Ucuuba máslo Virgin 100g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

INCI: Virola sebifera nut butter

Metoda extrakce: lisování za studena.

Část použité rostliny: semeno.

Kvalita: 100% čistá a přírodní, panenská, lisovaná za studena bez chemického ošetření, kosmetická kvalita.

Země původu: Brazílie.

Vzhled: velmi tvrdé máslo.

Barva: světle hnědá se zlatými skvrnami.

Vůně: bohatá, teplá jako včelí vosk.

Dotek: velmi tvrdé, musí být smícháno s jiným máslem nebo nosným olejem pro aplikaci.

Chemická data a složení mastných kyselin viz obrázek.

    Hodnota jódu: 12-15 g I2/100 g

    Hodnota zmýdelnění: 220 - 230 mg KOH / g

    Teplota tání: 53 ° C

Dostupnost Skladem
199 Kč    
Kód produktu 2123
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Ucuuba je rodný strom záplavových území nalezených v amazonské oblasti, zasahující do států Maranhão a Pernambuco. Původní název stromu znamená mastnotu (ucu) a strom (yba). Tento druh preferuje zatopené oblasti a dosahuje výšky 25 až 35 metrů. Zralý strom může ročně produkovat mezi 30 až 50 kg semen. Ucuuba je vysoký strom, který produkuje malé červené ovoce, které se sbírá ze země. Máslo se vyrábí ze semen, které je velmi roztomilé a místní obyvatelé ho také používají na šperky.

Ucuubové máslo se získává lisováním semen, která mají vysoký obsah tuku (60 - 70%), za studena. Má hnědou (karamelovou) barvu a ořechovou vůni.

Ucuuba máslo je mimořádně bohaté na kyselinu Laurovou, Myristovou a Palmitovou - rozhodující pro zdravý vývoj buněk, regulaci imunitního systému a udržování zdravé kůže a vlasů. Ucuuba máslo je také bohaté na vitamin A a C a na nenasycené mastné kyseliny.

VYUŽITÍ:

Ucuuba máslo má vysokou teplotu tání a intenzivní barvu. Nepoužívá se jako samostatná složka, ale může dodávat bariérovou ochranu a krytí přípravků na péči o vlasy a pokožku. Ucuuba máslo má protizánětlivé vlastnosti. Díky své vysoké teplotě tání je to vynikající složka pro koupelové a tělové produkty, které se používají při vysokých teplotách. Díky jeho protizánětlivým a antiseptickým vlastnostem se v Brazílii používá k léčbě akné, ekzému a suché nebo podrážděné kůže. Má se za to, že má Ucuuba anti-aging vlastnosti a může být použito k doplnění tónu a vlhkosti na suchou a zralou pleť.

Lokálně se olej používá jako složka svíček a pro hoření na světlo, které šíří aromatický zápach. V domácí medicíně byla úspěšná při léčbě revmatismu, artritidy, koliky, vředů a hemoroidů. Máslo z ucuuba, které je tvrdé a nahnědlé, lze použít v kombinaci s jinými přísadami pro výrobu svíček a rostlinných mýdel, a je náhradou za parafin vyrobený z ropy. Mýdla a krémy vyrobené s ucuuba vykazují prokázaný protizánětlivý účinek a mají léčivé a antiseptické vlastnosti.

Mastné kyseliny také pomáhají tomuto máslu zabránit poškození vlasů volnými radikály, pomáhají zlepšovat lesk a pružnost vlasů (což vede k menšímu poškození) a pomáhají udržovat hydrataci vlasů déle.

VLASTNOSTI:

  •    Velmi bohaté na kyselinu Laurovou, Myristovou a Palmitovou
  •     Bohaté na vitamíny A a C
  •     Protizánětlivé a antiseptické vlastnosti
  •     Léčivé vlastnosti
  •     Zlepšuje lesk a pružnost vlasů

 

APLIKACE:

  •    Produkty proti stárnutí
  •     Vlasové přípravky
  •     Masti a balzámy
  •     Rtěnky a balzámy na rty

 

NÁPADY NA POUŽITÍ:

  •    Mýdla pro problematickou pokožku
  •     Balzámy na rty
  •     Léčivé masti
  •     Šampuky

 

V PRAXI:

    Jedná se o tvrdé máslo, které je třeba smíchat s měkčím máslem nebo oleji, aby se usnadnila aplikace.

    Skvělé máslo pro výrobu mýdla.

    Může být použito jako veganská náhrada za včelí vosk.

CHEMICKÉ ÚDAJE:

Ucuuba máslo je bohaté na tri-myristin (tri myristové kyseliny ve skupině triglyceridů).

 Ucuuba butter