Murumuru máslo Virgin 100g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 
INCI: Astrocaryum Murumuru Seed Butter

Země: Brazílie

Lisováno za studena

Kvalita: 100% čistá a přírodní, panenská, lisovaná za studena bez chemického ošetření, kosmetická kvalita

    Hodnota jódu: 10-15 g I2/100 g

    Hodnota zmýdelnění: 230 až 240 mg KOH / g

    Teplota tání: 30-35 ° C

Vzhled: tvrdé máslo, voskové.

Barva: šedobílá, světle žlutá až tmavě žlutá.

Vůně: sladká, ořechová.

Dotek: hladký a bez zrn, nezanechává na pokožce mastný film

  • péče o vlasy, rostlinný silikon, citlivá pokožka

 

Dostupnost Skladem
199 Kč    
Kód produktu 2117
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Murumuru je nádherné máslo s lahodnou vůní a pocitem. Je nazýváno "rostlinným silikonem" pro jeho schopnost dokonale nahradit minerální silikon v pokožce a přípravcích na vlasy.

Palmy Murumuru rostou v brazilské Amazonii, nejlépe na pravidelně zaplavených oblastech. Zrající plody se žlutou ovocnou dužinou padají na zem, kde hlodavci jedí dužinu a nechají semena pro extrakci másla. Semena obsahují asi 40% másla.

VYUŽITÍ:

Murumuru máslo má dlouhou trvanlivost a vyšší bod tání ve srovnání s kokosovým olejem. Vysoké koncentrace kyseliny laurové a myristové z něj činí vynikající máslo pro výrobu mýdla. Kromě toho je předurčeno pro péči o vlasy díky vysokému obsahu kyseliny laurové / myristové.

Toto máslo je skvělým doplňkem k vlasovým výrobkům. Pomáhá dokonce slunci a chemicky poškozeným vlasům. Murumuru je ideální pro pomoc kudrnatým, suchým a poškozeným vlasům. Díky němu jsou tyto typy vlasů velmi zvládnutelné. Murumuru máslo je tedy oblíbenou přísadou do vlasových produktů pro suché a kudrnaté vlasy a také pro regenerační péči o vlasy poškozené odbarvením a trvalým natáčením a kulmováním.

Má antibakteriální, antialergenní, antivirové a protizánětlivé vlastnosti a je vhodnou ingrediencí v přípravcích pro jemnou, suchou a zanícenou a na akné náchylnou pleť. Je to silný zdroj antioxidantů a lze jej použít jako mírné antiseptikum. Funguje na akné, pomáhá při hojení mírných oděrek, pomáhá zvlhčovat lupénku a funguje také v boji s ekzémem.

Ukázalo se, že Murumuru je skvělý hydratační krém pro citlivou pokožku.

VLASTNOSTI:

  • Bohaté na vitamíny A a C
  • Bohaté na omega mastné kyseliny 3, 6 a 9
  • Jeden z nejbohatších zdrojů kyseliny Laurové
  • Antialergenní, antibakteriální, protizánětlivé a antivirové vlastnosti
  • Lahodná sladká ořechová vůně
  • Nemastný pocit
  • Perfektní náhrada za minerální silikon
  • Mírně antiseptické

 

APLIKACE:

  • Akné
  • Citlivá kůže
  • Suchá kůže
  • Ekzém a lupénka
  • Kudrnaté, suché, poškozené vlasy

 

NÁPADY NA POUŽITÍ:

    Masky na vlasy

    Krém na vlasy

    Šlehané máslo pro zmírnění svědění spojeného s problematickou pokožkou

    Každodenní krém

    Rtěnky a balzámy na rty

    Mýdla na citlivou pokožku

 

V PRAXI:

    Toto lahodné máslo lze použít samostatně, není mastné a voní nádherně. Je to máslo, které se snadno včlení do produktů pro péči o pokožku a vlasy.

    Může být použito jako náhrada minerálního silikonu v produktech na kůži, vlasy a rty.

 

CHEMICKÉ ÚDAJE:

Máslo má bílou až béžovou barvu se slušnou ořechovou vůní. Obsahuje vysoké koncentrace kyseliny laurové, myristové a olejové.

Murumuru máslo je bohaté na vitamín A a C a omega mastné kyseliny 3, 6 a 9.

Hlavní mastná kyselina nalezená v tomto másle se nazývá kyselina Laurová (s úžasnými 47%). Obsahuje také kyselinu myristovou, olejovou, palmitovou a linolovou a další.

 

murumuru butter

Zdroj obrázku: Formula Botanica