Echium olej 10ml

1 hodnocení
 
 

INCI : Echium Plantagineum Seed (99.85%) & Tocopherols (0.15%)

Hadinec jitrocelový

- Bohatý na Omega 3, 6 a 9

- Pomáhá problémům pokožky, jako je akné, psoriáza a ekzémy

- Snižuje záněty a  podráždění pleti

- anti-age

Dostupnost Skladem
109 Kč    
Kód produktu 3170
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Hadinec jitrocelový, latinsky Echium plantagineum, je jednoletá nebo vytrvalá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Můžeme ji najít v západní a jižní Evropě, ale také v jihozápadní Asii a severní Africe. Listy jsou laločnatého tvaru a její květy jsou modrofialové barvy. Plodem je jednosemenná tvrdka. Patří do čeledi brutnákovité (Boraginaceae). Do této čeledi patří i známé léčivé rostliny jako brutnák lékařský, kostival lékařský či plicník lékařský. V některých přírodních přípravcích pro vnitřní užití se můžeme setkat s olejem z hadince jitrocelového.

Olej se získává z jeho semen. Obsahuje velké množství polynenasycených omega-3 (kyselina alfa-linolenová) a omega-6 (kyseliny gama-linolenové (GLA) mastných kyselin. Kromě jiného je to také bohatý zdroj kyseliny stearidonové (SDA) s jejím obsahem minimálně 12 %.

Olej je velmi bohatým zdrojem nasycených mastných kyselin a fosfolipidů (lipidů s ultra zvlhčujícími vlastnostmi). Je to dar pro suchou pokožku náchylnou k ekzémům. Je to nejúčinnější rostlinný zdroj kyseliny gama linolenové a kyseliny stearidonové a silné formy Omegas 3 a 6 (stavební kameny silných buněčných membrán a skvělý zdroj ochrany před oxidačním poškozením).

Olej ze semen echium pomáhá opravit ochrannou bariéru pokožky, což zlepšuje hydrataci a snižuje drsnost. Bylo také řečeno, že zvyšuje produkci kolagenu a snižuje zánět v kůži. Echiový olej je super anti-aage díky své schopnosti urychlit regeneraci kožních buněk a vyhladit jemné linky a vrásky.

Olej má pro své obnovující působení na pokožku také využití v přírodní kosmetice. Pomáhá zlepšovat celkový stav pleti. Je součástí kosmetických přípravků na citlivou a křehkou pleť, krémů proti vráskám nebo přípravků na zjemnění citlivé pokožky, mimo jiné i v okolí očí.

Mezi výhody péče o pleť patří:

• Zrychlení regenerace kožních buněk k vyhlazení jemných linií a vrásek

• Hluboké kondicionování a oprava pokožky na buněčné úrovni

• Protizánětlivé vlastnosti, díky nimž jsou citlivé typy pleti klidné a čisté

• Schopnost zabránit poškození kůže UV zářením

Olej ze semen echium pomáhá opravit ochrannou bariéru pokožky, což zlepšuje hydrataci a snižuje drsnost. Bylo také řečeno, že zvyšuje produkci kolagenu.

Byl tradičně používán Řeky k hojení ran a jako protizánětlivý pomocník. Výhody krásy se v překladu ztratily a květ echia byl po léta zavrhován jako nic jiného než zahradní rostlina. Vrátilo se to, když vyšly najevo důkazy o výhodách omega mastných kyselin.

Zlepšení funkce pokožky pomocí oleje Echium:

Funkci kůže lze měřit pomocí různých sad parametrů. Transepidermální ztráta vody (TEWL) je důležitým ukazatelem schopnosti kůže zadržovat vlhkost. Při ošetření pokožky mýdlem je pozorováno zvýšení TEWL přibližně o 140%. 12týdenní suplementace echiovým olejem však vykázala podstatné a významné snížení a ukázala TEWL pouze 30%. Další měření, jako je množství kolagenu v kůži a vodivost kůže, jsou velmi ve prospěch těch, kteří doplňují echiovým olejem. Lokální aplikace olejové emulze Echium ukazuje, že skutečná konečná měřítka, jako je hloubka vrásek, jsou snížena o 30%, což je ohromujících 25% více než u kontrolního pleťového produktu.

Jak olej ze semen echium plantagineum pomáhá péči o pokožku?

Esenciální mastné kyseliny ve správné rovnováze pomáhají udržovat rovnováhu lipidů v pokožce, chrání před záněty a udržují vlhkost. Vzhledem k tomu, že olej ze semen echium obsahuje dokonalý poměr těchto kyselin, začaly jej značky péče o pleť a kosmetické přípravky rychle začleňovat do svých produktů, a to k obrovskému úspěchu. Užívání denního množství oleje z echia pomáhá předcházet známkám stárnutí, minimalizuje poškození UV zářením a vyhlazuje vrásky a jemné linky. U pacientů s akné to může mít hmatatelný rozdíl.

Jaké jsou hlavní výhody oleje z echium?

  • Bohatý na Omega 3, 6 a 9
  • Pomáhá problémům pokožky, jako je akné, psoriáza a ekzémy
  • Snižuje záněty a  podráždění pleti

 

Olej ze semen Echium je velmi dobrý všestranný olej, protože dodává velkou vlhkost, aktivně chrání před UV zářením a je snadno absorbován pokožkou, aniž by zanechal mastný zbytek. Echiový olej zvyšuje produkci kolagenu a pomáhá znovu získávat ochrannou bariéru pokožky, což zlepšuje hydrataci a snižuje drsnost. Čistí akné, hojí skvrny, tlumí tmavé kruhy a zesvětluje pigmentační skvrny. Echiový olej, známý svou vysokou koncentrací antioxidantů, pomáhá chránit pokožku před agresory prostředí a zpomaluje známky stárnutí. Díky svým omlazujícím vlastnostem se echiový olej používá jako aktivní složka ve zvlhčovacích kosmetických přípravcích, krémech proti stárnutí, tělových mlékách a přípravcích pro péči o vlasy pro namáhané vlasy.

Při aplikaci na pokožku hlavy může echiový olej stimulovat průtok krve, stimuluje zavlažování vlasových folikulů, takže vlasy rostou rychleji a zdravěji a zůstávají hydratovanější. Díky své neusušující povaze je olej ze semen Echium ideální pro boj s vysoušecími účinky šamponů jeho použitím jako předšamponové úpravy a kondicionérů na vlasy.