Omezený provoz – dovolená do 15.8.2021

RAW Sezamový olej Bio LZS 100ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Sesamum Indicum seed oil 

Země : Indie

RAW kvalita, nerafinovaný, nepražený

- vhodný pro péči o pleť i pokožku celého těla, a to zejména tu suchou a namáhanou

Dostupnost Skladem
89 Kč    
Kód produktu 3236
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Zlatožlutý až tmavě žlutý zvláčňující rostlinný olej pocházející ze sezamových semen. Podobně jako mnoho jiných rostlinných olejů obsahuje vysoké množství výživných a zvlhčujících mastných kyselin (přibližně 38% kyseliny olejové a 48% kyseliny linolové) a je to příjemný olej na opravu a regeneraci suché pokožky. Rychle se vstřebává a dodává pokožce jemný a jemný pocit.

Sezamový olej byl používán v kosmetice už ve starověkém Babylonu. A to díky vysokému obsahu vitaminu E, který mu dává antioxidační vlastnosti. Jedná se o malé 2 mm semínko a je považováno za jedno z nejstarších koření na celé planetě. V čínské medicíně ho využívali pro léčbu jater či celkově žaludečního traktu.

Sezamový olej je podle ajurvédy díky svým záhřevným vlastnostem typickým zimním olejem. Ideální je těchto účinků využít při masáži, která je ještě více znásobí a zkvalitní vstřebávání účinných látek v oleji obsažených. Masáž se sezamovým olejem dokonale prohřeje celou pokožku, svaly a klouby. Je proto výborná, pokud vás trápí namožené svaly nebo bolavé klouby. Taková masáž má i skvělé antistresové účinky, navíc se v oleji obsažené výživné látky vstřebáváním pokožkou dostanou do celého těla.

Pomáhá tak eliminovat volné radikály, které způsobují předčasné stárnutí pokožky. Sezamový olej také obsahuje velké množství kyseliny linolové, esenciální mastné kyseliny, která působí i v nejvzdálenějších vrstvách pokožky a zabraňuje ztrátě kožní vody.

Proto se doporučuje v případě dermatitidy, což je typ zánětu, který se vyznačuje suchou kůží. Různé klinické studie ukázaly, že použití sezamového oleje změkčuje pokožku a výrazně snižuje ztrátu vody pokožce.

Olej ze sezamových semínek je díky svým dezinfekčním a hojivým účinkům výborný také na akné a další pleťové nedokonalosti. Můžete jej použít na čištění pleti, bezvadně na sebe váže nečistoty a dokonce zvládne vyčistit pleť opravdu do hloubky a zlepšit stav černých teček. Jen na něj musíte jít obezřetně. Má totiž komedogenní stupeň číslo 3, což znamená, že je středně komedogenní a i přes své výborné čisticí schopnosti může potenciálně zanášet a ucpávat póry. Je to však velmi individuální, proto je třeba jej nejdříve opatrně vyzkoušet.

Sezamový olej využijete nejen na pleť v obličeji a na pokožku těla při masáži, ale je vynikající také při použití na pokožku hlavy. Dokonale ji prohřeje a díky lepšímu prokrvení umožní vstřebávání obsažených výživných látek přímo ke kořínkům vlasů. Zejména takový zinek působí jako urychlovač růstu vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Pokud si budete dělat masáž pokožky hlavy (ta účinky oleje samozřejmě opět znásobí), projeďte s ním i vlasy a pak je zabalte do nahřátého ručníku. Dostane se jim tak dokonalé výživné a regenerační péče.

Sezamový olej a vlasy:

Výrazně podporuje růst vlasů a to díky tomu, že po jeho nanesení se lépe prokrví pokožka na naší hlavě. Navíc jsou vlasy přirozeně lesklé a plné života a vlasy chrání, jelikož je chrání před nebezpečným UV zářením.

Výhody:

  •      Vynikající změkčovadlo, dobré výživné a zvlhčující vlastnosti
  •      Skvělý nosný olej pro různé formulace
  •      Ideální pro poškozenou a nečistou pokožku
  •      Jeden z nejuniverzálnějších olejů pro kosmetiku díky své lehkosti a výživným vlastnostem bez zápachu

Použití: Krémy, tělová mléka, tonery, koupelové a masážní oleje, produkty proti stárnutí, produkty pro péči o vlasy, make-up.

Skladování: Skladujte v chladu.