Karnaubský vosk 50g

Neohodnoceno
 

 

Karnaubský vosk je sekrecí brazilské palmy Copernicia cerifera, která produkuje vosk v kutikulách listů

Použití: balzámy na rty, lesky na rty, řasenky

 

Dostupnost Skladem
55 Kč    
Kód produktu 588
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

INCI: Copernicia Cerifera (Cera carnauba) wax

Použití: balzámy na rty, lesky na rty, řasenky

Pod tání: 84 stupňů

Karnaubský vosk je sekrecí brazilské palmy Copernicia cerifera, která produkuje vosk v kutikulách listů.

Listy se sklízejí ze stromů, které rostou ve volné přírodě, řezáním listů, sušením na slunci a mletím.
Karnaubský vosk má velmi úzkou tavicí křivku s bodem tání cca. 84 ° C, Vosk je velmi tvrdý a křehký. Karnaubský vosk má proto velmi výhodné emulgační vlastnosti a vynikající kapacitu pro vazbu esterových olejů a minerálních olejů. Vzhledem k tomu, že zvyšuje teplotu tání olejových gelů, je karnaubský vosk výhodnou přísadou v rtěnkách a balzámů na rty a je velmi vhodný pro použití v mascarách. Poskytuje lesklé, lesklé povrchy.