Chmel CO2 extrakt 10ml

Neohodnoceno
 
 

INCI:  Humulus Lupulus (Hops) Extract

Vůně: Silná, jasná, svěží, štiplavá, zelená bylinná, mírně citrusová

  • Užitečné pro deodoranty nebo přípravky na péči o nohy
  • Vysoce antibakteriální
  • Účinné při nízkých ředěních

 

- antimikrobiální, adstringentní, uklidňující, karminativní, zvláčňující, nervové, uspávací a spasmolytické

- efektivní při zředění od 0,1 do 0,2%

Dostupnost Skladem
79 Kč    
Kód produktu 3380
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Tento extrakt chmele CO2 je jedinečnou čistou extrakcí pouze květu Humulus lupulus. Navíc nebyl smíchán s jinými základovými oleji za účelem zředění jeho koncentrace. Naše analýza GC / MS potvrzuje, že tato extrakce chmelového květového oleje je stoprocentně čistá a nebyla standardizována. Jako takový je obvyklé najít chmelový CO2 olej, který byl zředěn v jiných nosných olejích, jako je slunečnicový olej, aby se snížily náklady i cena pro spotřebitele. Protože naši zákazníci jsou ti, kteří si žádají kvalitu, nemohli jsme promarnit tuto příležitost nabídnout tuto 100% čistou extrakci květinového oleje Chmele CO2.

Chmel CO2 Extract je žlutohnědý čirý kapalný olej s aromatickou příchutí. Tento produkt se vyrábí, když jsou aromatické složky chmele obohaceny extrakcí přírodním oxidem uhličitým, bez zbytků rozpouštědel, bez anorganických solí, bez těžkých kovů a bez reprodukovatelných mikroorganismů. Ideální pro použití v potravinářském průmyslu jako ochucovadlo, v parfumérii a v aromaterapii.

Nejčastěji známý pro jeho použití při výrobě piva, „chmel“, jak se mu běžně říká, jsou samičí květy (šišky) Humulus lupulus, popínavé rostliny, která se nejčastěji pěstuje v Evropě. 

Výroba:

Aromatické složky chmele jsou obohaceny extrakcí přírodním oxidem uhličitým, bez zbytků rozpouštědel, bez anorganických solí, bez těžkých kovů, bez reprodukovatelných mikroorganismů.

Složení:

Extrakt obsahuje 55 - 75% éterického oleje, humulony (alfa kyseliny sestávají z n-humulonu, adhumulonu a kohumulonu) a lupulony (beta kyseliny sestávají z n-lupulonu, adlupulonu a kolupulonu).

 

Použití:

Tradiční použití:

Chmel (Humulus lupulus) byl objeven ve středověku a od té doby velmi ceněn jako aroma a konzervační látka v pivu. Chmel se dnes široce pěstuje v mírných pásmech mezi 38 ° a 51 ° zeměpisné šířky. V indické ajurvédské medicíně se chmel doporučuje pro svou sedativní a antibakteriální aktivitu. Paracelsus (1493-1541) používal chmel jako prostředek pro lepší trávení.

V kosmetice:

Studie in vitro, in vivo a na zvířatech prokázaly, že humulony (alfa-kyseliny) a lupulony (beta-kyseliny) mají silnou protizánětlivou, antimikrobiální, protiedematózní a protirakovinnou aktivitu. Humulon se ukázal jako silný inhibitor exprese cyklooxygenázy-2 (COX-2) prostřednictvím interakce s NF-kappa B.

Antimikrobiální screening různých kultivarů chmele metodou agarového disku ukázal, že chmelové extrakty byly zvláště účinné v případě grampozitivních bakterií (Bacillus subtilis a Staphylococcus aureus). Podobná aktivita byla také prokázána proti houbám Trichophyton mentagrophytes. Účinnost chmelových extraktů byla zvýšena mírným snížením hodnoty pH pod neutrální hodnotu. O účinnosti se diskutuje v důsledku modifikace membrány bakteriální buňky inhibující příjem živin. Díky dobré účinnosti proti grampozitivním bakteriím je chmelový extrakt zvláště vhodný pro dezodorační mýdla, sprchové gely, deodorizační tyčinky a aerosolové spreje, protože grampozitivní bakterie jsou zodpovědné za produkci nepříjemných tělesných pachů. Další možností jsou výrobky pro péči o nohy. Další článek navrhuje účinnost proti orálním streptokokům a aplikaci v ústních vodách.

Důkazy o terapeutické účinnosti nejsou pro následující indikace při lokální aplikaci stále dostatečné: Vaginální příznaky u postmenopauzálních žen a žilní vředy.

V péči o vlasy:

Extrakt z chmele CO2 dodá tmavým vlasům krásný lesk.

V doplňcích stravy:

Mnoho in vitro a in vivo studií jasně prokazuje, že chmelové přípravky mají antibakteriální, protiplísňové, trávicí, spazmolytické, sedativní a uspávací vlastnosti. Důkazy o terapeutické účinnosti jsou však pro tato tvrzení stále nedostatečné. Na základě studií na zvířatech se humulony a lupulony považují za látky, které přispívají k farmakologické aktivitě chmelových přípravků, a proto mohou být vhodné jako aktivní markery pro standardizované rostlinné přípravky.

V parfémech:

Esenciální olej z chmele extrahovaný CO2 se používá v parfémech s aromatickými bylinnými tóny.

