Coconut CO2 extrakt Bio 5ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Pulp Extract

Vůně: Bohatá, teplá, krémová, máslová vůně kokosu; má úžasnou houževnatost.

Dostupnost Skladem
119 Kč    
Kód produktu 2168
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Vůně kokosového CO2 je jako radostná kokosová sladká procházka po pláži - kokos čerstvý, kokosový krém, kokosový ořech, s máslovou / mastnou texturou. Připomíná kuličky Rafaelo a máte chuť okamžitě ochutnat! Představte si lehce opékaný drcený kokos v suché pánvi, v tomto organickém extraktu CO2 byla dokonale zachycena nádherná vůně. Perfektní kokosová vůně je umocněna ořechovou čokoládou, máslem, krémovou vanilkou a náznaky tropického ovoce. Když si vzpomenete na kokosové vůně, možná vás v minulosti odradila až nemocně sladká silná syntetická vůně kokosu přítomná v mnoha levnějších slunečních opalovacích prostředcích a kosmetice. Tento CO2 však hraje mnohem přirozenější vůni a jemnější roli ve vašich tropických nebo gurmánských výtvorech.

Výroba: Kokosový olej se získává lisováním sušeného kokosového masa (copra) za studena. Ve druhém kroku jsou aromatické složky obohaceny protiproudou extrakcí ve vysokotlaké koloně superkritickým oxidem uhličitým. Výrobek neobsahuje žádné zbytky rozpouštědel, žádné zbytky anorganických solí a těžkých kovů a žádné reprodukovatelné mikroorganismy

 

Vláknina tohoto ovoce je extrahována CO2 a tento materiál je výběrový extrakt. Užitečné pro terapeuty, přírodní parfémy a každého, kdo si chce užít vůni přírodního kokosového materiálu. Mezi hlavní složky patří kyselina laurová 58,4%, kyselina myristová 17,4%, kyseliny kaprylové C8: 0 a C10: 0 při 17,8% společně a kyselina palmitová 4,8%.

Tento extrakt je rozpustný v pevných nebo rostlinných olejích, ale při smíchání s alkoholem může zůstat nějaký nerozpustný zbytek. Tento zbytek lze odstranit chlazenou filtrací. Kokosový CO2 se skvěle mísí s exotickými květinovými vůněmi, jako jsou ylang ylang, jasmín apod.

Coconut CO2 je logickou volbou pro pleťové vody po opalování a pro aplikaci na suchou, dehydratovanou pokožku a vlas.

Použití:

V potravinách:

Extrakt z kokosového CO2, který propůjčuje výjimečnou chuť např. Čokoládě, cukrovinkám, sušenkám, dezertům, polevě a dalším prémiovým produktům. Může být také použit ke zvýšení chuti kokosu a vůně u konvenčních kokosových produktů a přípravků.

Extrakt kokosového CO2 je nová složka prémiového a jemného jídla, kde rozvíjí vzrušující organoleptické a olfaktivní účinky.

V kosmetice:

Extrakt z kokosového CO2 se používá jako vonná a ošetřující složka v přípravcích na péči o vlasy, pleťové vody, koupelové oleje, krémy a masážní oleje. Zvlhčující a změkčující účinek na pokožku, pokud je obsažen v krémech, tělových máslech a jiných emulzích. Vůně se mísí s citrusovými, květinovými a zelenými vůněmi. 

 

Dobře se mísí s: Ambrette seed, Balsam Peru, Hořká mandle, Černý rybíz pupeny, Cedarwood, skořice, Clove (hřebíček) bud, kakao, kávová zrna, koňak, Davana, Jasmín, Neroli, pomeranč, pačuli, santalové dřevo, vanilka, ylang ylang. Arctander, který popisuje Coconut Absolute, uvádí: „Květinové vůně, jako je jasmín, konvalinka, šeřík, ylang ylang atd., a zejména gardénie a ovocné tóny, mohou být tímto neobvyklým parfémovým materiálem vzrušujícím způsobem pozvednuty nebo pozměněny.“

Obecné použití : Masážní olej, parfémy, péče o pleť, koupelové a tělové krémy, pleťové vody, gely, oleje a krémy na lázeňské ošetření, mýdlo, svíčky atd.