EO Verbena Španělská Bio 5ml

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 

INCI: Thymus hiemalis

nepravá Verbena - Thymián zimní

Země: Španělsko

Vodní destilace

- Povznášející, revitalizující a čistící

- nejlépe se používá na vady, akné a jizvy na kůži.

Dostupnost Skladem
99 Kč    
Kód produktu 2315
Kategorie EO-esenciální oleje
 
Osvěžující, oživující a energizující. Tento svěží olej se nejlépe používá na vady, akné a jizvy na kůži. Nebo pokud hledáte čerstvou aromatickou vůni, už nehledejte...
Esenciální olej z citronové verbeny, získaný parní destilací, je oblíbený díky své světlé, radostné nasládlé vůni, připomínající citrusy (především citron a citrónovou trávu). Hlavní složkou tohoto oleje, citral, dává vůni verbeny sladký citrusový tón.
Velmi dobré antiseptikum, které má také sedativní účinek na nervový systém
Olej je destilován parou ze sušené byliny Thymus hiemalis, podobně jako pravá verbena (Lippia citriodora).
Citronová Verbena je relaxační olej. Můžete ji použít samostatně nebo ji smíchat s esenciálním olejem Levandule a použít k relaxaci pomocí aroma difuzeru či aroma lampy.
Verbena lemon je užitečná pro lidi trpící křečemi žaludku, poruchami trávení a kongescí jater.
Lemon Verbena je také užitečná jako „pozvedávač nálady“. Můžete ji využít, když se cítíte emocionálně nebo fyzicky dole. Dobře pomáhá taky při stresu.
Citronová Verbena má také změkčující účinek na pokožku a může pomoci zmírnit otoky. Při používání na kůži je třeba postupovat opatrně, aby nedošlo k problémům se senzibilizací - vždy používejte dobře naředěný.
 
 

Aromatická vůně: Sladká, svěží, těžká, citrální

Účinně se mísí s jinými éterickými oleji. Jako Bazalka, Bergamot a Rozmarýn.

Vhodný pro šetrnou a účinnou péči o jakýkoliv typ pleti - tónuje, posiluje a osvěžuje pleť. Napíná pokožku, vyhlazuje malé vrásky.
Má příznivý vliv na stav problémové pleti, odstraňuje akné, dermatitidu, záněty. Má antikuperozní akci. Bojuje s celulitidou, striemi, snižuje laxnost kůže, stimuluje krevní oběh. Podporuje rychlé zahřívání svalů, obnovuje tkáň v místech modřin, hematomů, výronů. Pečuje o vlasy, stimuluje jejich růst, dodává příjemnou vůni.

 

Upozornění: Tento olej je fototoxický a při vystavení jasnému slunečnímu záření způsobuje změnu barvy kůže.