Olivový list pudr 100g

Neohodnoceno
 
 

INCI: Olea Europaea leaf

- přírodní barvivo do mýdel

- protizánětlivé, antibakteriální, protiplísňové, antimikrobiální, antioxidační, adstringentní, fotoochranné vlastnosti

- ideální pro použití v přípravcích pro výrobky osobní péče, mýdla, krémy, pleťové přípravky a tinktury

Dostupnost Skladem
199 Kč    
Kód produktu 2942
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Existuje více než 200 biblických zmínek o olivách a medicínském využití listů olivy již před tisíci lety. Olivový strom prezentuje mír, štěstí a úspěch. Získán z listů botanické rostliny Olea europaea, lépe známé jako olivový strom, má dlouhou historii jako důležitý a silný starodávný středomořský přípravek se zdravými vlastnostmi, které podporují, chrání a posilují imunitu. Jak vyplývá z řecké mytologie, olivový strom byl považován za dar bohyně Athény pro lidstvo. Říkalo se o něm, že uchvátil Zeuse, který byl potěšen svými vyživujícími, nápravnými a hojivými vlastnostmi ran a také svou účinností jako zdroje paliva pro lampy; proto se olivovník stal uctívaným symbolem města Athény. V souladu s tím by kdokoli, u něhož by bylo zjištěno, že je spojen se zničením těchto stromů, mohl být potenciálně vystaven popravě nebo vykázání z města. Po tisíce let od dob starých Egypťanů, Řeků a Římanů se olivové listy a jejich výtažky ve středomořské lidové medicíně hojně používají jako všelék na léčbu mnoha zdravotních stavů. Komprese a infuze obohacené o olivové listy byly použity k léčbě bolesti, infekcí, horeček, vysokých hladin cukru v krvi a dokonce i úzkosti. V 19. století se různé části olivovníku začaly používat, i když převážně v tekuté formě, k léčebným účelům, například k léčbě infekcí spojených s malárií. Ve 20. letech 20. století bylo zjištěno, že listy obsahují aktivní a jedinečnou sloučeninu zvanou Oleuropein, kterou pak z listů izolovali vědci, kteří zjistili, že má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Tato jedinečná složka byla také objevena, aby zabránila růstu parazitů, plísní a škodlivých bakterií a měla schopnost stimulovat oběh, snižovat krevní tlak, posilovat imunitu, zlepšovat kognitivní funkce a regulovat krevní tlak i hladinu cholesterolu. Později bylo zjištěno, že oleuropein také obsahoval kyselinu elenolovou, o které se ukázalo, že přispívá antibakteriální vlastností. Díky všem těmto vlastnostem jsou olivové listy prospěšné pro lékařské aplikace. V roce 1995 se extrakt z olivových listů začal klinicky používat k léčbě a vyšetřování některých jedinců, kteří dostávají lékařskou péči.

 

V olivovém listu se po celou dobu jeho růstu koncentruje spousta zdraví složek prospěšných lidskému organizmu. Na předním místě je oleuropein, ten je účinným antioxidantem. V olivovém listu je obsah oleuropeinu až stonásobně vyšší než v olivovém oleji. Dále olivový list obsahuje hydroxytyrosol, triterpeny a polyfenoplasty. Moderní výzkum ukazuje, že hořká složka olivových listů „oleuropein“, má antibakteriální a protivirové účinky.

Prášek z olivových listů lze použít jako přírodní barvivo v mýdle; vytvoření teplé hnědé barvy. Olivový list má vysoký obsah antioxidantů, vitamínů a minerálů; skvělý doplněk k přírodní kosmetice. Prášek z olivových listů obsahuje flavonoidy a kyselinu oleanolovou.

V péči o pleť může olivový list zpomalit stárnutí, očistit a vyživit pokožku zklidněním podráždění a snížením zarudnutí a také opravou poškození, hydratací, zvýšením oběhu a stimulačním růstem nových buněk. Extrakt z olivového listu také chrání vaši pokožku před nepříznivými povětrnostními podmínkami a environmentálními stresory a znečišťujícími látkami. Extrakt z olivových listů, aplikovaný na vlasy, je vynikajícím posilovačem lesku a vlhkosti a také pomáhá vyhladit prameny vlasů.

Botanický extrakt z olivových listů, který je aplikován na pokožku, může chránit před nepříznivými povětrnostními vlivy, povětrnostními vlivy a environmentálními stresory a znečišťujícími látkami. Zpomaluje výskyt známek stárnutí, vyživuje a čistí pokožku, zklidňuje podráždění, napravuje poškození, snižuje zarudnutí, hydratuje, stimuluje růst nových buněk a zvyšuje krevní oběh.
 

 

Použití v kosmetice, mýdle atd .:

1. Do receptů na směs do koupele lze přidat prášek z olivových listů.
2. Prášek z olivových listů lze nalít do oleje a přidat do receptů na balzám na rty.
3. Do obličejových masek lze přidat olivový prášek, který zvlhčí pokožku.
4. Olivový prášek lze nalít a přidat do receptury na krémy, krémy a masti.
5. Do mýdla lze přidat prášek z olivových listů.
6. Může být nalit a přidán do vlasového kondicionéru pro podporu zdravějších vlasů a pro jejich zvlhčení.
7. Lze přidat do receptů na bomby do koupele.
8. Prášek z olivových listů lze macerovat do masážních olejů.
9. Prášek z olivových listů lze použít v receptech na pleťový toner.
10. Olivový prášek lze použít na peeling.

 

Hmotnost 40 kg