Rajčatový olej LZS 50ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Solanum Lycopersicum Seed Oil

Tomato oil

- lisováno za studena ze semen rostliny

- 100% čistý a přírodní, panenský , první lisování za studena bez chemického ošetření

- Barva: červeno-oranžová

- vhodný pro suchou, mastnou a kombinovanou pleť

- Saponifikační index
 (hodnota zmýdelění):  184-195; SAP multiplikátor pro NaOH: 0,135 SAP multiplikátor pro KOH: 0,19
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dostupnost Skladem
119 Kč    
Kód produktu 2255
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Výrobky na bázi rajčat získávají zvýšenou poptávku, protože spotřebitelé nadále objevují funkční a výživné výhody, které rajčata nabízejí. Studie dokumentují, že semena rajčat obsahují esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, vitamíny, minerály, karoteny včetně lykopenu a fytosterolů a další důležité živiny, které hrají důležitou roli ve zdraví a zářivosti pokožky.

Ačkoli jsou nejvíce výživná semena a slupky rajčat, obě se obvykle odstraňují z většiny produktů na bázi rajčat. Rajčatový olej je ideální volbou pro začlenění výživných výhod rajčatových semen, zejména vysokého obsahu lykopenu, do produktů pro osobní péči. Je to pozoruhodně výživný doplněk do pleťových krémů, séra, přípravků na péči o rty, vlasových přípravků, make-upu, holicích prostředků a dalších přípravků pro osobní péči a kosmetických přípravků. Je vhodný pro suchou, mastnou a kombinovanou pleť.

Tento olej je bohatý na silné antioxidanty včetně lykopenu, karotenoidů, fytosterolů a tokoferolů, má mimořádné vlastnosti proti stárnutí. Raritní a vzácný, skvělý pro začlenění do vašich přípravků pro péči o zralou a poškozenou pleť.

Vlastnosti rajčatového oleje:

  • Průsvitný oranžový odstín
  • Lehká viskozita
  • Rychlá absorpce
  • Mírná vůně

 

Rajčatový olej se perfektně hodí pro následující aplikace osobní péče:

  • Péče o kůži
  • Péče o rty
  • Péče o vlasy
  • Kosmetika
  • Aromaterapie

 

Výhody oleje z rajčatového oleje pro pokožku a vlasy:
  • hluboce zvlhčuje všechny typy pleti, zvláště příznivé pro zralou a stárnoucí pleť
  • podporuje regeneraci kožních buněk, zlepšuje pružnost, snižuje výskyt jemných linek a vrásek, vyrovnává tón pleti
  • uklidňuje suchou a popraskanou pokožku, léčí podráždění a vyrážky, léčí ekzémy, lupénku a akné
  • snižuje jizvy a strie
  • vyživuje suché a poškozené vlasy, podporuje růst zdravých vlasů, opravuje roztřepené konečky a zlepšuje vitalitu vlasů
 

Doporučená míra DÁVKOVÁNÍ: 1-20%

Saponifikační index: 184-195

SAP multiplikátor pro NaOH: 0,135
SAP multiplikátor pro KOH: 0,19

 

Složení v mastných kyselinách:

  • Polynenasycené esenciální mastné kyseliny (PUFA nebo EFA) nebo vitamín F: kyselina linolová (omega-6) (cca 54,62%)
  • Mononenasycené mastné kyseliny (MIFA): kyselina olejová (omega-9) (cca 20,83%)
  • Nasycené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (cca 13,69%)

 

Kyselina linolová je polynenasycená mastná kyselina patřící do rodiny omega-6. Tato mastná kyselina není v těle syntetizována. To je důvod, proč se říká, že je "esenciální" mastnou kyselinou. Nedostatek omega-6 může vést k intenzivní suchosti kůže a alergiím. Na kožní úrovni tato mastná kyselina vstupuje do složení ceramidů. Podílí se na rekonstituci epidermálních lipidů a podporuje dobrou soudržnost kožních buněk mezi nimi. Kyselina linoleová pomáhá omezovat ztráty vody z pokožky a zároveň má změkčující a výživné vlastnosti.


Další aktivní složky :

  • Nezmýdelnitelné z toho:
  • Steroly (4253 mg / kg) včetně beta-sitosterolu (50,5%) , cholesterolu (18,6%), stigmasterolu (10,7%), A5-avenasterolu (7,9%), kampesterolu (4,3%), A7-cholesterolu (2,3%)
  • Vitamin E: tokoferoly (1029,7 mg / kg) včetně gama-tokoferolu (991,1 mg / kg), alfa-tokoferolu (34,0 mg / kg), delta-tokoferolu (3,2 mg / kg a beta-tokoferolu (1,4 mg / kg))
  • Minerální prvky: draslík, hořčík, fosfor, sodík, vápník a v menší míře mangan, železo, zinek a měď
  • Fenolické sloučeniny (kvercetin, kaempferol, myricetin ...)
  • Karotenoidy a xantofyly (lykopen, beta-karoten, lutein, zeaxantin ...) včetně lykopenu (30,8 mg / kg) a beta-karotenu (10,1 mg / kg)

 

 

Skladování: Skladujte pokud možno na chladném místě (ideálně v lednici), v původním obalu, uzavřeném, chráněném před vzduchem a světlem.