EO Růžové dřevo Bio 10ml

1 hodnocení
 
 

INCI: Aniba Rosaeodora Amazonica Wood Oil

Země: Brazílie

Vodní destilace

- napomáhá hojení ran

- akné, dermatitidy, ochablá pleť, suchá

- adstringentní účinky, antibakteriální, antimikrobiální, afrodiziakální, uklidňujicí

Dostupnost Skladem
159 Kč    
Kód produktu 2342
Kategorie EO-esenciální oleje
 

Druh exotického vzácného dřeva červeno-hnědé barvy, někdy s fialovými podtóny a černým rýhováním. Vyniká tvrdostí, trvanlivostí a akustickými vlastnostmi. Aniba rosaeodora je stálezelený strom rostoucí především v nížinách. Patří do čeledi Lauraceae (vavřínovité). Jeho domovinou je Brazílie, kde roste v některých částech tropického deštného pralesa. Dále jej najdeme v Kolumbii, Ekvádoru, Guyaně, Peru, Surinamu, Venezuele. Aniba rosaeodora vyžaduje vlhčí jílovité půdy. Dorůstá výšky kolem 30 metrů a její kmen má v průměru až dva metry. Patří mezi ohrožené druhy. Listy stromu jsou oválné a mají kožovitý povrch. Kvete malými, jemnými, růžovými květy, které dozrávají do podoby malé, červené peckovice. Růžové dřevo se používá při výrobě nábytku, lodí, podlah či rukojetí různých nástrojů. Aniba rosaeodora je známá hlavně jako zdroj esenciálního oleje, který se využívá v parfemářství a přírodní kosmetice. Jako zdroj pro výrobu esence pomocí parovodní destilace slouží dřevo stromu. Výsledný produkt má příjemně dřevitou až kořeněnou vůni se sladkými, květinovými tóny a žlutou barvu. 

Esenciální olej se získává parní destilací dřeva tropického stromu povodí Amazonky.

Tento olej, bohatý na linalool, je známý svými silnými regeneračními, čistícími a protiinfekčními účinky. Oceňován je pro jeho sladkou vůni, uklidňuje nervy a úzkost a bojuje proti nervové únavě.

Éterický olej z kůry růžového dřeva, získávaný parovodní destilací, je vhodný na pokožku, která trpí na akné či různé typy dermatitidy. Obsahuje hlavně linalool, a-terpineol, (Z)-linalool oxid, (E)-linalool oxid, 1,8-cineol, limonen, geraniol.

Olej z růžového dřeva normalizuje a stabilizuje nervový systém, napomáhá hojení ran. Olej je vhodný pro péči o suchou a ochablou pleť. Výtažek z růžového dřeva vyhlazuje jizvy a vrásky u stárnoucí pleti. Lze jej použít tam, kde je kůže po nemoci a ztrátě hmotnosti ochablá.

Používá se také k ošetření pomalu se hojících ran. Podporuje jejich dobré hojení, napomáhá snižovat viditelnost jizev a strií. Má adstringentní účinky, působí jako tonikum a pomáhá celkově zlepšovat stav pleti. Má analgetické, antibakteriální i antimikrobiální účinky. Olej z růžového dřeva se také řadí mezi afrodiziaka. Zmírňuje nervozitu, je vhodný při zvýšeném stresu a nespavosti. 

Není vhodný při epilepsii, u malých dětí, onkologických pacientů. O jeho používání v těhotenství je dobré se poradit s aromaterapeutem.