Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

Magnolia extrakt 5 g

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 

INCI: Magnolia Officinalis Bark Extract

Dávkování: 0,05-0,2 %

Jemný bílý prášek rozpustný v lipidech a v glykolech, jako je Pentylen Glykol.

Dostupnost Objednáno
219 Kč
Kód produktu 3732
Kategorie Konzervanty
Položka byla vyprodána...
 

Přírodní extrakt z magnolie se získává z kůry léčivé rostliny magnolie lékařské. Jedná se o jemný bílý prášek s antibakteriálními a protiplísňovými účinky, který je také vhodný i proti akné a stárnutí pokožky.

Tato surovina je citlivá na teplo. Proto vždy používejte do vychlazené fáze. 

Uchovávejte v suchu a v dobře uzavřených dózách.

Polovinu aktivních složek extraktu kůry magnolie tvoří magnolo a honokiol. Extrakt má velmi silný antimikrobiální, antibakteriální a protizánětlivý účinek. Například při léčbě akné extrakt z magnólie působí velmi efektivně proti bakteriím, které akné způsobují a to aniž by dráždil pokožku. Protože má výrazně vyšší antioxidační účinek než alfa-tokoferol, je ideální taky pro výrobky na ochranu před slunečním zářením.

V tucích a olejích pomáhá jako posilovač (podobně jako Perfect-C) prodlužuje účinek smíšených tokoferolů a tím i trvanlivost tuku/oleje. Oxidační produkty jsou neutralizovány a nedochází k poškození pokožky.

Extrakt z magnólie má velmi dobrý účinek proti bakteriím, kvasinkám a houbám a to i při velmi nízkých dávkách (nezávisle na pH). Extrakt je rozpustný v alkoholu a mastných olejích (nerozpustný ve vodě). Funguje obzvláště dobře v kombinaci s přírodním Pentylen Glykolem a Glyceryl Kaprylátem (GMCY).