Ginger - Zázvor CO2 extrakt Bio 10ml

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 

INCI : Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract

Bio , CO2 

Země původu : Nigerie

- hnědá kapalina

Dostupnost Skladem
189 Kč    
Kód produktu 2048
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Vyrábí se vysokotlakou extrakcí přírodním kysličníkem uhličitým, tedy žádné zbytky rozpouštědel a žádné zbytky anorganických solí a těžkých kovů, žádné bakterie schopné reprodukce.

Extrakt obsahuje 30-50% složek vodních par složených z -alfa a -beta zingiberenu, fernese, kurkumenu, geranialu, thujanolu, neralu, seskviphellandrenu. Součet štiplavého 24-35% s gingeroly, shogaoly (<5%) a zingeron (<1,0%).

Tradiční použití:

Zázvor se tradičně používá k léčbě gastrointestinálních problémů, jako je nauzea, kolika, žaludeční nevolnost, plynatost, nadýmání, průjem, ztráta chuti k jídlu a dyspepsie. V indické ajurvédské medicíně se doporučuje podporovat trávení zázvorem.

V kosmetice:

Lokální aplikace zázvorových extraktů s 6-gingerolem jako bioaktivní složkou brání UVB-indukované tvorbě reaktivních druhů kyslíku (ROS) a exprese COX-2 in vivo.

Jako doplňky stravy:

Značný počet in vitro, in vivo a epidemiologických studií poskytuje dobrý důkaz, že zázvor a jeho aktivní složky jsou účinné proti celé řadě lidských chorob.

Vysoce kontrolované vědecké přehledy založené na vysoce kvalitních, placebem kontrolovaných klinických studiích prokazují účinnost v následujících indikacích: nevolnost a zvracení, např. nevolnost a zvracení související s těhotenstvím.

Dvě nebo více randomizovaných, kontrolovaných klinických studií prokázaly, že přípravek je účinný při léčbě nauzey:cestovní nevolnosti, chemoterapie a operace.

Jedna nebo více klinických studií prokázala účinnost: chronická bolest, revmatoidní artritida, osteoartritida a bolest kloubů a svalů.

V jídle:

Extrakt zázvoru dává jídlu a pití zajímavou, svěží, kořenitou a štiplavou chuť a vůni, takže se extrakt často používá a hodí se do sladkostí, cukrovinek, alkoholických nápojů a k rýži, masu a dalších chutným pokrmům. Výrobky ze zázvoru jsou oblíbené v asijské a evropské kuchyni.