Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

Galbanum CO2 extrakt 5ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Ferula Galbaniflua (Galbanum) Gum Extract

- Olej obnovy - pro léčivé oleje na jizvy a vrásky, a emocionální

-  Únava nadledvin

Nota: Svrchní nota, vynikající fixační prostředek

Aroma: zelené, dřevité

Vůně: Velmi intenzivní, difuzní, houževnatá, hořkosladká zelená, listově-zemitá a paprikovitá vůně, s jemným dřevitým / balzamickým podtónem; poněkud měkčí ve vůni než éterický olej Galbanum.

Dostupnost Skladem
99 Kč    
Kód produktu 3377
Kategorie Extrakty CO2, sušené extrakty
 

Galbanum CO2 Extrakt je žlutý tekutý čirý olej se silným zeleno-balsamickým aroma. Tento produkt se vyrábí superkritickou kapalinovou extrakcí přírodním oxidem uhličitým, bez zbytků rozpouštědel, bez anorganických solí, bez těžkých kovů a bez reprodukovatelných mikroorganismů. Ideální pro použití v parfumerii a aromaterapii.

Galbanum je starodávná aromatická látka. Autor knihy Exodus jej pojmenoval jako součást kadidla použitého v chrámu. Bylo používáno Římany v rituálních pomazáních pro jaro. Pokud plánujete jakékoli rituální použití olejů pro jarní rovnodennost, mohl by to být právě on.

Používání Ferula galbaniflua v tradiční / bylinné medicíně a pro kadidlo sahá tisíce let zpět, když se používal v péči o pleť a při zdravotních problémech souvisejících s nedostatkem energie a dýchacích cest. Dioscorides (40–90 n. L.), Lékař římské armády, a také další autoři raného lékařství připisují Galbanu úlevu těm, kteří mají různé zdravotní komplikace.

Naše Galbanum CO2 má poněkud měkčí aroma než Galbanum destilované parou - má velmi intenzivní, difuzní, houževnaté, hořkosladké zelené, listově-zemité a paprikovité aroma s hladkým dřevitým / balzamickým podtónem. Tato silná aromatická látka je tou, po které sáhnete, abyste parfémovým kompozicím dodali skutečnou přirozenost. Jednou z pozoruhodných vůní, které mají nejvyšší tón, kterému dominuje Galbanum, je klasický zelený květinový Chanel č. 19 uvedený na trh v roce 1971.

Galbanum aroma je zajímavé; velmi záhadné, připomínka aroma, které si pamatujete. Můj první dojem byl ZELENÝ, živý, ve vaší tváři zelený, ale ne listově zelený. Mentální obraz čerstvých větviček s pupeny čekajícími na propuknutí ke svému životu. Je to také vzduch zeleného skleníku, vlhký, bohatý na stopy živých organismů, mechů, listového mulče. Je složitý a vícevrstvý, olej, se kterým si chcete hrát u míchání.

Učím se, že často existují fyzické vazby s „energetickým“ použitím olejů ... stejně jako v tomto oleji, rituálně používaný pro znovuzrození / obnovu je také úžasný pro obnovu pokožky. Galbanum se velmi doporučuje pro hojení starých jizev a pro odstranění vrásek. Někdy má některé velmi silné emocionální / psychické léčivé účinky na některé klienty, zejména v oblasti dětských traumat a vzpomínek.

Také se doporučuje ve směsích pro zmírnění bolestí revmatismu. Galbanum CO2 je v aromaterapii doporučeno i pro nadledvinovou únavu, možná ve směsi s éterickým olejem z černého smrku.

Ferula Galbaniflua (Galbanum) extrakt. Působí jako vonná přísada. Jedná se o extrakt z gumy galbanum bez reprodukovatelných mikroorganismů. Obsahuje 75-95% éterických olejů s alfa-pinenem, myrcenem, delta-karenem, limonenem, phellandrenem, fenylacetátem, guaiolem, beta-eudesmolem, bulnesolem, undeka-1,3,5-trieny (galbanoly), makrolidy. Používá se v parfumérii.

Galbanum je opravdu fascinující olej, s nímž lze pracovat, a to jak pro aromaterapeuta, tak pro parfémáře. Zkuste jej smíchat s levandulí a nebo pelargónií, nebo snad s nějakým jehličnanem jako jedle nebo smrk, a s Mrkví semenem a Růží Otto pro péči o zralou pleť. Tento vybraný extrakt je třeba ředit stejně jako jakýkoli jiný éterický olej. Varování: má však tendenci vstoupit do vůní a převzít převahu nad většinou směsí, takže možná budete chtít míchat směs s velmi lehkou rukou a opatrně.

Často je popisován jako hlavní nota, a přesto jej mnoho zdrojů doporučuje i jako fixační prostředek.

Galbanum má vynikající fixační vlastnosti a kvůli své intenzivní vůni vyžaduje pouze extrémně malé množství, aby dodalo své zelené tóny a zafixovalo vrchní tóny a akordy, s podobnými účinky pro střední a základní tóny. Zajímavé je, že věda, která stojí za silnou intenzitou vůně Galbanum (jako v jiných silně vonících rostlinách), je přítomnost extrémně malého množství těkavých sloučenin dusíku. Římané považovali aroma Galbanum za „vůni zelené“, a je tedy samozřejmé, že tento éterický olej je prakticky standardem pro přidávání zelených tónů do přírodních parfémů. Moderní parfémáři označovali aroma Galbanum jako „opulentní“, „mystické“, „primitivní“ a dokonce „chutné“.

Nota: Svrchní nota, vynikající fixační prostředek

Aroma: zelené, dřevité

Aromatický profil: Velmi intenzivní, difuzní, houževnatý, hořkosladké zelené, listově-zemité a podobné paprikové vůni, s jemným dřevitým / balzamickým podtónem; poněkud měkčí ve vůni než éterický olej Galbanum. Vynikající fixační vlastnosti.

Navrhujeme použít tento CO2 ve stopových množstvích jako silnou podporu zelených tónů květinek nebo bylinných akordů, chypre  vůní, fougères atd. Dotek tohoto oleje by udělal zázraky pro směsi s Jasmín Sambac nebo Hyacint a přidal by jiskru svrchním notám.

Všechny výtažky z galbanum jsou pro parfémy velmi užitečné, protože mají úžasnou přirozenou vůni na rozdíl od mnoha syntetických zelených materiálů, jako jsou fenylacetaldehyd, cis-3-hexanol, Triplal a Vertral, které jsou velmi silné a mají chemický charakter.

Použití: Aromaterapie, přírodní parfémy, kadidlo.

Vhodné kombinace s: Angelica, Pelyněk, Bazalka, Bergamot, Černý pepř, Koriandr, Citronella, Kmín, Elemi, absolute Jedle balzám, Kadidlo, Geranium, Zázvor, Jasmín, Lavandin, Levandule, Citron, Liquidambar (Styrax), Mandarinka, Neroli, Oakmoss, Opopanax, Orris, Palmarosa, Borovice, růže, afrikán aksamitník, Verbena, vetiver, fialka list, Ylang Ylang. „… Galbanum představí zajímavé noty v mnoha květinových vůních, kde je jeho listový charakter nezbytný pro dotvoření skutečné přirozenosti… ve skutečnosti může najít uplatnění v nesčetných typech a základech parfémů.“