Blue Spirulina powder Bio 10g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

INCI: Blue Spirulina Powder, Extract

Organic

modré přírodní barvivo z řasy

Dostupnost Skladem
179 Kč    
Kód produktu 3537
Kategorie Extrakty CO2, sušené extrakty
 

Blue Spirulina (phycocyanin) je čistě přírodní extrakt získaný z modrozelených řas, s ohromujicím modrým pigmentem. Je dobrým zdrojem bílkovin, proteinu, vitaminů B1, B2, B3 a celé řady minerálů. Jedná se o jednu z nejbohatších surovinu na živiny na světě, právě díky své vysoké koncentraci vitamínů a minerálů. Stejně jako všechny ostatní zelené produky působí vysoce antioxidačně. Posiluje obranyschopnost, dodává energii, pomáhá s cholesterolem a snižuje chuť na sladké, takže pomáhá při hubnutí.

Spirulina má ve své základní formě zelenou barvu, zemědělci ji sbíraji v jezerech a sladkých vodách nebo řízených nádržích. Poté se broušením odstraní zelená část řasy a zůstane pouze čistý phycocyanin, který má jasně modrý pigment bez jakýchkoliv stop zeleně. Nejen, že můžete použít Blue Spirulinu, abyste rozjasnili své pokrmy, ale také získáte vyšší koncentraci antioxidantů, protože použijete čistý phycocyanin.

Fykocyanin - Fykocyanin je modré barvivo vyskytující se v tělech mikroorganismů, jako je právě spirulina. Ale kromě toho, že jen poskytuje krásnou modrou barvu, je fykocyanin silným antioxidantem. Je nositelem proteinů a bílkovin a významně pomáhá při fotosyntéze. Díky fykocyaninu má spirulina protizánětlivé a antioxidační účinky, zvyšuje obranyschopnost a pomáhá při hojení ran. A právě fykocyanin je to, co najdete v balení modré spiruliny. Získává se extrakcí ze spiruliny a používá se pro barvení jídel a nápojů.

Použití v kosmetice:

Má špatnou stabilitu vůči teplu, světlu a kyselinám, zatímco je stabilní za slabě kyselých a neutrálních podmínek (PH4. 5-8). Vyskytne se však fenomén srážení za kyselých podmínek a silná alkálie může způsobit změnu barvy fykocyaninu, má špatnou stabilitu vůči kovovým iontům a špatnou chromatičnost.

Kosmetické pole: Má funkce jako antialergický, antioxidační, zvlhčovací, antiflogistický atd.

Blue Spirulina (Phycocyanin) je třída kolagenu, jedná se o kombinaci makromolekulového proteinu a molekul chromoforu prostřednictvím disulfidové vazby, má funkce jako antioxidační, zvlhčovací, antialergické, antiflogistické, pihy a další účinky.

V posledních letech je kvůli znečištění životního prostředí, nevhodné stravě, hormonům, olověné a rtuťové kosmetice a dalším důvodům mnoho lidí citlivých se svou pokožkou. Blue Spirulina je tmavě modrý prášek izolovaný z Spirulina platensis. Vyskytuje se hlavně u sinic, červených řas a kryptořas. Blue Spirulina může pomoci regulovat a syntetizovat řadu důležitých enzymů vyžadovaných lidským metabolismem. Hraje důležitou roli při inhibici růstu rakovinných buněk a při podpoře růstu lidských buněk, při udržování vaječníků a při podpoře syntézy elastinu v lidském těle. Současně Blue Spirulina reguluje imunitní systém člověka, zvyšuje funkci imunitního systému a zlepšuje odolnost lidského těla vůči chorobám. Tým z tchajwanské univerzity zveřejnil novou studii v časopise American Journal of Respiratory and Intensive Care Medicine 7. ledna 2011. Výsledky ukázaly, že vyčištěný fykocyanin může inhibovat alergie.

Studie v zahraničí ukazují, že fykocyanin patří k pigmentům vázajícím bílkoviny a jeho poměr složení aminokyselin je velmi rozumný. Mezi nimi je osm esenciálních aminokyselin blízko nebo překračuje standard doporučený FAO. Fykocyanin může zlepšit biologickou účinnost obilovin a využití bílkovin; používané v kosmetice mohou poskytnout aminokyseliny potřebné pro pokožku a další výživné účinné látky, mohou hrát roli na povrchu pokožky a hloubkové výživě a péči a používat s velkou důvěrou, bez podráždění a senzibilizace pokožky.

Peroxid lipidů vzniká oxidací polynenasycených mastných kyselin na buněčných membránách superoxidovým anionem (LPO), což je jeden z důležitých faktorů vedoucích k poškození tkání, dysfunkci buněk a stárnutí těla. Velké množství experimentů ukázalo, že fykocyanin může produkovat volné radikály pod světlem a eliminovat volné radikály ve tmě. Fykocyanin má tedy dvojí funkci produkce a eliminace volných radikálů. Po denaturaci fykocyaninu specifickými metodami jeho schopnost produkovat volné radikály zmizela a výrazně se zvýšila jeho schopnost eliminovat volné radikály. Může být použit v kosmetice k odstranění poškození tkání a stárnutí buněk způsobené volnými radikály, což jsou škodlivé látky produkované v procesu fyziologického metabolismu.