Meruňkový olej raf.

Neohodnoceno
 
 

INCI: Prunus Armeniaca Seed Oil

Rafinovaný

 
od 65 Kč
Kategorie Rostlinné oleje a másla
Zvolte variantu
images Kód produktu 3350/BAL Balení: 100 ml Objednáno 65 Kč
images Kód produktu 3350/BAL2 Balení: 1000 ml Objednáno 450 Kč
 

Meruňkový olej je lisovaný z jader meruněk ze stromu Prunus armeniaca. Je tvořen zejména kyselinou olejovou (až 70 %), linolovou (23 %), alfa-linolenovou, palmitovou, stearovou, vitamínem A a E. Stupeň komedonicity je 2 (schopnost ucpávat póry).

Olej z meruňkových jader, který se používá po dlouhá staletí, se v dnešní době používá v péči o pleť, vlasy a zdraví, protože má změkčující, omlazující, výživné, protizánětlivé a hydrataci podporující vlastnosti. Díky velkému obsahu kyseliny olejové meruňkový olej působí na změkčení suché, citlivé pokožky a na vyhlazení skvrn, vrásek, jemných linek a dalších příznaků typických pro zralejší typ pleti. Olej se rychle vstřebává, proniká do pokožky a zanechává ji hladkou a hebkou.

V procesu rafinace se olej zbavuje všech nežádoucích látek (příměsí a nečistot). Během rafinace olej přichází o část vitamínů a jiných cenných látek. Na druhou stranu se ale rafinovaný olej nezakaluje a nekazí.