiac, gaiacwood, ybyra ocai, jooc, meemong, ticiyuk. (Poznámka: I přesto, že existuje také strom se jménem Guajak/Guaiacum oficcinale a Guaiacum sanctum, říká se tomuto oleji a dřevu ze stromu Bulnesia sarmientoi prodejci a výrobci takto pro vás pravděpodobně matoucím názvem a to guajak, takže vždy doporučujeme řídit se hlavně latinským názvem, abyste si byli jisti.)

Bulnesia sarmientoi, nezaměňujte s Bursera graveolens, jiným stromem známým také Palo santo (prodávají se z něj kromě esenciálního oleje také dřívka na vykuřování, které můžete často vidět na internetu v potřebách pro vykuřování).

Bulnesia sarmientoi je strom, který obývá část oblasti Gran Chaco v Jižní Americe, kolem hranice mezi Argentinou, Bolívií a Paraguayem. Jeho dřevo se často prodává jako „argentinské lignum vitae“ nebo „Paraguay lignum vitae“, protože má vlastnosti a použití podobné „pravým“ stromům lignum vitae rodu Guaiacum, které jsou blízkými příbuznými. Další obchodní název je „vera“ nebo „verawood“, což může také odkazovat na ještě užší příbuzný druh B. arborea. Dalším běžným, ale nejednoznačným názvem je palo santo (španělsky: „svaté dřevo“), které sdílí s druhem Bursera graveolens.

Jádrové dřevo Bulnesia sarmientoi je hnědé, černé a zelené (lišící se barvou od světle olivově zelené po čokoládově hnědou), s pruhy.

Z jeho dřeva se také vyrábí typ oleje známého jako guajakový olej (nebo guayacol), který se používá jako přísada do mýdel a parfémů. Jeho pryskyřici lze získat pomocí organických rozpouštědel a používá se k výrobě laků a tmavých barev.

Palo santo je oceňováno pro vlastnosti své léčivé podstaty pro pokožku a také proto, že poskytuje dobré uhlí a vysoce kvalitní dřevo. Snadno se vznítí, přestože je tak husté, a vytváří vonný kouř. Rodáci z oblasti Chaco používají kůru k léčbě žaludečních problémů. Malé kousky dřeva se také používají jako forma přírodního kadidla v duchovních rituálech.

Esenciální olej Palo Santo z Bulnesia Sarmientoi často také zvaný Guaiacwood je zbožňován přírodními parfuméry jako hluboká a temperamentní základní nota připomínající benzoin. Je to jako vanilka s jemnou krémovou kouřovostí karamely a jemným růžovým podtónem a zároveň svěžím tajemným nádechem peprmintu nebo máty, kouřovost a zároveň závan svěžesti. Z tohoto důvodu se toto Palo Santo či jiank zvané guajakové dřevo často používá pro sofistikované kouřové a kadidlové akordy. Karamelizovaná dřevitá květinová vůně a účinný fixační prostředek, který ocení výrobci mýdla a svíček a další. Náš esenciální olej Palo Santo Guaiacwood je v Ekvádoru destilován parou z divoce sbíraného jádrového dřeva, které vyrábí polotuhý éterický olej, který vyžaduje zahřátí, aby se stal tekutějším. Po zahřátí zůstane kapalný olej Palo Santo či Guaiacwood Oil několik hodin mobilní a může být zcela rozpuštěn v oleji nebo alkoholu a znovu použit bez opětovného ohřevu.

Kromě své bohaté příjemné vůně je toto Palo Santo velmi léčivý olej používaný aromaterapeuty ke zvýšení imunitního systému. Esenciální olej z Palo Santo guajakového dřeva obsahuje antioxidanty, které zachycují volné radikály, stimulují tok lymfy a podporují zdraví dýchacích cest. Na pokožku lze tento olej použít v kosmetice pro protizánětlivé účinky a pro napnutí pokožky pro přirozenou záři. Palo Santo z Bulnesia Sarmientoi je známý jako redukční prostředek stresu a je prospěšný pro meditaci a uzemnění.

Některé zdroje aromaterapie doporučují Guaiacwood jako protizánětlivý prostředek pro lymfodrenáž a jeho uklidňující účinky, o nichž se předpokládá, že jsou užitečné při stresu a úzkosti. Díky vyvážení, uzemnění a uklidňujícímu účinku je tento éterický olej ideální během meditace.

Fyzicky se říká, že je protizánětlivý. Některé zdroje doporučují esenciální olej z guajakového dřeva jako žilní nebo lymfatický dekongestant. Pro toto použití doporučujeme smíchat s Cistem. (Přemýšlejte o tom, aromaticky by to doplnilo také Cistus. Směs by byla nádherná!) Stejný účinek odkrvení by způsobil Guaiacwood užitečné pro léčbu přetížení pánve, které může doprovázet nebo způsobit PMS (premenstruační syndrom).

 

Esenciální olej Palo Santo z tzv. guajakového dřeva je potěšením přírodního parfuméra; vysoce doporučeno, pokud hledáte ekonomickou základní notu s panache! (Jak voní panache? Panache Original od Lentheric je vůně květinového aldehydu pro ženy. Nejdůležitější poznámky jsou aldehydy, pomeranč, koriandr, citron a tymián; střední tóny jsou Růže, Ylang-Ylang, Jasmin, Iris, Lilie a Geranium; základní tóny jsou Oakmoss, Musk, Myrha a santalové dřevo. Panache se často také točí kolem základního vetiveru.)

Unikátní melanž krémových, balzámových, dřevitých, lehce květinových vůní. Guaiacwood je cenově dostupný základní fixátor, který si často vybírají výrobci mýdla, svíček, kadidla a přírodního parfému. Palo Santo Guajakové dřevo je polotuhé a při zahřátí se stává tekutým; po smíchání s jinými oleji zůstává mobilní. Bod tání pro éterický olej z guajakového dřeva je mezi 40-50 stupni Celsia.

Tento materiál má mnoho použití, je dobrým fixačním činidlem, skvělým prostředkem pro vytváření měkko-dřevitých a květinově-dřevitých akordů, obzvláště dobře se kombinuje s vůní kůže, Pemou (Fokiena hodginsii), Massoia a Iris materiály a přináší zajímavé efekty v pižmových směsích.

Noty parfému: Základní

Vůně: krémová, sladce medová, balzámová, pryskyřičná, mírně květinová, teplá, dřevitá, mírně kouřová

Vhodné kombinace s: benzoin, cedrové dřevo, rozmarýn, eukalyptus, růže, smrk, santalové dřevo, pačuli, jedle, borovice, heřmánek, vanilka, anýz, heřmánek modrý, heřmánek římský, skořicová kůra, skořicový list, hřebíček, bergamot, cypřiš, davana, elemi, fenykl, kadidlo boswelia carteri, pelargónie geranium, grapefruit, jasmínový květ, jasmín sambak, jalovec bobule, levandule, myrha, neroli , pomeranč sladký, pačuli, Palmarosa, Růže bulharská, Růže Marocká, vetiver, Ylang Ylang III, kompletní nebo extra.

 

Použití v aromaterapii: protizánětlivé, uklidňující, uvolnění stresu, lymfatický dekongestant, kožní houby, revmatismus, artritida

Obecné použití: Fixační prostředek na parfémy, kadidlo, péče o pokožku těla a koupele, oleje a krémy pro lázeňské ošetření, vůně mýdla a svíček

Kontraindikace: Nejsou známy

Hmotnost 0.05 kg