EO Růže Damascana BIO 1ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Rosa damascena BIO

Země: Bulharsko

Esenciální olej z růží se získává parní destilací přímých otevřených květů

Růžový olej má analgetické a antispazmotické vlastnosti

Ideální pro péči o pleť a je vhodný pro všechny typy pleti

Dostupnost Skladem
990 Kč    
Kód produktu 1399
Kategorie EO-esenciální oleje
 

INCI: Rosa damascena BIO

Země: Bulharsko

Extrakce: parní destilace
Kvalita: 100% čistý přírodní éterický olej - AT-BIO-402

Esenciální olej z růží se získává parní destilací přímých otevřených květů. 1 ml oleje se získá z přibližně 20-30 kg květin. Pět tun dělá jeden litr oleje.
Damašková růže pochází původně z Persie. Dnes se pěstuje především v Egyptě, Alžírsku, Bulharsku, Francii a Maroku. Je považována za "královnu květin". Je to opadavý keř, jehož typická forma je lezení v růžové podobě s mírně růžovými  květy.

Na úpatí balkánských hor v Bulharsku je největší růžová oblast světa. Po celá staletí zde byla pěstována Rosa damascena. Bulharský růžový olej má květinovou chuť číst další růžové oleje. Hlavní doba sklizně je velmi krátká, v období květen a červnu pouze 30-40 dní. Okvětní lístky růží jsou po ruce sbírány farmáři, poté jsou okamžitě umístěni do velkých měděných kotlů.
Díky nákladné výrobě je růžový olej jedním z nejdražších silic ve světě. Dokonce i voda, která se v destilaci získává, je tak vzácná, že se v kosmetickém průmyslu používá k výrobě výrobků. Růže znamená lásku a krásu, ve starověkém Řecku byla věnována bohyně Afrodite. Tato podmanivá květina má uctívače po celém světě. Mělo by to uklidnit mysl, dát trpělivost a učinit z něho lásku.

Růžový olej má analgetické a antispazmotické vlastnosti. Olej má antiseptický účinek. Je ideální pro péči o pleť a je vhodný pro všechny typy pleti. Vůně růží může být velmi užitečná, zejména na emocionální úrovni. Může působit proti depresivním náladám a poruchám spánku. Harmonizuje se.