Bacuri máslo Virgin 100g

1 hodnocení
 
  • 1 z 2
 
INCI: Platonia Insignis Seed Butter

Země: Brazílie

Lisováno za studena

    Hodnota jódu: 50 – 65g l2/100g

    Hodnota zmýdelnění: 200 - 220 mg KOH / g

    Teplota tání: 25-35 ° C

  • Protizánětlivé, antibakteriální, hydratační vlastnosti
Dostupnost Skladem
159 Kč    
Kód produktu 2114
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Bacuri máslo se používá do kosmetických přípravků, zejména na přírodní tónování. Používá se zejména v kosmetických aplikacích na problémovou pokožku. Patří po staletí mezi známé panenské rostlinné máslo, které se vždy používalo k hydrataci a výživě suché pleti a pokožky k léčbě ekzémů a dermatitid.

Bacuri máslo je velmi populární na severu Brazílie, pochází ze semen milovaného místního ovoce s bohatou dužinou, vůní a chutí. Pochází převážně z Pará v Brazílii, kde se nejvíce vyskytuje na ostrovech  Salgado, Bragantina a na Marajó. Tento strom může dosáhnout 25 metrů na výšku a 1,5 metru v průměru. Dřevo tohoto stromu je žluté, kompaktní, odolné proti hnilobě a proto se používá při stavbě lodí. Plody tohoto druhu váží kolem 250 g.

 

Bacuri máslo se získává lisováním ovocných semen za studena. Každé ovoce obsahuje až 4 semena, která by po vysušení poskytla až 70% oleje. Máslo má hnědou barvu (což není moc hezké) s mechovou / zemitou vůní.

Toto ovoce je tradičně namočeno ve vodě (do jednoho roku) a poté vařeno ve vodě. Tuk se vznáší po ochlazení na vodě a je oddělen od vody. V moderní průmyslové metodě jsou plody lisovány za studena a olej je následně fyzicky filtrován, aby se oddělily skořápky a jiné nečistoty.

POUŽITÍ:

Bacuri máslo zanechává na kůži tenkou mastnou vrstvu, než se úplně vstřebá. Bacuri máslo má vysokou absorpční schopnost díky vysoké hladině tripalmitinu (50% až 55%), který rychle proniká kůží, lze jej proto použít jak pro mastné, tak pro péči o suché vlasy a pokožku. Díky své intenzivní barvě a vůni se používá jen zřídka jako samostatná složka, nicméně pokud se aplikuje na pokožku (pokud můžete překonat apatii na tuto barvu), dodává pokožce zlatý nádech. Vysoký obsah kyseliny palmitové znamená vynikající účinek na suché vlasy a pokožku.

Pomáhá při kožních problémech a podporuje růst vlasů a nehtů. Má antibakteriální a protiplísňové účinky. Používá se na léčbu ran a jizev. Pomáhá stabilizovat produkci kolagenu a elastinu, je proto také vhodnou volbou do přípravků na zralou pleť. Díky své výrazně tmavé barvě barví i kosmetické produkty a může být použit do krémů a tělových másel na dosažení zlatavého tónu pleti. Je ideální složkou při výrobě krémů proti stárnutí, masážních olejů, krémů proti striím, tělových másel a balzámů, vlasových masek a kondicionérů, ale také třeba do mýdel.

(Inspirace na složení mýdla: Složení: bacuri máslo, kakaové máslo, bambucké máslo, olivový olej, kokosový olej , řepkový olej, destilovaná voda nebo hydrolát, NaOH, kakao raw prášek, aktivní uhlí z kokosu.)

Mezi jeho tradiční použití patří ošetření kousnutí pavoukem a hadem, zmírnění artritidy a revmatických bolestí, jakož i ošetření pih a jizev kůže. Díky svým protizánětlivým vlastnostem by mohl být použit při holení a po holení, jakož i v depilačních a podepilačních formulacích.

VLASTNOSTI:

    Vysoká míra absorpce

    Fantastické změkčovadlo

    Skvělé zvlhčující činidlo

    S vysokým obsahem kyseliny palmitolejové

    Bohatý na Lysine

APLIKACE:

    Proti stárnutí

    Léčení poranění kůže

    Zničené vlasy

    Snižuje výskyt jizev

    Léčba ekzému a herpes simplex

    Masážní máslo na artritidu a revmatismus

CHEMICKÉ ÚDAJE:

Bacuri máslo je jedinečné ve vysokých koncentracích Tripalmitinu (50-55%). Tripalmitin je bioaktivní složka a oleje a másla obsahující tripalmitin jsou využívány v systému řízeného dodávání léčiv pro zlepšení farmakokinetiky, řízeného uvolňování a biologické dostupnosti účinných látek ve farmaceutických přípravcích. Kromě kyseliny palmitové je hlavní složkou tohoto másla kyselina olejová. Je také bohaté na methionin, esenciální aminokyselinu, která je primárním zdrojem síry v těle.

bacuri butter

 Zdroj obrázku: Formula Botanica