 

Aromaticky považuji chmelový esenciální olej za příliš hořký / ostrý na mé přání, když se používá samostatně, ale je to skvělá přísada do aromatické směsi při nízkém ředění s jinými oleji pro terapeutické nebo vonné směsi. Zjistili jsme, že aromaticky se hodí obzvláště dobře s většinou ostatních kategorií éterických olejů, včetně dřevin, květin, citrusů, koření a bylinných olejů.

Emocionálně je chmelový éterický olej i extrakt CO2 považován za sedativum a může být potenciálně užitečný v případě úzkosti, stresu a nespavosti.

Stále více slyšíme o jeho použití v přírodních deodorantech, zejména při velmi nízkých ředěních. V rámci svého kurzu Tisserand Institute Complete Skin Series Robert Tisserand navrhuje jeho použití v přírodním deodorantu ve výši 0,2%.

 

Aromatický popis:

Chmelový éterický olej voní svěže a sladce s poněkud ostrou (hořkou), zemitou / bylinkovou vůní.

Vůně chmele je obvykle silná a štiplavá, ale protože se jedná o extrakci s výběrem CO2, česnekové štiplavé noty jsou změkčeny a zaobleny jasnými a svěže zelenými vrchními tóny. Střední bylinné noty jsou osvěženy živými citrusy a zadní noty připomínající kozlík lékařský. Znalci vůní ocení také sladkou, ovocnou melounovou zadní notu. V parfumerii nabízí Chmel hořkozelenou notu, která dodává jedinečnou dimenzi povznášejícího jasu v základech borovice, fougere, citrusů (zejména limety) a aldehydů. Protože je chmel aromaticky silný, měl by být vždy používán v extrémně nízkém ředění (přibližně 1 kapka na 30 ml), aby bylo možné plně ocenit jeho výraznou vůni.

 

V aromaterapii jsou chmelové oleje označovány jako antimikrobiální, adstringentní, uklidňující, karminativní, zvláčňující, nervové, uspávací a spazmolytické s terapeutickým využitím pro neuralgii, podlitiny, analgetika, menstruační problémy, příznaky menopauzy, nespavost, kašel, astma spojené se stresem, stres související s trávením, nervozitou, stresem a napětím.

 

Použití chmelového esenciálního oleje:

  •     Sedativní
  •      Úzkost
  •      Stres
  •      Nervozita
  •      Nespavost
  •      Neuralgie
  •      Modřiny
  •      Menstruační problémy

 

Chmel je také známý svými sedativními vlastnostmi, a proto se polštáře obsahující chmel v současné době prodávají po celém světě jako pomůcka ke spánku. Alternativně může být polštářový sprej obsahující několik kapek chmele CO2 odpovědí, která vám pomůže uklidnit, uvolnit a zmírnit nespavost; zkuste míchat s kozlíkem lékařským nebo heřmánkem římským pro úžasnou směs na pomoc při spánku.

 

Chmelový olej se také používá ve vonných, parfémových a antibakteriálních / deodoračních aplikacích.

Protože je chmel vysoce mikrobiální, je ideální přísadou pro přírodní deodoranty. Navíc, i když některé zdroje odkazují na tento olej s estrogenními vlastnostmi, podle Tisseranda „ačkoli rostlina obsahuje estrogenní látky (Bradley 1992), nelze najít žádný důkaz ani pro jejich přítomnost v éterickém oleji, ani pro hormonální aktivitu v oleji." Z tohoto důvodu jsme nezahrnuli estrogenní do seznamu použití nebo výhod aromaterapie. To může být předmětem debaty, ale dokud nebudou zveřejněna ověřitelná data, přikláňáme se k spisům Tisseranda.

Extrakt chmele je vysoce doporučený pro použití v deodorantech nebo pro výrobky na péči o nohy. Lipofilní přísady, humulony a lupulony, jsou vysoce antibakteriální (primárně proti grampozitivním bakteriím), které jsou odpovědné za deodorační aktivitu.

 

Vezměte prosím na vědomí, že chmelový extrakt se osvědčil již při ředění od 0,1 do 0,2% (tj. 1/10 nebo 2/10% jednoho procenta), což je doslova zhruba jedna kapka na cca 30 gramů báze.

 

Vůně: Silná, jasná, svěží, štiplavá, zelená bylinná, mírně citrusová

Parfémové nóty: Střední

Dobře se mísí s: Amyris, Černý smrk, Cedrové dřevo, Heřmánek modrý, Heřmánek římský, Clary Sage Šalvěj, Geranium Bourbon, Citron, Limetka, Mandarinka zelená, Majoránka sladká, Muškátový oříšek, Pomeranč Sladký, Pomeranč divoký, Valerian (Kozlík lékařský), Vetiver Haiti, Vetiver Java, Ylang Ylang Extra

 

Použití aromaterapie: antimikrobiální, adstringentní, uklidňující, karminativní, zvláčňující, nervové, uspávací a spasmolytické

 

Obecné použití: Difuzéry oleje, potpourri, masážní olej, parfémy, koupelový olej, koupelová sůl, koupelové a sprchové gely, oleje a krémy pro lázeňské ošetření

 

Kontraindikace: Nejsou známy

Dávkování: 0,1 – 0,2 %

Hmotnost 0.05 kg