Lékořice kořen 100g

Neohodnoceno
 
 

INCI: Glycyrrhiza glabra root

-bělící účinky na pokožku, působí na pigmentové skrvny

- působí proti začervenání i akné

- vhodná na kožní problémy, jako je dermatitida, lupénka a rosacea

- léčení kožních vředů
- protizánětlivé účinky
- protialergické účinky
- působí jako antioxidant
- působí proti stárnutí pleti

-Používá se v množství 2-5%

Dostupnost Skladem
159 Kč    
Kód produktu 2945
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Je sladká a žlutá a nepoužívá se pouze na všechny druhy lékořice, kterou rádi jíme, ale je to také superstar péče o pleť díky dvěma magickým vlastnostem:

Č. 1 magickou vlastností je, že má funkce zesvětlení pokožky, nebo jinými slovy depigmentační vlastnosti. Nejaktivnější část se nazývá glabridin. Ukázalo se, že topická aplikace 0,5% glabridinu (tj. když si ho nanesete na obličej) inhibuje pigmentaci morčat způsobenou UVB. Další studie dokonce naznačila, že lékořice je účinnější než zlatý standard pro zesvětlení pokožky hydrochinon. Celkově je lékořice považována za jedno z nejbezpečnějších prostředků na zesvětlení pokožky s nejmenšími vedlejšími účinky.

Č. 2 magickou vlastností je, že lékořice je silný protizánětlivý prostředek. Glabridin má také některé uklidňující vlastnosti, ale hlavní aktivní protizánětlivou složkou je glycyrrhizin. Používá se k léčbě několika kožních onemocnění souvisejících se záněty, včetně atopické dermatitidy, růžovky nebo ekzému.

A ještě jedna věc: glabridin se zdá být také antioxidantem, což je jen jeden další důvod k radosti z extraktu kořene lékořice na seznamu složek.

Sečteno a podtrženo: Lékořice je skvělá přísada do péče o pleť s významnými depigmentačními, protizánětlivými a dokonce některými antioxidačními vlastnostmi. Buďte šťastní, pokud je na seznamu přísad. :)

Lékořice pochází ze Středomoří (pěstuje se především v Řecku a Turecku). Pro svou charakteristicky sladkou chuť si získala pojmenování "sladké dřevo". Pro léčebné účely se z rostliny používá hlavně kořen, který obsahuje nejvíce účinných látek - kumariny, tytoestrogeny a saponiny (hlavně glycyrrhizin, který stimuluje nadledvinky k tvorbě určitých hormonů a zvyšuje hladinu protivirové látky - interferonu, tvořenou imunitním systémem). Lékořice má antioxidační, antibakteriální a antivirové účinky. Pomáhá při chronické únavě, onemocněních horních cest dýchacích - tiší kašel, rozpouští hlen a tlumí bolest v krku, také při menstruačních problémech a potížích spojených s menopauzou. Zvyšuje imunitu a doporučuje se jako podpůrný prostředek při léčbě hepatitidy. Působí velmi dobře i při zažívacích potížích (při zácpě, nadýmání, žaludečních vředech apod). Umí si poradit i s různými záněty a má regenerační účinky na slinivku. Navíc působí antisepticky, močopudně (rozpouští močové kameny) a pomáhá při kožních problémech (zevně se používá jako podpůrný prostředek krémů při léčbě ekzémů). Připravují se z ní léčebné čaje, tinktury, sirupy aj.

Své nezastupitelné místo má i v kosmetice. Po staletí je známá díky svým bělícím účinkům na pokožku. Výluh z kořene pro jasnější, světlejší a sjednocenou pleť používaly už naše prababičky. Lékořice pleť vyživuje, posiluje, zklidňuje a zvlhčuje (vhodná i pro suchou a citlivou pleť). Působí proti začervenání i akné. Je vhodná na kožní problémy, jako je dermatitida, lupénka a rosacea. Působí na pigmentové skrvny, které zesvětluje a bojuje proti vzniku dalších. Navrací pokožce její jednotný tón, a proto se extrakty z lékořice často používají v přírodní kosmetice jako náhrada chemických látek zesvětlujících pokožku. Často se v kosmetických přípravcích používá v kombinaci s vitaminem C, tato kombinace zvyšuje účinek zesvětlování skvrn a posiluje pokožku proti předčasnému stárnutí pleti a tvorbě vrásek. Lékořici najdeme v celé řadě kosmetických produktů - přípravcích tělové a pleťové péče, líčidlech, ale i v zubních pastách, kde se přidává pro své antiseptické účinky. Při vnitřním užití ve vyšších dávkách může zvyšovat krevní tlak, hladinu sodíku a vody v organizmu, proto by se neměla používat u lidí s vysokým krevním tlakem, s poruchou srážlivosti krve a srdečními onemocněními. Nesmí ji používat těhotné ženy (může vyvolat potrat) a ženy kojící.

Hmotnost 40 kg