Kokum máslo 100g

Neohodnoceno
 
 
INCI: Garcinia indica Seed Butter

Metoda extrakce: lisování za studena.

Země : Indie

- vhodné na citlivou pleť, vysoce hydratační, protizánětlivé, bohaté na antioxidanty, vhodné k léčbě akné i popraskané pokožky

Dostupnost Skladem
179 Kč    
Kód produktu 2198
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Kokumové máslo a olej pocházejí z ovocných jader stromu kokum. Tento ovocný strom, který je také známý pod svým vědeckým názvem garcinia indica, se nachází v oblasti západních Ghátů v Indii. Je součástí rodiny stromů Guttiferaw a někdy se nazývá divoký strom mangostanu nebo strom mangostanu červeného. Při výrobě kokumového másla je ze semen extrahován kokumový olej a zpracován na rostlinné máslo podobné kakaovému nebo bambuckému máslu. Kokum je pevnější a drobivější než jiné máslo a obvykle se vyskytuje ve světle šedé nebo nažloutlé barvě.

Kokum máslo je jedním z nejstabilnějších rostlinných másla na trhu. Je také jedno z nejtvrdších. Dalším zvláštním rysem, díky kterému je populární mezi tvůrci kosmetických prostředků, je to, že máslo Kokum zůstává při pokojové teplotě v pevném stavu, ale při styku s pokožkou se okamžitě taví. Jeho triglyceridové složení je jednotné a sestává z až 80% triglyceridů stearových, olejových a stearových (SOS).

Mastné kyseliny

Kokumové máslo má vysoký obsah esenciálních mastných kyselin. Esenciální mastné kyseliny jako omega-3 a omega-6 pomáhají vašemu tělu udržovat zdravé membrány kožních buněk, aby se zabránilo poškození.

Polynenasycené tuky také přispívají ke zdravější a vyváženější bariéře proti vlhkosti. Zdravá přírodní bariéra je klíčovou součástí udržování kypré a hydratované pleti.

Vysoké koncentrace mastných kyselin také přispívají k jeho popularitě jako kosmetické složky. Obsah mastných kyselin může pomoci zahušťovat pokožku nebo produkt na péči o vlasy, aniž by způsoboval ztuhlost. Je to proto, že mastné kyseliny zlepšují emulzní stabilitu kokum másla.

Léčivé vlastnosti másla Kokum byly domorodým lidem známé už věky, než vědecké studie potvrdily důkazy!

Výhody kokum másla:

Kokum máslo je více zvláčňující než většina másel, má přirozené léčivé vlastnosti, má jednotné složení triglyceridů a podporuje regeneraci pokožky. Hladiny mastných kyselin jsou nízké, což ukazuje na absenci jakékoli silné lipolytické aktivity. Kokum máslo je určeno k použití jako složka v kosmetických přípravcích. Pouze k zevnímu použití. Výše zmíněné výhody byly pozorovány studiem století holistického léčení v místních komunitách v Indii. Znalosti o používání a výhodách byly získány v průběhu času a mají čistě zážitkovou povahu.

Některé z tradičně známých výhod másla Kokum jsou následující:

  • Pomáhá zabraňovat vysychání pokožky
  • Pomáhá hojit vředy, hojit trhlinky rtů, rukou a chodidel nohou
  • Pomáhá regenerovat kožní buňky a snižuje degeneraci kožních buněk
  • Neucpává póry (nekomedogenické)
  • Obsahuje 80% stearic-oleic-stearic triglycerides
  • Obsahuje antioxidační vlastnosti
  • Pomáhá stabilizovat emulze
  • Vysoká oxidační stabilita
  • Zjemňuje pokožku a obnovuje pružnost pokožky

 

Aplikace:

Doporučená použití: V kosmetice, tělových máslech, kondicionérech, make-upových základech, rtěnkách, zvlhčovačích, přípravcích na vlasy, toaletním a farmaceutickém průmyslu, jako jsou krémy, pleťová tonika, pleťové vody, na akné, balzámy, holicí krémy a pevná mýdla.

Používejte od 3% do 100%.

Doporučené procento využití:
Lotions & Creams: 1-3%
Balzámy: 5-100%
Bar mýdla: 2-5%
Kondicionéry na vlasy: 1-3%